Reklama

Reklama

Život úspěšného mladého muže Nicka Beama se zhroutil ve chvíli, kdy se nečekaně vrátil z kanceláře dřív domů a našel manželku v ložnici se svým šéfem. Nick neztropil žárlivou scénu, ale potichu nasedl do svého auta a beze slova odjel. náhodou se pak při bezduchém bloudění po Los Angeles dostal až do velice nebezpečné čtvrti. Když zastavil na křižovatce, naskočil do jeho auta T. Paul s pistolí v ruce a hromadou výhrůžek na rtech. Smolařský lupič si ale vybral špatného muže ve špatnou chvíli. Nick nebyl v situaci, kdy by mu revolver mohl nahnat strach a tak zamkl dveře, šlápnul na plyn a přes protesty šokovaného lupiče vyrazil na "cestu smrti". Při následujících dobrodružstvích v arizonské poušti se dva naprosto rozdílní muži poznenáhlu sblížili až nakonec dostali geniální nápad. Vy&loupením vlastního podniku by se Nick pomstil záletnému šéfovi a smolařský zlodějíček T. Paul by se konečně dostal k pořádnému balíku peněz... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (283)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vynikající akční komedie. Tim Robbinsův život se zhroutí ve chvíli, kdy nachytá svou manželku s jiným mužem a od téhle chvíle se to s ním veze slušně z kopce.V autě jej přepadne pouliční lupič Martin Lawrence, kterému však vyrazí dech svou nebojácností a šlápne na plyn a vzniká nám skvělá "buddy" road movie, kde z kultivovaného a váženého člověka se stane zločinec number uno. Nasmál jsem se solidně díky perfektním momentům, fajn zvratům, ironii a černému humoru. Na tancujícího strážníka jen tak nezapomenu. 80% ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Po mizerech asi druhá nejlepší role Martina Lawrence, kterého většinou vídám jen v přihlouplých komediích, které jsou tak akorát na jedno shlédnutí. Zato Tim Robbins si mě už dávno získal především svou rolí ve filmu Vykoupení z věznice Shawshank. Zápletka super a hlavně mě překvapil zvrat na konci filmu. ()

Reklama

Herr_Flick 

všechny recenze uživatele

Martina Lawrence mám moc rád, je to velký sympaťák a tenhle typ krimi-komedie mu vyloženě sedí. Snad jen díky němu se nejeden podobný kousek může pyšnit velmi solidním hodnocením i při nevalné kvalitě scénáře. Naopak Robbins je v komediální poloze jalový, k jeho vážnosti se mi to nehodí. Přesto před ním smekám, když po sobě nechal lézt tu velkou černou chlupatou mrchu, která mu zapálila lejtka a ještě si střihl Scatmana. Dobře že se postupně úroveň zvedá. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Teda tak jsem se nezasmála už hodně dlouho, některé povedené gagy vyvolávaly přímo záchvatové stavy a to se musí ocenit! Pánové to spolu táhli jak sehraný tandem na pelotonu, zvlášť když Tim nahodil vážné ksichty a Martin zahrál milujícího taťku. Hudba taky ladila a nesmrtelný John Scatman by spolehlivě roztančil i mrtvolu. Scénář mě totálně dostal, i když dávno vím, že pes, který štěká, nekouše (sběratel abnormalit☺). Spíš jsem přes smích nestíhala důležité detaily, které mi došly až s odstupem. Pro mě to byla zábava na úrovni, s nápadem, neotřelým vtipem a vkusem. "Ani hnout ty krajzle jeden."☺☺ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Robert Folk: 1. Nothin' to Lose (Naughty Live) ,2. Not Tonight [Mix] ,3. C U When U Get There ,4. Put the Monkey in It ,5. Thug Paradise ,6. Way 2 Saucy ,7. Get Down With Me ,8. Poppin' That Fly... [DJ Clark Kent Remix] ,9. Route 69 ,10. Hit 'Em Um ,11. Everlasting ,12. In a Magazine ,13. Not Tonight ,14. It's Alright ,15. What's Going On ,16. Go Stetsa I ,17. Crazy Maze , ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Režisér Steve Oedekerk ztvárnil postavu hlídače Baxtera, a to téměř beze slov, zato však s úžasnou taneční kreací. (Roman.Ticka)
  • Během scény pronásledování Rig (John C. McGinley) hodí cigaretu z okna do SUV. Stejná cigareta se přesto objevuje hned v dalším záběru. (Borrtex)
  • Rig (John C. McGinley) a Charlie (Giancarlo Esposito) ukradnou vozidlo, přesto mají o několik scén později opět původní starší. (Borrtex)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno