Reklama

Reklama

Ong-bak

  • Thajsko Ong-bak (více)
Trailer

Ong-bak je dvesto rokov stará soška Budhu, ktorá pochádza z čias thajsko-barmskej vojny. Keď z chrámu thajskej dediny Nong Pra-du ukradne zločinec Don (Wannakit Sirioput) hlavu vzácnej sošky Ong-baka, vidiečania vyšlú do Bangkoku svojho hrdinu, mladého bojovníka Tinga (Tony Jaa), aby vrátil ukradnutú sviatosť. Sošku musí priniesť skôr, než nastane Veľký sviatok, inak dedine hrozí nepriazeň bohov, ktorá môže spôsobiť jej skazu. V hlavnom meste Ting vyhľadá krajana Humlaea (Petchtai Wongkamlao), ktorý si hovorí George a pohybuje sa ako špekulant v podsvetí. Čestný vidiečan presvedčí malého mestského gaunera, aby mu pomohol v boji za správnu vec. Mladý bojovník Ting musí poraziť nielen zlodeja Dona, ale aj jeho obludného gangsterského bossa Komtuana (Suchao Pongwilai) s elektronickými hlasivkami. Na svojej ceste musí podstúpiť mnoho zápasov, bitiek a naháňačiek, v ktorých uplatní svoje majstrovské bojové umenie Muay Thai. Jeho majster mu ho vždy zakazoval používať v súkromí, ale teraz nastal ten správny čas. Bojové majstrovstvo pomôže Tingovi poraziť zloduchov a zachrániť rodnú dedinu pred skazou. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (508)

predators 

všechny recenze uživatele

Je znát, že se zde všichni učí. Všichni všechno, kromě bojového umění a kaskaderských kousků. Ty jsou jednoznačnou ozdobou jinak průměrného asijského béčka. Toho pravého ořechového jsme se dočkali o pár let později, takže abych byl férový, dám, co si Ong-bak zaslouží, tedy onen průměr. 55% ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Samotný prostinký děj vyzdvihuje do výšin neuvěřitelné bojové umění Tonyho Jaa. Jak nejsem na ty bitky, tak mně osobně se nejvíc líbila honička po ulici ( třeba proskočení úzkým kruhem z drátěného pletiva ). Nevím, jak moc to byla snaha o herecký výkon, ale posmutnělý a netečný výraz Tinga, který tak moc nechce bojovat a pořád je do toho nucen, mi dokonale k té roli sedl. Film má příjemnou stopáž a jediné, co mi opravdu lezlo na nervy, byl ten nejprotivnější ženský hlas, co jsem kdy slyšela. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ong-bak dokazuje, že v bojových akčních filmech je stále co objevovat. Tony Jaa je mazák jako svině a když tohle byl jeho první film tak si nedovedu představit výsledek až natočí něco s lepším scénáristou a režisérem. Oproti týhle mlátičce už ani takovej master jako je např. Jet Li nepůsobí tak hustě a nepřemožitelně. Ong-bak má švih a styl a taky strašně komickýho záporáka s robotickym hlasem (uvidíte sami). Jestli se chcete podívat na přeskakování aut a rozkopávání držek a motorkářskejch helem Tonyho smrtícíma kolenama a loktama jste na správné adrese. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Po tomhle filmu jsem si oblíbil thajskej box, to co tam předváděl Tony Jaa to byly prostě a jednoduše jatka a ještě k tomu stačil dělat různý bojový kreace. Nechápu jak je možný že se neobjevil mnohem dřív, ty jeho skoky a akrobatický kopy jsou prostě úžasný. Jediný co mi v těch soubojích chybělo. byly nějaký pořádný zraněný, je sice pravda, že potom by to bylo hodně brutální, ale zase na druhou stranu tady Tony Jaa umlátí haldu protivníků lokty a koleny přímo do hlavy nebo do hrudníky a přitom jim nic moc neni, ale jinak to je paráda a na tuctovou zápletku a hodně jednoduchej děj se dá v klidu zapomenout ()

castor 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů před bojovými sekvencemi. Tohle je těžký direkt nejen Hollywoodu, ale hlavně i Hongkongu let minulých. Tvůrci navíc opakovaně upozorňují, že si nepomáhají digitálními triky. Klobouk dolů nad neošizenou fyzickou prací ještě jednou.. Jenže, čeho je moc, toho je příliš. Místy natahovanou exhibicí fyzických možností (ať jsou jakkoliv úchvatné) jsem se velmi brzy začal přejídat, opakované záběry nejlepších kousků mě začali nudit a celé to pro mě postrádalo atmosféru arénovek a ten příjemný feeling osmdesátých let. Tehdy jsem hlavním hrdinům držel palce, u téhle thajské mlátičky bylo jasné, kdo vyhraje, otázkou zůstává jak. Jasně, občas mi klesala čelist, ale víckrát jsem se díval na hodinky. A to neberu totálně primitivní příběh a dementního záporáka s ještě dementnějším hlasovým syntezátorem. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale to si raději pustím nějakého „poctivého“ Van Damma z přelomu 80. a 90. let. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (17)

  • Snímek získal na Katalánském mezinárodním filmovém festivalu ve Španělsku nominaci na nejlepší film a režisér Prachya Pinkaew si odnesl cenu Orient Express. Na Asijském filmovém festivalu Deauville vyhrál Pinkaew Action Asia Award. (Matty)
  • Tony Jaa strávil čtyři roky trénováním starodávné formy bojového umění Muay Boran (předchůdce Muay Thai) a následně všechny riskantní scény zahrál sám, bez pomoci kaskadéra. (Matty)
  • Tonyho osobní trenér a spoluautor scénáře Panna Rittikrai vymyslel většinu akčních scén a sám řídil jeden z automobilů, které hlavní hrdina na konci dlouhé honičky přeskakuje. (Vojcl)

Související novinky

Soderbergh, špióni a bojová umění

Soderbergh, špióni a bojová umění

08.09.2009

Steven Soderbergh si asi umínil, že dotáhne do Hollywoodu co nejvíce holek z „jiných odvětví“. Zkusil to s pornohvězdou Sashou Grey v experimentálním The Girlfriend Experience, teď půjde divácky… (více)

Tony Jaa sa vracia

Tony Jaa sa vracia

05.08.2005

V thajskom akčnom filme Ong-Bak sa dovtedy neznámy borec Tony Jaa predviedol v plnej sile, film sa stal veľkým hitom vo viacerých kútoch sveta (a dotiahol to dokonca aj do našich kín) a Tonyho začali… (více)

Reklama

Reklama