Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Doposud jim stačily jen malé pouliční zlodějiny. Teď chtějí změnu a rozhodnou se unést těhotnou dívky. O tuto mladou ženu je však veliký zájem.  Až doposud stačily "grázlíkům" Parkerovi a Longbaughovi jen malé pouliční zlodějiny opepřené rvačkami po barech. Oba mladíci ale chtějí změnu, něco, co z nich udělá slavné boháče. Rozhodnou se tedy k únosu těhotné dívky. O tuto mladou ženu však je veliký zájem. Má totiž porodit dítě jednomu z nejbohatších mužů v zemi. A ten je kvůli svému potomkovi schopen rozpoutat válku. Kromě komanda bodyguardů povolá i nezvyklého vyjednavače Joe Sarna, který se únoscům okamžitě pověsí na paty. Ani gangsteři se však nehodlají vzdát bez boje. Nenávist stojí proti nenávisti a krev bude vykoupena zase jen krví... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (131)

genetique 

všechny recenze uživatele

Podobne aj ja som mal na niektorých miestach pocit že zaspím, no niekde v strede filmu začnú mať akcia a brutalitky veľmi veľký nárez a väčšinu filmu prevláda potom už len parádna jazda. Dobrá zápletka a veľmi dobré spracovanie akčných scén. Del Toro a Phillippe zohrali veľmi podarenú dvojicu, ktorá po unesení dievčaťa ani len netuší do akých sračiek sa dostali. A po mojej fajnšmekrovke 'Equilibrium' sa mi čím ďalej tým viac začína páčiť Taye Diggs. 80%. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Moderní western s drsnými chlápky stojícími za svým ať se děje co se děje. A jako obvykle jde o ženu. V tomto případě o ženu těhotnou, která má v dějové lince také zajímavý vývoj. Rouška násilí, westernového tempa a atmosféry. Hodilo by se i kolty proklatě nízko, ale tady by to už znělo přeci jen divně. K ráně tu však nemá nikdo. Právě westernový nádech tomu všemu dodává určité kouzlo nechtěného. Vznikl svým námětem temný akční thriller nesoucí myšlenku o svátosti života. Zvláštností je, že tu vlastně nikdo není klaďas. Všichni jsou ve svém smyslu neřádi jdoucí za svým cílem přes mrtvoly. Snímek sice není zase až tak na výši centra zájmu, ale rozhodně se jedná o jeden z těch povedenějších. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nic není, jak se zdá být. 26letý Ryan Phillippe a 33letý Benicio Del Toro jsou docela sympatičtí grázlové - zase ten mravní relativismus, který diváka nutí fandit sympatičtějším zločincům proti zločincům méně sympatickým. Kdo má takovéto westernoidní příběhy rád, spokojeně pomlaskává. Kdo ne, alespoň se může podívat na pěkného Benicia, kterému to v bílých džínách fakt sluší. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Žádné velké ryby to nejsou. Pro ránu ale dva zlodějíčci a násilníci rozhodně nejdou daleko. Každopádně nějaké ambice tam jsou, a tak rozdělají kšeft, který z nich udělá pracháče. Unesou holku, která má porodit dítě jednomu z nejbohatších mužů v zemi a jeho mladé zhýčkané manželce. Ve hře jsou záhy miliony dolarů, v zádech ale mají tihle dva hned několik lidí včetně těch, kteří rádi ze svých protivníků dělají řešeta. Vedle slušné atmosféry přijde několik zvratů, které bohužel provázejí i dějové nelogičnosti. Zaujmou nicméně herci, několik suchých hlášek a samozřejmě jméno režiséra Christophera McQuarrieho, pro kterého šlo o celovečerní debut (ale proslavil se už oscarovým scénářem k Obvyklým podezřelým) a dnes si udělal spoluprací s Tomem Cruisem zatraceně velké jméno. Závěrečná (přehledná) přestřelka moc fajn. ()

MikaelSVK 

všechny recenze uživatele

Videl som už stovky takýchto filmov, ale pri tomto som asi tretinu dialógov a polovicu konania postáv nepochopil. Takisto aj stopáž mohla byť o niečo kratšia, keďže tam boli hluché miesta a zbytočné postavy naviac. Ako sa spomínalo vo filme - "niečo vám poviem, táto akcia nemá žiadnu hlavu..." ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Obraz od Olivera Deara, který visí v mexickém bordelu, byl původně zhotoven pro televizní film Očistec (1999). (Avalon820)
  • Z filmu bylo kvůli hrozbě, že dostane rating NC-17, vystříháno několik násilných scén. (Avalon820)
  • Režisér Christopher McQuarrie najal herečku Kristin Lehman (Francesca Chidduck) na základě jejího výkonu ve filmu Samotáři v New Yorku (1998). (Avalon820)

Reklama

Reklama