Reklama

Reklama

Černá díra

  • USA The Black Hole (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Posádka cestujúca naprieč vesmírom objaví stratenú loď blízko čiernej diery. Lodi velí doktor Hans Reinhardt (Maximilian Schell). Počas stretnutia s Reinhardtom astronauti zistia, že je šialený a myslí si, že práve oni mu bránia v jeho úsilí cestovať cez neďalekú čiernu dieru, priepasť, z ktorej nikto nemôže uniknúť. Vyhliadky na ich prežitie sa zhoršia, keď zistia, že Reinhardt drží v zajatí bývalé členky a bývalých členov posádky lode po tom, čo si uvedomil, že mu môžu pomôcť dosiahnuť svoj cieľ. Posádka musí nájsť spôsob, ako utiecť z lode, než bude príliš neskoro... (fefee)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Jsem z tohohle sci-fi docela na rozpacích, jde totiž o spektakulární a hvězdně obsazenou áčkovou podívanou, která zejména skvělými speciálními efekty a majestátní hudbou Johna Barryho dokáže diváky ohromit. Vypůjčuje se to sice hodně z 2001: vesmírné odysey (některé efektové sekvence, celé finále) a Hvězdných válek (nemotorní mluvící roboti), což by bylo ještě přehlédnutelné, ale chvílemi to sklouzává do tak imbecilních sfér (jak příběhově, tak v popírání fyzikálních zákonů), až to člověku vyráží dech. Ono vlastně finále tohoto filmu je tak úžasně přestřelená fantasmagorie, že to až neskutečným způsobem baví. Vidět tenhle biják jako malej kluk, tak ho dneska miluju! Takhle mám jen velmi zvláštně smíšené pocity z filmu, který rozhodně není dobrý, ale fajnově jsem se u něj bavil. Pro někoho tohle musí být solidní guilty pleasure! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdičky hlavně z nostalgie. Drahně let už jsem tenhle film neviděl, a tudíž nevím, jak bych ho dnes hodnotil. Ale u filmů spojených s dětstvím člověk většinou přihmouří oko pokaždé. Viděl jse ho / na německé TV ZDF/ v době, kdy jsem si mohl o Star Wars nechat jen zdát a jediné sci-fi pro mne byl původní seriál Star Trek tamtéž. Po trikové stránce nebyl vůbec špatný - vesmír, samotná díra, kosmická loď. A samozřejmě hudba! Naprosto úchvatný hudební motiv, který člověku zní ještě dlouho po skončení filmu v uších. Temný a zlověstný. Démonický Maxmilian Schell mi trochu připomínal kapitána Nema....zpočátku. Dnešní divák snímek nejspíš neocení, na druhou stranu se ale točí tolik výpravné hrůzy, že tohle mnohé překonává. dodatek: 2015 - musím poznamenat, že Černá díra mě ani po letech nezklamala ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Podmanivé atmosferické scifi, ktoré napriek dobe vzniku (a posledným piatim minútam) patrí skôr do päťdesiatych rokov. Najväčšou prednosťou je, že sa tu nešetrí na efektoch a celý film je jedna úžasná vizuálna pastva pre oči. Taktiež oceňujem, že tu nemáme "pomalý rozjazd" a čierna diera a stratená loď sú nájdené už v prvej scéne filmu a môže začať show. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Strašnej bizár se vcelku ok efekty a povědomou, ale napříč filmem děsně repetitivní a otravnou hudbou. Kvůli vysoce dementnímu scénáři, strašným dialogům a papundeklovým kulisám jak z padesátek to není bohužel ani moc zábava. Divák u toho necítí absolutně nic úplně stejně jako ti jindy dobří herci tam. ()

anais 

všechny recenze uživatele

20 000 mil pod mořem tak trochu ve stylu Hvězdných válek. Technická stránka přinejmenším zajímavá (matte malby), ale scénář staví celkem kvalitní obsazení do situací, ve kterých i sebelepší herci působí křečovitě. Výtvarně a technicky je to ale skvělé - jen ti létající ártůové s velkýma očima evokují Disneyho klasickou tvorbu snad až příliš... ()

Galerie (66)

Zajímavosti (16)

  • Academy of Science Fiction nominovala snímek na cenu v kategoriích nejlepší sci-fi film, nejlepší hudba, nejlepší speciální efekty a nejlepší scénář. (Terva)
  • Vesmírná loď Cygnus byl ve skutečnosti 3,6 metru dlouhý model o hmotnosti 175 liber (79,3 kg). (Marek06)
  • Podle tehdejšího tisku byla hudba filmu prvním digitálně nahraným soundtrackem na světě. (Marek06)

Související novinky

Muži v černém bez srandiček

Muži v černém bez srandiček

18.07.2010

Tak nějak se dá popsat sci-fi thriller Archangels, který v produkci Ridleyho a Tonyho Scottových natočí Joseph Kosinski (foto). Z bývalého tvůrce televizních reklam pomalu roste hvězda žánru sci-fi.… (více)

Reklama

Reklama