foto

Gottfried John

  • nar. 29.8.1942
    Berlín, Německá říše
  • zem. 1.9.2014 (72 let)
    Mnichov, Německo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Německý televizní a divadelní herec John Gottfried se narodil 29. srpna 1942 v Berlíně. Gottfriedův otec byl inženýr, se kterým se ale nikdy nesetkal, vyrůstal jen s matkou. V patnácti si zlomil nešťastně nos, který ale dělal jeho tvář nezaměnitelnou.

V Berlíně studoval herectví. Divadelní debut zažil v Schillerově divadle. V roce 1971 debutoval v televizním snímku Jaider, der einsame Jäger. Pak přišlo na řadu několik zajímavých rolí například ve snímku Manželství Marie Braunové či Lili Marleen.

Mezinárodní úspěch přišel až později, v roce 1995 hrál generála Ourumova, protivníka Jamese Bonda ve filmu Zlaté oko. O rok později si zahrál s Johnem Malkovichem ve filmu Netvor. V roce 1999 si zahrál roli Julia Caesara ve filmu Asterix a Obelix. O rok později přišla role ve filmu Životní zkouška po boku Meg Ryan a Russella Crowea. John Gottfried zemřel na rakovinu 1. září 2014 ve věku 72 let.

Jiří "BloodMax" Neubauer

Herecká filmografie

2013 Rubínově červená
2012 Löwin, Die (TV film)
2010 Das Leben ist zu lang
2009 Flores negras
John Rabe - Ctihodný občan Třetí Říše
Rampelník (TV film)
2008 Atentát na papeže (TV film)
2007 Das zweite Leben (TV film)
Potopa
2006 Kráska a pirát (TV film)
2005 Ladič pian zemětřesení
2004 Krásná nevěsta v černém (TV film)
Velká voda (TV film)
2003 Augustus, první císař římský (TV film)
Sams in Gefahr
Šifra (TV film)
2002 Der Solist - In eigener Sache (TV film)
Love Story z Manhattanu
Stahující se mračna (TV film)
2000 Gli amici di Gesù - Maria Maddalena (TV film)
Teuflischer Engel (TV film)
Životní zkouška
1999 Asterix a Obelix
Balzac (TV film)
Beckmann und Markowski - Gehetzt (TV film)
1998 Fremde in meiner Brust, Die (TV film)
Jsem hezká?
Na tenkém ledě (TV film)
Specialisté na vraždy (TV seriál)
Tales of the South Seas (TV seriál)
1996 Beckmann und Markowski - Im Zwiespalt der Gefühle (TV film)
Dům, kde bydlela Corinne (TV film)
Netvor
1995 Baldi (TV seriál)
Brüder auf Leben und Tod (TV film)
Institut Benjamenta
Osudová záležitost (TV film)
Tatort - Der König kehrt zurück (TV film)
Zlaté oko
1994 Ein Letzter Wille (TV film)
Elfenbein (TV film)
Polizeiruf 110 - Arme Schweine (TV film)
Tödliches Netz (TV film)
1993 Biblické příběhy: Abrahám (TV film)
Colpo di coda (TV film)
Vesmírní jezdci (TV seriál)
1992 Verfehlung, Die
Zeit danach, Die
1991 Ich schenk dir die Sterne
1990 Death Has a Bad Reputation (TV film)
Chobotnice 5 (TV seriál)
Křídla slávy
Noc lišky (TV film)
1988 Blue Blood (TV seriál)
Game, Set, and Match (TV seriál)
Schön war die Zeit
1987 Verworrene Bilanzen (TV film)
1986 Of Pure Blood (TV film)
Pattbergs Erbe (TV film)
1985 Bartolome oder Die Rückkehr der weißen Götter (TV film)
Mata Hari
Mitläufer, Die
Otto - Der Film
1984 Chinese Boxes
1983 Ente oder Trente
Matrosen von Kronstadt, Die (TV film)
Super
1981 Lili Marleen
Případ pro dva (TV seriál)
1980 Berlín, Alexandrovo náměstí (TV seriál)
Reiseabrechnung (TV film)
1979 Manželství Marie Braunové
Theodor Chindler - Die Geschichte einer deutschen Familie (TV seriál)
Útěky (TV film)
Wo die Liebe hinfällt (TV film)
1978 Fedora
Marija (TV film)
V roce se třinácti úplňky
Zoufalství
1982: Gutenbach (TV film)
1977 Edwards Film (TV film)
Ratten, Die (TV film)
1975 Cesta matky Küsterové do nebe
1973 Svět na drátě (TV film)
1972 Acht Stunden sind kein Tag (TV seriál)
1971 Carlos (TV film)
Jaider, der einsame Jäger
1962 Cafe Oriental

Dokumentární

2015 Fassbinder - a.z.

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace