Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rytíř Bowen vyznává zásady starého rytířského kodexu z dob krále Artuše a snaží se je naučit i svého žáka, mladého prince Einona. Když je krutý král Freyn zabit při vzpouře sedláků, stává se Einon králem, sám je však v bitvě těžce zraněn. Jeho matka společně s rytířem vyhledá draka a požádá ho o pomoc. Drak výměnou za slib, že bude mladý král vládnout spravedlivě, obětuje na jeho záchranu polovinu svého srdce. Mladík však přísahu nesplní a stane se z něj krutý tyran. Rytíř Bowen se v domnění, že zlo do králova srdce zasel drak, se rozhodne pomstít. O dvanáct let později je z něj potulný drakobijec, který za peníze zabíjí draky ohrožující jednotlivé vesnice. Když se konečně setká s tím pravým, pustí se s ním nejprve do dlouhého nerozhodného boje, ale když pochopí pravdu, že zlo pochází z člověka, s drakem se sblíží a uzavře s ním dohodu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (436)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem tuhle pohádku zbožňoval, nejen proto, že Draca dabuje Sean Connery (to jsem si užil jen jedinkrát v kině), ale hlavně proto, že kromě nezbytného příběhu plného soubojů a drakobijectví se zde najdou neskutečná kvanta legrace (obzvlášť při prvním setkání hlavních hrdinů;)), ale i smutné chvilky. A to vše doplňuje hezká hudba (o které jsem se v trochu dospělejším věku domákl, že ji složil nějaký Edelman). Jsou sice i lepší fantasy pohádky, ale tahle je solidní a neselhává. A navíc je tu Harrypotterovský Lupinus David Thewlis za urputně nechutného hajzla;) Nemám důvod jít níž než na osmdesátku. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Rob Cohen nie je typ pre rozprávky, ale stále je mi takto sympatickejší ako pri jeho akčných výplachoch. Inak všetko je tu čistý priemer, viac ako euro televízna rozprávka typu Fantagiro, ako hollywoodsky veľkofilm. Dračie srdce je bez ohľadu na to, či sa vám páči alebo nie, pre každého Slováka povinnosť. Ako napríklad aj Peacemaker. ()

Reklama

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Moja detská srdcovka a snáď prvý fantasy film, ktorý som kedy videl. A vždy, keď ide v telke, si ho znovu rád pozriem. Síce je možné výčítať mu všeličo, od lacnej výpravy po moralizujúci scenár a nesmierne nesympatického Thewlisa, ale klasika je klasika. Skvelá hudba, skvelí herci, skvelý príbeh, skvelé slovenské lokality. A navyše - žiadny digitálny drak ani do dnešných dní nepokoril Draca a to je už 15 rokov. To niečo znamená. (80%) ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Film mého dětství, vidět film poprvé teď, tak asi nedám plné hodnocení, jenže kdysi jsem z filmu byla hotová. Nádherná pohádka na kterou se kdykoliv podívám znovu. Pro mě se jedná o nejlepšího draka, co se kdy objevil ve filmu, navíc z filmu pochází jedna z nejkrásnějších filmových hudebních skladeb, kterou můžu slyšet pořád. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Odpočinkový film s pohádkovým nádechem, který nikdy neurazí. Rob Cohen na začátku své cesty stát se áčkovým režisérem, která mu o jeden stupínek nevyšla, a především sázka na jistotu v podobě úsměvu Dennise Quaida. Osobně ho mám rád, je mi sympatický, takový filmový pan hodný/taťka, kterému nikdy nepřeju smrt na plátně. Dračí srdce má svou fantasy rovinu, která je načrtnuta ideálně i pro menší diváky. I po 14nácti letech bych na efektech nechtěl vůbec nic kritizovat, což mě trochu děsí. Takže všichni zapomeňte na "moderního" Eragona a paskvily s draky a vraťte se ke klasice, jakou Dračí srdce je... ()

Galerie (49)

Zajímavosti (21)

  • Vo filme je miestami počuť slovenčina, ako napríklad v prípade jedného z drakobijcov, ktorý zreteľne kričí: "Tam je, rýchlo, rýchlo, nabíjaj!". Rovnako keď chce jeden z drakobijcov vystreliť šíp na Bowena (Dennis Quaid), zareve: "Pozor! Letí!" (Macejko)
  • Při rozjezdu projektu tvůrci naráželi na neochotu studia Universal zafinancovat jeho realizaci. Změna názoru přišla až po úspěchu Jurského parku (1993). (Shakaar)
  • Počiatočná scéna sa natáčala na Bátoryčkou preslávenom hrade Čachtice, o ktorom počul i Jules Verne, a vzal si ho ako podklad pre svoju knihu "Tajomný hrad v Karpatoch" (tiež sfilmovaný). Ďalšie scény sú natáčané na hrade Strečno, Spišskom hrade (neskôr jeho hradby poslúžili pri natáčaní filmu Posledná légia, 2007) a nesmiem opomenúť nádherný skvost Slovenského raja Tomašovský výhľad. (andykovac)

Související novinky

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

03.01.2011

Výrazný britský herec s neobvyklým jménem v neděli prohrál svůj zápas s rakovinou. Byl králem vedlejších rolí, přesto jsme jej všichni dobře znali, což je vlastně důkaz, jak výjimečný to byl herec.… (více)

Reklama

Reklama