Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po svém návratu z fronty v II. světové války se Paul Sutton setká s Victorií Aragónovou, která je na cestě domů. Její domov se nachází ve vinařské oblasti Las Nubes v Mexiku. Zoufalá Victorie se bojí přijít domů kvůli svému despotickému otci, protože čeká dítě s cizím mužem. Paul, který je očarován jejím šarmem ji nabídne, že ji bude na statek doprovázet a předstírat, že jsou novomanželé. V době oslav nové úrody hrozna se však oba dva do sebe zamilují avšak Albertovi, Victoriinimu otci, který dodržuje staré mexické tradice se tento vztah vůbec nezdá... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (84)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $50,008,143Tržby Celosvetovo $51,550,000║ Taký malí filmík ale vizuálne(kamera Emmanuel Lubezki) a citovo veľmi bohatý, pekne tu ladí aj hudba, k tomu aj herecké obsadenie tiež spraví svoje, hlavne zloženie Reeves-Gijón-Quinn-Giannini urobí medzi sebou takú zdravú chémiu, ktorá vyústi v silný záver, aj keď možno ten všetok spálení vinič trošku prehnali dá sa to prekúsnuť. /80%/ ()

Rousse 

všechny recenze uživatele

Nojo, klasická romantika, která dějově sice nijak nevybočuje z řady, ALE.... ALE mladý Keanu Reeves, na kterého je opravdu radost pohledět:-). ALE obrazově nádhérné záběry vinic, které byly místy až skoro kýčovité, ale pořád mě tak nějak hřály na duši - a není to tím, že jsem z kraje vína a slivovice:-) a poslední ALE - zaregistroval tam někdo ty Bavoráky, co hráli Škoda lásky? Ti mě fakt dostali... no takže sečteno a podtrženo to dohromady dělá 3 hvězdy rovné:-) ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Mám priority.“ – „Aké priority, čo za priority, rodina je priorita!“ Nádhera. Archívne čiernobiele zábery naberú na farbe a Keanu Reeves schádza z lode. Manželka oňho nejaví záujem a tak odchádza do sveta predávať čokoládu (wow!). Na zaprášených cestách necestách sa spozná s pôvabnou - ale smoliarskou - Taliankou Aitanou Sánchezovou-Gijónov. Tá má problém, s ktorým jej on, ako dobrá duša, pomôže. Musí na jeden deň pred prísnym otcom (skvelý Giancarlo Giannini) hrať jej manžela, ktorý ju ráno opustí, lebo je tehotná. Situácia sa však vyvinie typicky romantickým smerom. Čo je už typické menej, sú realistické retrospektívy z vojnového pola a kvalitné herecké obsadenie, ktorému dominuje nádherne žoviálna legenda menom Anthony Quinn. Snímka dýcha zvláštnou magickou atmosférou starých čias a hrozna. ()

kersten 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemný film. Príbeh bol síce úplne jednoduchý, ale veľmi ma opantala kultúra a celkové prostredie jednej mexickej rodiny, víno a horúce letné noci, charizmatický Keanu Reeves, Anthony Quinn. Jednoduchý film, s jednoduchou zápletkou a predvídatelným koncom, ale predsa má dačo do seba a mne sa veľmi páááčil ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Paul Sutton (Keenu Reeves) se vrací z války ke své manželce. Jako většina ostatních vojáků, se před válkou stihli sotva oženit, takže nakonec zjišťuje, že možná jeho žena nebude ta pravá. Vydává se na cestu jako prodejce čokolády, aby si ujasnil priority. Po cestě několikrát naráží na Victorii Aragónovou, která se mu nakonce svěřuje se svým problémem. Je těhotná, a má strach se vrátit do své silně tradicemi ovlivněné rodiny bez manžela. Paul se nabízí, že jí pár dní pomůže hrát manžela. Přes prvotní velký odpor jejího otce, si postupně získává srdce rodiny i srdce Victorie... Celý příběh filmu je hodně jednoduchý (zhruba od dvacáté minuty už víte naprosto přesně co bude následovat), ale nádherné exteriéry statku Aragónových, sklizeň vína a slavnosti vás připoutají k obrazovkám. Vše je vyvedeno v nádherných barvách (zvlášť pohled na zelené vinice při západu slunce).. mňam. Jak říká Jeanne, se sklenkou dobrého vína film získává něco navíc ... ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama