Reklama

Reklama

Mistři

  • USA Champions
TV spot

Obsahy(1)

Pro řadu Čechů je lední hokej sakrálním prostorem, kde si realizují vlastní touhu po dokonalosti, vítězství, obdivu a moci. V takové fanoušky se mění i skupinka hrdinů, obývajících zdevastovanou vesničku kdesi v českém pohraničí. Scházejí se v průběhu mistrovství světa před skomírající televizní obrazovkou v místní hospodě, jejíž zadlužený majitel Karel už nemá odvahu po nich požadovat peníze za útratu. Chodí sem opuštěný invalida Jarda, který nenávidí Romy, poctivec Josef, jehož hlavní starostí je, aby ho za Roma nikdo nepovažoval, neurotický Pražák Pavel, pokoušející se vyhnat ze své víkendové chalupy původního německého majitele, žena hostinského Zdena, po níž pokukuje Jardův dospívající syn a jež miluje světáckého řidiče, jehož autobus zprostředkovává jediné spojení se světem Autoři nabízejí hořce drsnou, černohumornou grotesku o citové prázdnotě a lidské malosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (210)

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Fuj! To byla zase sra*ka! Česká deprese a přitom taková nesnesitelná nuda! Od Najbrta to byl druhý film, co jsem viděl a byl ještě mnohem horší než opravdu špatný Polski film. Je to špinavé, nijaké a hraje si to na velkou myšlenku. Pochopil jsem, že banda ubožáku z prd*ele světa nemá nic jiného v životě než iluzi, že patří k "mistrům světa". Ale jen mě to prostě nezajímá. Nemyslím si, že je to nějaká spásná myšlenka, která stojí za to rozmáznout ve 100 minutách kydů o h*vně. Budař je super, ostatní nestojí za nic. 63%? Neblázněte! ()

Morloth 

všechny recenze uživatele

Zajímavá sonda do duše českého národa. Skrz nesympatické typy je zde předestřen problém malosti, rasismu, křiváctví, lží,... Každý hrdina snímku si nese nějaký ten hříšek a jen těm nejméně proviněným bude, snad, odpuštěno. Filmu se dá vytýkat ledasco, od schematičnosti po až divadelní skromnost. Přesto dokázal říci poměrně dost. Jen promítat ve světě asi nepůjde. Kdopak by jej pochopil? ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Já bych to jako komedii úplně neviděl, spíš je to taková tragikomedie.Celej film se odehrává v šílený prdeli, kde žije pár lidí a další tam občas zajedou a těch pár jedinců čumí na hokejový mistrovství světa, ale to co mě docela zklamalo je to, že těch situací kolem hokeje je tam docela málo A taky mi vadí, že tam nešoupli opravdový a celý mistrovství světa, ale jenom různý záběry z různých zápasů český reprezentace, ale jinak je to udělaný dobře a nenudí to, ale přece jenom k dokonalosti tomu něco chybí a určitě to neni Jan Budař, ten je fakt krutej ()

venca163 

všechny recenze uživatele

"Zdenóóó...jsme Mistři!!" Hodně silný čtyři! Mrzí mě, že Mistři zůstali nepochopený. Výborný vykreslení pár různých (většinou záporných) charakterů, jejich slabostí i silných stránek. "Češi....češi...vole" Má to všechno, zajímavý úvod, skvělý herce, vtipný vsuvky, pasující hudbu, dobrou gradaci i jakousi pointu. A hlavně je to všechno naprosto uvěřitelný. Hrozně by se chtělo (a všichni to tady dělají) říct, že je to film o "české malosti". Ok, ale s tim zobecněním na celý národ jděte do háje. Ono vůbec, už to nadužívání slova "národ", obzvláště ve spojení se slovy "český", "malost", "ubohost" a celkově to sebeshazování mě na vás pěkně sere! "Ty máš zkrátka iluzi, že tvůj táta byl bílej, že nejsi cikán, je ti po tom líp..." "Tak to já bych mohl říct, že ty máš iluzi, že máš hospodu." "Ale já mám hospodu!" (85%) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Přihrávka přišla na Richtra a.....je z toho góóól Pavla Kuby................ Budař jako feťák a alkoholik s hokejovými přeludy a vizemi budoucnosti. CITÁT - Dobrý to bude, naši vyhrajou 2:1............. Alkoholismus jako dar, použit k prospěchu druhých na úkor vizionáře. Je to kšeft. Když se vožereš, tak nám řekneš kdo a kolik vyhraje. CITÁT - Flaška za každý zápas............ Je to smutné a černohumorné zároveň. Nečekal jsem, že to bude tak ponuré a vlastně dobré. Ve filmu byly použity záběry v ledním hokeji v Hannoveru 2001. Hudební doprovod je příšerný a jediné dvě hvězdy, které se dají poslouchat jsou Eternal od Krabator a Démon od Českých Titanic. Příběh má zajímavý obsah, který by možná mohl býti lépe zpracovaný. CITÁT - Zdeno!! Jsme M!STŘ!............. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme zaznie dvakrát pasáž z piesne “Eternal“ od českej legendárnej death metalovej kapely Krabathor. (Stanisko)
  • Ve filmu byly použity záběry z ledního hokeje v Hannoveru 2001. (Terva)
  • Mistrovství světa v ledním hokeji se koná každý rok obvykle kolem měsíce května, ve filmu se ale mistrovství odehrává v zimě. (hendrich6)

Související novinky

Český lev je za námi

Český lev je za námi

07.03.2005

Poprvé v historii Českých lvů, získaly hned dva filmy stejný počet sošek. Nejúspěšnějšími snímky minulého roku jsou tedy HOREM PÁDEM a KRÁL ZLODĚJŮ. Hřebejkovo Horem pádem ale přesto zazářilo v… (více)

Reklama

Reklama