Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve válkou zničeném Japonsku se vládce Tokugawa zoufale snaží nastolit mír mezi svým lidem a z toho důvodu si objedná vraždy nepřátelských válečníků, kteří by mohli ohrozit mír válkou a dostat se k moci. Překrásná mladičká žena, která byla vychovávána od útlého věku ješte spolu s dalšími 9 sirotky, se stane vrahem. Jmenuje se AZUMI, nekompromisní zabiják. A pouť za smrtí začíná... (BUD-SFIS)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (126)

strougy 

všechny recenze uživatele

Občasný vizuálně zajímavý moment či povedeně bizardní postava nedokážou změnit můj odpor k podobně nezvládnutému filmu. Důvod pro podobně přestřelenou stopáž se mi ztrácí v mlze, zvlášť když příběh vykazuje potenciál na dílo zhruba o hodinu a nějaké drobné kratší. Postavy až na malé výjimky postrádají specifickou osobitost a zejména hlavní skupinka by se klidně mohla v průběhu děje proházet a nejspíš bych si toho ani nevšimnul. Navíc díky chybějícímu psychologickému pozadí nedává smysl jejich rozdělení v průběhu děje a následující chvilkové odlišné směřování se tam pak objevuje asi pouze z důvodu, aby se ukázalo znechucení hlavní hrdinky ze zabíjení, což ji automaticky kvalifikuje na nejsilnějšího zabijáka v okolí. Vrcholem všeho jsou příšerně natahované zpomalené záběry dovedené až za přijatelnou mez, které mě už ke konci iritovaly nehorázným způsobem. A vůbec, mnohem radši bych se koukal na dobrodružství šíleného sadisty Bijomari Mogamiho než na otravné směřování skupinky zabijáků za zpacifikováním Japonska... ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Skvělá samurajská řezanice. Pět mladých vrahů se vydává za posláním - Zabít tři mocné muže, kteří svými ambicemi znemožňují mír v Japonsku. V závěrečné bitvě poznáte jak má vypadat "1 proti 100" i když je to spíš "jedna proti dvěma stům"... :-) spousta krve, výrazných postav, nádherných záběrů a typické žánrové stylizace (která nemusí každému sednout). Sympatická orientální kráska a spousta mečů a několik scén, které opravdu patří k nezapomenutelným (poslední test, přepadení vesnice, závěrečná bitva). ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Nerozumím bojovému umění a není to ani můj šálek kávy, proto můžu vycházet jen ze svého laického pohledu a z dojmu, který ve srovnání například v Tygrem a drakem nebo Hrdinou na mě tenhle film neudělal. Stále se mluví o "poslání", ale já stejně postrádám hlubší smysl a to jak akcí, které se staly, tak i těch, které se nestaly. Asi v tom moc hledám logiku a znalci jistě namítnou, že srovnávám nesrovnatelné, ale spolehnu-li se jen na svůj pocit, kromě těch poetických a silných okamžiků výrazných především díky děvence v hlavní roli, mě tenhle film nenadchl zdaleka tolik, co výše citované filmy. ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Tuhle roztomilou pohádku se spoustou mrtvol jsem si celkem užívala, jenom jsem měla problém vytlačit z hlavy větu 'je to jenom film', celé to na mě působilo trochu nepřirozeně. Jako bych pořád viděla okolo rozestavěný kamery. Ale až na tuhle maličkost to byl film pro mě jako stvořený. Miluju tyhle akční filmy, kde většině postav šplouchá na maják :D ()

stub 

všechny recenze uživatele

Příjemně koukatelná věc. Dějová linie není příliš originální (a ani se to od ní nečeká), ale obsahuje několik zajímavých prvků a má svižný a přitom dynamický spád, některé akční scény jsou až překvapivě nápadité. Podařilo se předejít typickým neduhům komiksových remaků, přestože výrazná stylizace je všudypřítomná - to je podle mě nejsilnější stránka Azumi. Poněkud sporná je práce kameramana, který hýří nápady, přičemž výsledek je místy vysloveně zdařilý, místy trochu křečovitě vyhrocený (méně někdy znamená více). Skutečností zůstává, že žánr zažil své zlaté časy na přelomu 60. a 70. let a v posledním desetiletí vzniklo jen několik kousků, které stojí za pozornost - Azumi mezi ně bezesporu patří. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Jednoho z protivníků Azumi (Aya Ueto) v závěrečné bitvě hraje herní vývojář Hideo Kojima, známý především sérií Metal Gear Solid. Ten se původně jenom přišel podívat na natáčení, avšak dostal i příležitost se ho zůčastnit. (Raztubyl)

Související novinky

Miikeho samurajská jatka

Miikeho samurajská jatka

13.05.2009

To zas půjdeme do kina v igelitových pláštěnkách a pod DVD přehrávače budeme strkat vědra, aby nám všechno nezacákala krev. Japonský úchyl/génius Takashi Miike po spaghetti-westerny inspirovaném… (více)

Vlak plný masa

Vlak plný masa

04.04.2007

Bývalý fotbalista, mlátička z gangsterek Guye Ritchieho, popřípadě Juggernaut z třetích X-Menů Vinnie Jones nikdy neměl nouzi o role, které sice neoplývaly dialogy, ale přesto byly nadmíru šťavnaté.… (více)

Reklama

Reklama