Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další z případů soukromého detektiva Philipa Marlowa. Tentokrát pátrá po nezvěstné přítelkyni jednoho ze svých klientů, který se právě vrátil z vězení. (oficiální text distributora)

Recenze (33)

LeoH 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony a kameru jsem si bohužel z letité dabované VHSky musel trochu domýšlet, ale jelikož mám rád noirovky i Chandlera a tenhle kousek jim rozhodně nedělá ostudu, mj. díky stylové hudbě, úsečně napsaným dialogům a typově trefenému obsazení vedlejších rolí, nevidím důvod s hvězdičkami skrblit. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

A další remake kriminálky ze 40. let, která se mi moc nelíbila, tentokrát v žánru film noir. Tenhle styl se všemi vnitřními monology, hrami stínů a postavami jak figurkami na šachovnici asi mít rád nezačnu, nicméně oproti originálu jsem se celkem bavil. Případ je podán o něco zajímavěji než v originále, mrtvol přibývá, pátrání jde rychle kupředu a občas je tu i nějaká přestřelka. A jsou tu slušní herci, Mitchum vypadá trošku staře, ale nakonec působí rozhodně líp než no name herec z originálu, ti zbylí hrají celkem zajímavé postavy. Nejvíce mě dostal Jack O´Halloran, který hrál v pár novějších filmech záporáky jako obr, neúnavně hledající svoji milovanou Velmu, což se mu samozřejmě vymstí, protože život je svině. Slušné 3*. PS: Stallone i rok před Rockym tu má opět štěk, zabijáka pro bordelmamá... vypadá to že do Rockyho hrál jen hlavní role v totálních sračkách nebo camea. ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Neznam Dicka Richardse, ale tohle se mu prilis nevydarilo, rekl bych... Film se knizni predlohy drzi pouze pomerne volne, presto zadny zasadni moment nechybi. Potesila Sylvia Miles v roli Jessie Florian, a nejlepsim momentem filmu je, kdyz dostava Marlowe (Mitchum) fackovanou od Kate Murtagh... :-) To jsem se fakt pobavil, ale na jeho miste bych samozrejme bejt nechtel... 4- ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Film dobře vystihuje pro Marlowea typická 40. léta a celá atmosféra je zdařilá a nese se celým filmem až do zajímavého závěru, scénář se povedl a relativně zachovává věrnost předloze. Režie je kvalitní a herci také. Robert Mitchum, i když trochu starý, Marlowea zahrál dobře. Hudba je skvělá a také kamera je velmi nadprůměrná. Komentář napsán 4.2. ve 14:43 (2009). ()

me_george 

všechny recenze uživatele

Mitchum teda trochu moc starý na tuto roli už je, ale jinak film vcelku šel. Atmosféra OK. Problém jako se všemi adaptacemi chandlerovek a vůbec knih obecně - moc se vynechává, moc se spěchá. Aspoň že konečně krev je vidět a obecně realističnost hereckého projevu se v roce 1975 blíží tomu, o čem drsná škola byla. Vždycky jsem měl problém se spojením hardboiled school a film noir. Hardboiled school = realističnost, drsnost, syrovost. Filmy 30.-50. let (a proto bohužel i všechny noiry) = přehrávání, vzdychání, postavy hroutící se k zemi jako loutky, bez kapky krve. V tomto má tento film vcelku navrch a proto hvězdička navíc. Celkově za 4*. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • Robert Mitchum si roli Philipa Marlowa zopakoval o tři roky později ve snímku Hluboký spánek (1946). (Terva)

Reklama

Reklama