Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po svém návratu z fronty v II. světové války se Paul Sutton setká s Victorií Aragónovou, která je na cestě domů. Její domov se nachází ve vinařské oblasti Las Nubes v Mexiku. Zoufalá Victorie se bojí přijít domů kvůli svému despotickému otci, protože čeká dítě s cizím mužem. Paul, který je očarován jejím šarmem ji nabídne, že ji bude na statek doprovázet a předstírat, že jsou novomanželé. V době oslav nové úrody hrozna se však oba dva do sebe zamilují avšak Albertovi, Victoriinimu otci, který dodržuje staré mexické tradice se tento vztah vůbec nezdá... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (85)

lekr 

všechny recenze uživatele

Pro mě opravdu příjemné filmové překvapení. Keanu Reeves je herec, který dokáže zahrát všechno a v tomhle filmu jasně dokázal, že jeho herecké ego bez problémů zvládne i takovouhle charakterní roli, i když tvrdí chlapíci v akčních filmech mu jdou podle mě nejlépe. Jinak tuctový romantický příběh se díky dobře napsánému scénáři a skvělému Reevesovi mění v nadprůměrnou záležtost, která díky dobře zvoleným exteriérům a kouzelné hudbě navodí velice příjemnou atmosféru. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Alfonso Arau natocil sympaticku romanticku komediu ... o Keanu Reevesa manzelka nejavi ekstra zaujem, a tak odchadza kamsi predat ludom cokoladu. Zaprasene cesy, ktore ma fascinuju rovnako ako laska /aby bolo jasne, pocitam len hetero lasku, na ostatne -uchylne - lasky sa treba zvysoka vysrat/ Keanu k akejsi sympatickej dievcine /Aitana Sanchez -Gijon/. Do toho zapletka s otcom, hrozna, spusta hrozna a dodrziavanie starych mexickych tradicii. Taketo filmy myluje aj taky obstarozny mentalny invalid ako som ja. Nadhera : 77 % ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Romance s příběhem jako vystřiženým z Harlequina, který nepostrádá snad žádné klišé červené knihovny a který bezesporu ocení spíše dámská část divácké obce. Proč tedy dostává Procházka v oblacích ode mne nadprůměrné hodnocení? Krásná kamera ve spojení s takřka pohádkovou atmosférou mexických vinic a podmanivá hudba Maurice Jarreho opili mé oči a uši a skvělí herci ve mě dostali i to ostatní :-). Postavy (včetně hlavní dvojice) jsou velmi dobře napsané i zahrané a já jim to prostě věřil. Pár scén je rovněž z rodu nezapomenutelných (tanec v kádi s hrozny, večerní serenáda či takřka apokalyptický požár v závěru). Je to sladké? Ano! Ale tak krásně sladké, jako polibek od smyslné Victorie či čokoládové bonbony, které s gustem ochutnává děda Pedro. 75%. P.S.: Dlužno ocenit i zdařilý český dabing v čele s (tehdejší) manželskou dvojicí Pomeje / Kuklová. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pri Prechádzke v oblakoch mi ani tak neprekážala predvídateľnosť deja (ktorá je až smiešna) a romantické klišé, ale otravný farebný filter, vďaka ktorému som mal pocit, že sa film odohráva na cudzej planéte, kde žiari menej intenzívne, červené slnko a spôsobuje tak oranžové zafarbenie oblohy a k tomu aj chovanie postáv je občas mimo nášho sveta. Ešte že kinematografia v globále je vlastne paralelný vesmír s inými fyzikálnymi zákonmi. No čo povedať viac, je to film výhradne pre romantické ženské duše, nás chlapov však potešia veteráni Antony Quinn a trochu nedocenený Giancarlo Giannini. 50%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Mám priority.“ – „Aké priority, čo za priority, rodina je priorita!“ Nádhera. Archívne čiernobiele zábery naberú na farbe a Keanu Reeves schádza z lode. Manželka oňho nejaví záujem a tak odchádza do sveta predávať čokoládu (wow!). Na zaprášených cestách necestách sa spozná s pôvabnou - ale smoliarskou - Taliankou Aitanou Sánchezovou-Gijónov. Tá má problém, s ktorým jej on, ako dobrá duša, pomôže. Musí na jeden deň pred prísnym otcom (skvelý Giancarlo Giannini) hrať jej manžela, ktorý ju ráno opustí, lebo je tehotná. Situácia sa však vyvinie typicky romantickým smerom. Čo je už typické menej, sú realistické retrospektívy z vojnového pola a kvalitné herecké obsadenie, ktorému dominuje nádherne žoviálna legenda menom Anthony Quinn. Snímka dýcha zvláštnou magickou atmosférou starých čias a hrozna. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama