Reklama

Reklama

Death Race 2000

  • Česko Cesta gladiátorů 2000 (více)
Trailer

Prezident spojených států s diktátorskými sklony si udržuje popularitu každoročním pořádáním brutálního automobilového závodu, během něhož je povoleno likvidovat chodce. Death Race je celonárodní událostí, auta jsou legračně vyparáděna a vyšperkována různými zbraněmi a jejich posádky mají rovněž hodně bizarní vizáž. Najdeme tady třeba Kleopatru a Nera nebo pár v uniformách wehrmachtu a hlavně pak dva největší favority závodu - Frankensteina (David Carradine) a svalnatého kovboje Machine Gun Joa Viturba (Sylvester Stallone), přičemž oba mají samozřejmě náležitě sexy vyhlížející navigátorky, s nimiž si to rozdávají večer v hotelových pokojích. (SPI International / Omega Publishing Group)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Mám nějakou slabost pro tahle stará béčka. Čím béčkovější a kýčovitější, tím lepší. Fakt vypnout mozek, usadit se a hodinku a čtvrt se kochat šíleným, brutálním příběhem z budoucnosti (dnes už vlastně minulosti). Zaprvé nechápu, jak někdo může vůbec vymyslet takový příběh. Přejíždění lidí autem za účelem obodování, to je opravdu úchylka první kategorie. Zadruhé nechápu, že se to někdo pokusil zfilmovat, protože to je opravdu námět hodný génia. A zatřetí, že tomu dávám čtyři hvězdy. Ale já jsem se opravdu bavil a mladý Sylvester Stallone se svým kamenným výrazem a spoustou hlášek neměl chybu a správně okořenil tento film. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Dear god! Tohle se zas tak často nevidí. Naprosto neuvěřitelné béčko, které si na nic nehraje, je dost brutální a i dosti zábavné. Je s podivem s jakou důstojností tomuto žánru příslušející dokázal David Carradine zahrát svůj part. Tzn. postavu co nosí sado maso hadry a jmenuje se Frankenstein. Jeho protivníkem je Machine-gun Joe a hraje ho samotný Sylvester Stallone. Navíc je to úplně stejný jako Carmageddon a ten jsem svýho času pařil fakt hodně. ()

Reklama

Caelos 

všechny recenze uživatele

Fíha, to byla petelice! Neskutečně zábavná podívaná, Stallone se tady už šteloval do dalších rolí, zastřílel si s výrazem Ramba ze samopalu, nebo měl takový trochu Rocky vzhled. Jeho role, byla nejlepší a nejlépe zahraná. Carradine je tady takový notně teplý, zvláště ten jeho kostýmek. A taky je zde jeden z nejtrapnějších pěstních soubojů v dějinách kinematografie:-) No a ty káry! Paráda! A přejetá hlava, a lidi, a hajlující náckové, a ruční granát, a diktátorská Amerika a vůbec všechno! Blitzkrieg!!! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Vymazlený vizuál, vybroušené dialogy, propracovaný děj a to není zdaleka všechno, co tomuto snímku chybí. Na druhou stranu je tato zábavná podivnost hodně inspirativní, takže spěchám na nejbližší vrakoviště zakoupit si nějakého pomačkaného mazlíka s ostrými hranami, kterým si pak před nejbližším pečovatelákem srazím nějakou tu stobodovku s chodítkem. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Úžasná 70. léta! Film je jednou velkou ujetinou a šíleností. Hned tak něco podobného se nevidí a vůbec se divím, že něco tak "mimo" mohlo vzniknout tak dávno ... Navíc je to dobře zahráno, jak Carradinem, tak Stalonem ... holky ukazují kozy, auta přejíždějí chodce. Úlítlé, brutální, komické a divné. Představa roku 2000 je navíc k tomu taky neuvěřitelná. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (16)

  • Dvě vozidla, která byla během natáčení použita, se objevila o 13 let později ve filmu Pozemšťanky jsou lehce k mání (1988). Jednalo se konkrétně o auta Calamity Jane (Mary Woronov) a Frankensteina (David Carradine). (Caelos)
  • Film posloužil jako hlavní inspirace pro hru "Carmageddon". Základní vozidlo ve hře "The Eagle" je pak téměř přesná kopie Frankensteinova (David Carradine) vozidla z filmu. (Corpsegrinder)

Související novinky

Zemřel Roger Corman

Zemřel Roger Corman

12.05.2024

Svět filmu přišel o jednu z ikon americké kinematografie, v kalifornské Santa Monice totiž zemřel legendární americký režisér, producent a scenárista Roger Corman. Bylo mu úctyhodných osmadevadesát… (více)

Roger Corman chystá Rallye smrti 2050

Roger Corman chystá Rallye smrti 2050

21.02.2016

Pokud jste viděli nějaké béčko z 50., 60. nebo 70. let, je velká šance, že ho má na svědomí Roger Corman. Legendární producent a režisér sice nikdy nedosáhl "áčkového úspěchu", jeho levné drsárny ale… (více)

Závod smrti s Jasonem Stathamem

Závod smrti s Jasonem Stathamem

26.04.2007

Když notorický béčkař Paul W. S. Anderson (Resident Evil, Vetřelec vs. Predátor) nedávno nečekaně zdrhnul z připravované adaptace hororové videohry Castlevania, důvod byl nasnadě: producentské duo… (více)

Reklama

Reklama