Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Učitelka tance Rebecca Taylorová a dětský psychiatr Sam Faulkner oslavují pět společných let na pláži. Rebecca, které je přes třicet, by se ráda vdala a touží po dítěti, ale Sam nemá zájem cokoli měnit. Kvůli své profesi má k dětem rozporuplný postoj a zastává názor, že si lidé děti pořizují nezodpovědně. Na pláži se Rebecca a Sam seznámí s Gail a Martym Dwyerovými a jejich třemi neposednými dcerami. Cestou za jejich přítelem, malířem Seanem Fletcherem, Rebecca Samovi oznámí, že je těhotná. Sam je v šoku. K Seanovi se také vypraví rodina Dwyerových. Gail je Seanovou sestrou a s Martym se pochlubí, že čekají další dítě. Sean Sama v jeho názoru na děti podpoří – prohlásí, že děti nechce, protože soužití s nimi by mu všechno vzalo. Když si Rebecca uvědomí Samův vlažný postoj, řekne mu, že sice vidí, že na dítě připravení nejsou, trvá však na tom, že si ho ponechá... Skamarádí se s Gail, která jí jako zasloužilá matka může v lecčems poradit. Samovi nezbývá než souhlasit. Když Rebeku doprovází na první gynekologickou prohlídku, přijme je roztržitý doktor Kosevich, původem Rus. Když zjistí, že Sam má doma kocoura, přikáže, aby se ho kvůli možné nákaze zbavil. Rebecca Samovi zase doporučí, že by měl prodat své milované porsche a koupit větší vůz. Samův život je náhle vzhůru nohama. První tři měsíce je Rebecce špatně, a proto se odmítá se Samem milovat. A později se začne obávat, že by mohli miminku ublížit. Sam je nervózní a při tenisu řekne Seanovi, že je sexuálně frustrovaný. Sean však najednou obrátí a tvrdí, že by už taky rád měl rodinu... (TV Prima)

(více)

Recenze (111)

Bilky 

všechny recenze uživatele

Film založený na GRANTových ksichtoch a stupídnych hláškach a predsudkoch o deckách či rodičovstve. Akokeby bol film natočený v 80tych rokoch a hlavní predstavitelia by boli tínejdžri. Úplne zbytočne postúpia "morálne zmúdrenie" nielen hl.postavy ale aj všetci zúčastnení. Najhorší na filme bol ale casting a postava ruského poradníka-pôrodníka R.WILLIAMSa. Proste gýč jak vyšitý, takže dík aspoň za skladby uja Morissona a postavu Jeffa GOLDBLUMa. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Obrovské filmové překvapení. Není to vyloženě jen jeden z dalších romantických filmů s anglickým sladouškem Hughem Grantem, nýbrž romantická komedie, které se dobře ujal Chris Columbus coby režisér. Grant si sice pořád hraje to svoje, ale jak mění své názory, když z počátku nechce vůbec děti a nakonec je v tom až po uši je fakt dojemné. Stejně jako celé těhotenství a celý tento film. Julianne Moore hraje něžnou ženu, která touží po dítěti, což se dneska fakt už nevidí. To vše je okořeněno spoustou hlášek, mezi nimiž vévodí ta na konci filmu těsně po porodu, když se chlapovi narodí dcera a on celou dobu touží po klukovi. Nakoukne manželce mezi nohy se slovy: "Nemáš tam ještě jedno?" [4563. hodnocení, 108. komentář, 61%] ()

Reklama

heihatchi 

všechny recenze uživatele

Hugha moc nemusím, když jemu ale ty romanťáky tak jdou! Zde to ale dotáhl do konce a stal se skoro výhercem v loterii, když porazil antikoncepci, a řekl si o dítě. Teda prvně ho samozřejmě nechtěl, ale když mu pak zahrál Hans Zimmer při cestě do nemocnice, tak rychle změnil názor. Jinak celou dobu poměrně klasická komedie, jen ten konec byl trochu víc střelenej. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Nijak originalni namet o paru Sam a Rebecca (Grant a Moore) zijici stastne spolu do chvile nez ona otehotni. Nasledny sled udalosti je plny klise, jak kuprikladu je Sam opusten a pozdeji zmoudri. Pres vsechny polozene klacky ma tato na pul crazy komedie uzasne grady a vtip, cemuz vdecime vsem zucastnenym hercum a take dobremu dabingu. 70% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Úspěšný dětský psycholog Sam (Hugh Grant) má vše, co si jen může přát - krásnou přítelkyni Rebeccu (Julianne Moore), nový být a nové auto. Když si myslí, že už jen nic lepšího nemůže ani potkat, Rebecca mu sdělí, že čekají dítě. Samo toto sdělení Sama vyvede z míry, tak že své porsche rozbije o nějakej bagr, ale když vidí svého přítele Seana, jak si užívá jako svobodný a také Martyho, který už má dětí hafo a nevím kam skočit, je z toho vůbec celej přepadlej. Až do okamžiku, kdy od něj Rebecca uteče a on náhodnou uvidí na ultrazvuku svého syna - to jeho celý pohled na potomka změní. A musí nasadit všechny síly, aby získal Rebeccu i syna zpět ... Příjemná komedie, která sice ničím dvakrát nepřekvapí (až teda na šíleného gynekologa v podání Robina Williamse) ale také nijak nezklame. Ve filmu se objevuje dost hereckých hvězd, a i když nikdo z nich dvakrát nezáří (teda až na výše zmíněného Robina Williamse), tak nejsou špatní - Hugh Grant by se sice nemusel tak šklebit (v novějších filmech z toho už vyrostl), Julianne Moore to velmi sluší a Jeff Goldblum, Tom Arnold či Joan Cusack jen příjemně dokreslují atmosféru. Chris Columbus prostě takovéto komedie umí. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo v americkém městě Pittsburg ve státě Kalifornia. Natáčelo se i v tamní nemocnici Los Medanos. (Terva)
  • Režisér Chris Columbus si ve filmu zahrál jednoho z hostů na svatbě, který políbí nevěstu. (Terva)
  • Ve filmu si malou roli zahrály i tři děti režiséra Columbuse, a to Eleanor, která ztvárnila Baletka, Brendan, jenž ztvárnil chlapce na pláži, a Violet, která se objevila jako dítě v obchodě s hračkami. (Terva)

Reklama

Reklama