Reklama

Reklama

Navajo Joe

  • Itálie Navajo Joe (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Osamělý bojovník kmene Navajo přezdívaný Joe křižuje krajinou a zpovzdálí sleduje obávanou Duncanovu tlupu, která se doposud živila zabíjením znepřátelených indiánských kmenů. Když gang hrdlořezů dorazí do blízkého města, zahlédne Duncan plakáty se svým portrétem a vypsanou odměnou. Válka s indiány skončila a místní šerif odmítá gangu zaplatit za zmasakrování mírumilovné vesnice. Rozzuřený Duncan by nejraději vypálil celé městečko do základů, ale v baru ho zastaví starý známý s lepším plánem. Do Esperanzy míří vlak se státním zlatem a on jediný má k trezoru klíč – když Duncanova banda přepadne vlak dřív, než dorazí na nádraží, zlato si mezi sebou rozdělí. O přepadení se ale dozví Joe, útoku zabrání a vlak odveze na místo určení. Obyvatelé Esperanzy se ovšem z příjezdu vlaku radují jen krátce. Duncanova banda se připravuje na druhý útok a většina místních v životě nedržela v ruce zbraň. Své životy tak musí svěřit do rukou navažského bojovníka, který se sám postaví obrovské přesile… Italsko-španělský film Navajo Joe (1966) natočil Sergio Corbucci ve zlaté éře spaghetti westernu, ve stejném roce měl premiéru také Django (taktéž od Corbucciho) či Hodný, zlý a ošklivý od Sergia Leoneho. Od zmíněných westernových legend se liší zejména pozitivním náhledem na původní obyvatele Ameriky, a to nejenom skrze postavu Joa (Burt Reynolds), ale také mladé míšenky Estelly (Nicoletta Machiavelli). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (69)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nebol fandom B. Reynoldsa, ale jeho mladá tvár dokonale sadla k postave indiánskeho pomstiteľa. Scenár neprináša nič komplikovaného a myslím, že v tomto žánri to ani nie je potrebné. Jednoduchý príbeh o pomste skvelo poháňa tradične kvalitný westernový doprovod od majstra - E. Morriconeho. Myslím, že hlavný hudobný motív veľmi šikovne spája niečo kovbojského i indiánskeho. Fanda žánru spagheti westernu určite spozná charakteristický zvuk výstrelov, koní alebo cinkavé ostrohy na nohách. Tento zvukový mix neobišiel ani S. Leoneho. Vcelku priemerný, ale dobre pozerateľný western, ktorému hviezdu pridávam za hudobný doprovod a krásne oči N. Machiavelli. Slabšie 4*. 70%. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Výborné Spaghetti! Není to sice tak dokonalé dílo jako mistrovské VELKE TICHO či DJANGO ale Corbucci dokázal vytvořit i s celkem klišovitého námětu podívanou které nechybí spád , charismatický hrdina , geniální závěr a bezkonkurenční hudební doprovod Mistra Morriconeho který zde vlastně dělá polovinu práce. Sergio mě zatím nezklamal. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Pre mladšie publikum nespoznateľný Burt Reynolds v okúzľujúcom westerne. Bolo tam niekoľko nelogickostí, ale malo to šmrnc. Zaspomínal som si na časy, keď správny western musel mať správnu pesničku. A si píšte, že Navajo Joe má pekne nadupaný song... Kopa akcie, netradičný hlavný hrdina - mne to bohate stačilo... ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Slušne obsadený (Reynolds, Rey...) avšak veľmi priemerný western z produkcie slávneho ,,nesmrteľného" Dina de Laurentiisa, ktorého dej je zlepencom snáď všetkého možného, čo v tomto žánri vzniklo. O čosi vyššie si film drží latku vďaka výbornej (síce trocha uvrešťanej) hudbe, možno najlepšej v žánri spaghetti westernu pochádzajúcej ako inak z Morriconovho pera, tu trocha tajomne uvádzaného ako Leo Nichols. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Naturálnejší western odohrávajúci sa vo výborne zasadenom prostredí a s typicky fajnovou Morriconeho hudbou. Mstiaci sa indián je na prvý pohľad zaujímavým námetom, pri bližšom pohľade však pokrivkáva. Hl. postava má sice indiánsky pôvod, na indiána sa ale príliš nepodobá (ak keď Reynolds je poloindián), navyše ani nie oblečená ako indián a premýšľa ako biely, nie ako indián. Napriek tomu je vďaka hercovi s veľkou charizmou výrazná...spolu s Aldom Sambrellom sú to však jediní, herecky na ktorých stojí tento film. Ostatní (ak nepočítam cholo (miešanec belocha a severoamerického indána) krásku) sú iba štatisti celé to dupotajúci niekde nižšie. Dej je ľahko predvídateľný, plynúci presne podľa typickej špagetiwesternovej šablóny. Mimo akčných sekvencií je to teda neprekvapivé až miestami nudiace. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama