Reklama

Reklama

Napoleon Dynamit

  • Česko Napoleon Dynamite (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Napoleon Dynamite je nový typ hrdiny s pevným afrem, rozkošnými měsíčními botami a schopnostmi, které nelze překonat. Napoleon tráví dny kreslením bájných zvířat, hádkami se svým bratrem Kipem a vyhýbáním se intrikánskému strýci Ricovi. Když do Napoleonova života vstoupí dva noví kamarádi, nesmělá Deb a kníratý Pedro, rozjede trojice kampaň, jejímž cílem je zvolit Pedra prezidentem třídy a splnit studentům jejich nejdivočejší sny. Ale pokud má Pedro porazit nafoukanou Summer, bude muset Napoleon uvolnit svou tajnou zbraň. (Paramount Network)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (301)

juta 

všechny recenze uživatele

Dost zvláštní počin, který mě bohužel nenadchnul a ani příliš nepobavil. Zvláštně natočený film, který nedokázal vytěžit ze svého potenciálu a scény, které by měly být vtipné, jsou naservírovány neštˇastnou formou tak, že nepobaví tak jak mají. Jsem zklamaný, protože to mohla být dobrá sranda, jenže né vždycky se to podaří. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Idaho Idiots. Hessův vzpomínkový koncentrát nerdství a trapnosti, který v mých očích schází na nedostatek kontrastu. Můžete mít Stimpyho třeba ve dvaceti kopiích, ale vždycky tomu bude scházet Ren.. Status kultu mě míjí obloukem, nicméně oceňuji nápadité úvodní titulky a Napoleonův muzejní šatník (především trička).. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Nakonec docela příjemná, odlehčená komedie s humorem míjejícím střední proud. V podstatě všechny postavy jsou neuvěřitelní mimoni. Jejich srdce je ale ryze lidské, a tak ani ty nejvíc mimoňské scény nepůsobí umělě, ba naopak. V konečném důsledku dokáže film i malinko zahřát u srdce, aniž by působil pateticky. Za legendární taneční vystoupení náleží čtvrtá hvězda. 7/10 ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ona vyfikundejšn, u níž si nebudete jisti, co že jako s ní. Prazvláštní počin, balancující na řadě hran - mezi parodií a romantikou, rainmanoidním vyzdvižením kvalit mentolek a pamfletem, majícím ujistit zastánce spartánské výchovy o výhodách té správně vysoké skály, určené pro porouchané, mezi nadhledem a definitivním podhledem...Dost záleží na stavu vaší mysli ve chvíli, kdy si Napoleonka připustíte k tělu. No já se zrovna kvalitně odčervil, zažehlil lžičkou ten nejotravnější hemoroid a den předem se postil, takže mě nic nerozptylovalo od sledování patálií skupiny jedinců, jež by u nás aspirovala na role v jedné z řady všemožných reality show. Rozšířené zornice, povykroucená kebule a občasný hihot mi byly odměnou. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Mám nejakú smutnú náladu a akosi som veril, že práve takýto druh filmu by to mohol zlepšiť. Zopár momentov ma naozaj rozosmialo (hlavne scény s lamou, no a Napoleonove "diela" ani nehovorím) - ale celkovo som s tými lúzermi vo filme súcitil, až mi ich bolo ľúto. Ale aspoň, že sa dokázali občas nejako prejaviť a získali si nejakú priazeň. Nebolo to vôbec zlé, a celú tú atmosféru 70tych rokov ešte zvýraznila super disco hudba. Celkovo bol ten príbeh trošku nevýrazný a odveci, takže to bolo najväčšie mínus toho celého, ale tak snáď 3* by sa dali dať už za spomínané prednosti. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (28)

  • Scéna z konce filmu, ve které Napoleon (Jon Heder) tančí před spolužáky, byla v začátcích serveru youtube.com mezi prvními, které se povedlo dosáhnout 1 milionu zhlédnutí, a dlouho se držela mezi nejsledovanějšími videi. Původní video však bylo smazáno kvůli porušování autorských práv. (BluT)
  • Ve scéně, kdy Napoleon (Jon Heder) s Pedrem (Efren Ramirez) skáčou na Pedrově sledgehammeru, je vidět, že když na desku najíždí Pedro, je podložená cihlami i uprostřed. Když na ni ale najede Napoleon hned v dalším záběru, cihly z prostředku zmizí. (moukey)
  • Zpěvák Elvis Costello se ozval, že originální hrdinovo jméno už použil v jedné své písni v 80. letech. Nepodnikl však žádné právní kroky. (Terva)

Související novinky

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

12.05.2018

Fotbal na islandské sopce, superhrdinové na dvou kontinentech, koňské závody na mongolských pláních, bláznivá cesta malých rockerů, boj proti pradávným obrům, retro dobrodružství malých únosců či… (více)

Jack Black ministrem obrany

Jack Black ministrem obrany

18.05.2015

Režisér Jared Hess se proslavil komedií Napoleon Dynamit, svůj debut nicméně dodnes nezastínil. Boží zápasník ani Divnej týpek příliš kladných ohlasů neposbírali, Hessovu reputaci ale možná napraví… (více)

MTV Movie Awards 2005

MTV Movie Awards 2005

07.06.2005

Štrnásty ročník odovzdávania filmových cien MTV Movie Awards moderovaný hercom Jimmym Fallonom sa už tradične blýskal hviezdnými menami, no zároveň sa (narozdiel od vážnych Oscarov) niesol vo veľmi… (více)

Reklama

Reklama