Reklama

Reklama

Pohraniční pásmo

(festivalový název)
  • Jižní Korea Gongdong gyeongbi guyeok JSA (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V demilitarizované zóně rozprostírající se mezi Jižní a Severní Koreou došlo k zavraždění dvou severokorejských vojáků. Odpovědnost za jejich smrt je přičítána jihokorejskému seržantovi. Objasnit nešťastnou událost, která by mohla přerůst v opětovnou válku dvou znepřátelených zemí, přijíždí skupinka nezainteresovaných vyšetřovatelů z NNSC (Neutral nations supervisity commision). Úkolem není zjistit, kdo a jak zločin spáchal, ale proč k němu vůbec došlo.

V pořadí třetí celovečerní snímek jihokorejského režiséra Chan-Wook Parka (autora známé trilogie o pomstě: SYMPATHY FOR MR. VENGEANCE, OLDBOY, SYMPATHY FOR LADY VENGEANCE) posbíral množství nominací a ocenění nejen v Asii, ale i v Evropě a Americe. Jmenovitě byl nominován například na cenu za nejlepší režii na Berlínském filmovém festivalu, na FantAsii v Kanadě se umístil na třetím místě ve stejné kategorii. (kiddo)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (141)

fleker 

všechny recenze uživatele

....pouvodně sem sem chtel dat krasnaje zvezd 5...ale pak sem si všim,,,že tři palce nahoru vod levyho dolniho rohu je šeredna čmouha a upřostřed přilíplej ždibíček čehosi......hadam nasledek najeky nehody.....tušim že bud masařka/únor´08/leva ruka/reflex/ anebo kamenak´03/nauzea/špatnej odhad/....každopadně na sedmi hodinach....je to z důvodu možností Á či BÉ pekně rozmázlý a kazí to dojem...ja vim že by nejspíš vetisna Gongdong gyeongbi guyeokfilů namitla že to chanwookparkova chyba není, ale ja sem jinyho názoru.....zas musíte kurvavocenit moji upřímnost.....a abyste videli že sem sice sráč, ale fér sráč,,slibuju ze ten kus přilepenýho výblitku zůstane tam kde je minimálně dalších deset let,,,,aby všechny další snímky (jakjinak než ORIGIINÁL ODMATELA) kerý projdou ánem mýho pc v budoucnu nebyly ve výhodě....Ve jménu otce, syna, i ducha svatého. Hymen ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Prznitel lidských duší tentokrát předkládá kupodivu až dojemný příběh..ale nic jednoduchého jak by se na první pohled mohlo zdát. Rafinovaně vyprávěný příběh o síle přátelství, ale také nedůvěře a podezřívavosti. Tenhle film bych povinně pouštěl až do zblbnutí všem mocným na obou stranách této rozdělené země. ()

Reklama

jondzavid 

všechny recenze uživatele

2) Silný príbeh je hlavnou dominantou tohto filmu. Okrem toho je to vizuálne brilantne nakrútené, ale problémy mi robili niektoré prestrihy (napr. chaotická finálna verzia prestrelky). Súhlasím s Adrianom, že postava vyšetrovateľky je vcelku zbytočná a dejová linka okolo jej otca zbytočne brzdí dej. Ale to by bolo všetko čo môžem namietať. Park dokáže svojím filmom pobaviť (odpľúvanie) i zmraziť úsmev na tvári (finále) - celkovo však zanechá neutrálny dojem (neobhajuje ani sever ani juh) a jeho film je veľkým pladoyer, silnou výpoveďou o dvoch krajinách, ktoré majú k sebe tak blízko a zároveň tak ďaleko ako dvojica oproti sebe stojacich vojakov na stráži demalitarizovanej zóny. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tohle korejské bratříčkování na mě žádný velký dojem neudělalo a moc nerozumím zdejšímu vysokému hodnocení. Značná část stopáže se nese v rytmu výslechu, který je extrémně nudný a bezobsažný, neboť obě strany podivně mlčí a mlží. Tudíž asi první třetina filmu je absolutní utrpení. Snesitelná je snad pouze střední část filmu odhalující, proč obě strany mlží a co za podivnosti se vlastně stalo. Příběh je dost přetažený za vlasy, podobným každodenním party na poměrně hodně střežené hranici se jen velice těžko věří. Celkově je to velmi pozvolna plynoucí nuda se sentimentálně vynuceným závěrem. [30 %] ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Já jsem z jihu, ty ze severu, tak se budeme k smrti nenávidět...a co když ne? Tak to nakonec dopadne tragicky a na úplném konci zbude jen krev a slzy...příběh několika mužů, co se vzepřeli všemu, jelikož si mysleli, že je to tak správné. Stačí však jedna noc, jeden nečekaný konflikt, jeden výstřel, pak další a vše je ztraceno...dva vojáci ze severu leží v krvi a přitom naprosto zbytečně. Silný film, kde jsem nepochopil jen jednu jedinou věc, i když byla ve filmu vysvětlena, tak stejně nerozumím, proč se dotyčná osoba v danou chvíli zachovala tak, jak se zachovala, protože to k jejímu chování absolutně nesedělo...ale to je můj problém i tak plná palba a palec vzhůru. Byeong-heon Lee už tehdy dokazoval, že z něj bude velký herec a za mě osobně, se mu to povedlo. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Film byl promítán severokorejskému vůdci Kim Čong-ilovi a jihokorejskému prezidentovi Ro Mu-hjonovi během korejského summitu v říjnu 2007. (villain)
  • Protože natáčení v Joint Security Area (Společná bezpečnostní zóna) je samozřejmě nemožné, byly kulisy postaveny ve filmovém studiu a dodnes existují. (villain)

Reklama

Reklama