„Pozrite sa,“ vraví Tahiťan cudzincovi. „Toto je najväčší trh na svete.“ - „Najväčší istotne nie,“ namieta cudzinec. - „Možno nie najväčší, ale najlepší, tým som si istý,“ nedá sa odbiť Tahiťan. - „Určite sa mýlite,“ povie cudzinec. „Mohol by som vám vymenovať...“ Za súmraku cudzinca pochovali. /bájka Roberta Louisa „Tusilu“ Stevensona, prevzaté z knihy Františka Keleho a Miroslava Musila NÁVRATY DO POLYNÉZIE/ Výborný dobrodružný seriál, ktorý bohužiaľ skončil prvou sériou. „Príbehy z Južných morí“ nie sú nič slabé, ale dravý mix jedinečnej výpravy Francúzskej Polynézie (seriálu veľmi pomáha neukotvenie v konkrétnej dobe), sympatického hereckého obsadenia (William Snow a Rachel Blakelyová sa neskôr stretli v inom seriáli, podstatne slabšom „Stratenom svete“) a poctivých scenárov, plných lodí, nekonečných morí, tajomných ostrovov, mapami s pokladmi, tahitskými mýtami a legendami, lovcami lebiek, drahými perlami, mysterióznymi kliatbami a v neposlednom rade nechýba láska, sex, humor ani slušne nakrútená akcia s vtipnými dialógmi. Optimálny mix pre milovníkov dobrodružstiev, ktorí zbožňujú vietor vo vlasoch a veria na škriatkov. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/172829/Pribehy-z-Juznych-mori.html(5.12.2004)
Dobrodružstvo, slušná akcia, ďaleká exotika - môže byť príťažlivejší exteriér ako južný Pacifik? - a v neposlednom rade sympatický herci povyšujú tento seriál na naozaj kvalitnú televíznu zábavu.(11.1.2009)
Seriál, ktorý som pozeral ešte ako dieťa a vždy som sa na naň veľmi tešil. Seriál, ktorý patril k tomu lepšiemu čo vysielali koncom 90. rokov si našiel určite veľa fanúšikov a priblížil nám vzdialenú kultúru a krásy prírody, ktoré tvorcovia vkusne zobrazili. Naviac vsadiť na osvedčenú dvojicu, ktorá sa v plnom svetle predviedla v seriály "Stratený svet" a to Williama Snow a Rachel Blakely bola dobrá voľba. Seriál, ktorý by som si určite rád pozrel aj dnes si právom zaslúži moje 4 hviezdičky.(31.12.2011)