Reklama

Reklama

VOD (1)

Nicklas je inteligentní kluk se zářivou budoucností, ale očekávání zbytku světa je bohužel přímým opakem jeho snů. Jednoho dne Nicklasův život prudce změní směr, když se dostane do rvačky s agresivním školním násilníkem. Když se Nicklas druhý den ráno vrátí do školy, všechno je jiné. Nikdo ho nevidí. Nikdo ho neslyší. (oficiální text distributora)

Recenze (50)

kareen 

všechny recenze uživatele

Už hodně dlouho se mi nestalo, že bych nad hodnocením váhala tak moc jako v případě tohoto filmu, který i přes duchařské téma není vůbec hororový a ani romancí ve stylu Ducha, spíš takové psychologické drama s prvky krimi a fantasy, přičemž nadpřirozeno je tu přítomno jen v osobě Nicklase, vše ostatní má reálný základ. A celé je to velmi, velmi originální a neotřelé a to včetně podařeného závěru. Proč jsem tomu tedy hned nenapařila pětku? Protože by si takový námět zasloužil lepší zpracování a atmosféru a také mě moc nepřesvědčil herec v hlavní roli. Jenomže se mi zas líbila postava Amélie a několik výborných momentů...uvidím, nechám si to rozležet v hlavě a možná to ještě změním. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Švédsko a typicky drsný sever. Příběh se zaměřuje na inteligentního mladíka, který se dostane do rvačky se školním tyranem a když příjde na druhý den do školy, je pro všechny neviditelný. Velmi zajímavě zpracovaný film na téma neviditelnost/duch, kde je zasazená šikana a nepříjemné prostředí Švédska. Úplně mi to koule sice nevzalo, ale pro fanoušky Severu rozhodně povinnost. 6/10. ()

Reklama

Jane18CZ 

všechny recenze uživatele

To co mi u tohoto filmu chybělo, byl větší spád. První půl hodina utíká jako blesk ale pak film nabírá pomalejší otáčky až ke konci, kdy film opět graduje. Film byl krásně natočen, hodně se mi líbila kamera - kam se hrabe např Fontána a hlavní herci mě chytli hned od začátku. S hodnocením jsem váhala, ale nakonec musím dát 4* za skvělý konec. Švédské filmy jsou kvalitní a já si je nemůžu vynachválit :-) ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Je to dobrý film, který trpí pouze drobnými chybkami. Hlavní chyba je, ale docela zásadní - motivace obvinění z napráskání loupeže. To byla zásadní boty, jinak film plyne dobře, záhrobí je natočeno hodně dobře, asi nejlepší duchařina. Klasické Švédsko prostě, trochu šikany, černého humoru a výborní herci. Z te Tuvy Novotny ještě něco bude. ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Neviditelný Gustav ještě s vlasy je naprosto okouzlující! Filmový debut zde ještě neprůbojného, nehumorného a bez fluida - Joela Kinnamana alias Takeshiho Kovacse a excelentní role a podání švédsko-české Tuvy Novotny, která perlí rovněž ve fantastickém seriálu Dag po boku Atle Antonsena. Zajímavý, překvapivý námět pro snímek, jako je to u Seveřanů již pravidlem. ()

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen podle stejnojmenného románu švédského spisovatele Matse Wahla z roku 2000. (skudiblik)

Reklama

Reklama