Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Reality-TV

Oblíbené filmy (10)

Big Lebowski

Big Lebowski (1998)

Bridges, Goodman, Buscemi - to je trojice, která nikdy nezklame. Navíc Flea z Red Hot Chili Peppers v roli jednoho z nihilistů. Snímek, který se musí líbit každému příznivci tak trochu nezávislých amerických komedií. Jeden by nevěřil, za co všechno může nevinná shoda jmen a jeden pochcaný koberec...

Hobit: Neočekávaná cesta

Hobit: Neočekávaná cesta (2012)

Nádherné, strhující, epické. Jakožto milovník knižní předlohy jsem byl z filmu opravdu nadšen. Skvěle vykreslené charaktery doplňovaly kouzelné scenérie. Ano, myslím, že panu Tolkienovi by se to opravdu líbilo.

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Nádherný, strhující, fantastický - existuje mnoho výrazů, které mohou tento snímek charakterizovat. Skvělé ztvárnění knižní předlohy, jednoho ze základních kamenů celé fantasy literatury. Jeden psten vládne všem...

Život Briana

Život Briana (1979)

Monty Pythonům není nic svaté. Tentokrát si vzali na paškál osudy samotného Ježíše Krista. Vynikající parodie, přetékající osobitým a inteligentním humorem této britské komediální partičky. Dá si někdo gepardí čumáčky?

Monty Python a Svatý Grál

Monty Python a Svatý Grál (1975)

Asi nejlepší film od Monty Pythonů, který jsem kdy viděl. Mám velkou slabost pro jejich styl humoru a vždy se u tohoto snímku bavím od začátku do konce. Samozřejmě nechybí skvělé animace Terryho Gilliama ani povedené hudební pasáže. Jak jsi poznal, že to byl král? Jako jedinej nebyl od hoven...

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Hlášky z tohohle filmu citují i lidé, kteří jej vůbec neviděli. Životní role Johna Travolty a vrcholné dílo Quentina Tarantina. Film, na který se vždy rád podívam a pokaždé mi dá něco nového.

Napoleon Dynamit

Napoleon Dynamit (2004)

Film, ve kterém dýchá nezávislost z každého záběru. Někomu možná přijde vcelku jednoduchý, při hlubším pohledu však jde o trefnou sondu do života intelektuálně znevýhodněného jedince. A proto, Vote Pedro!

Tahle země není pro starý

Tahle země není pro starý (2007)

Opravdu nechápu, jak mi mohl tento vynikající film tak dlouho unikat... Geniální scénář, kamera i střih, navíc spojení bratrů Coenů a Javiera Bardema je přímo mystické. Vždyť ve filmu pomalu nezazní ani jedna melodie a celková atmosféra jakoby přemlouvala diváka k tomu, že se vlastně vůbec nic neděje.

Pán prstenů

Pán prstenů (1978)

Nádherný snímek s nadčasovými animacemi, ve kterém si autor libuje, na rozdíl od hraného filmu, v temnotě, ponurosti a zvrácenosti druhé, zlé strany. Jakožto velký fanoušek Tolkienova díla jsem tímto kouskem velmi mile překvapen.

Bezstarostná jízda

Bezstarostná jízda (1969)

Když jsem viděl tenhle film poprvé, měl jsem chuť zahodit hodinky a odjet někam hodně, hodně daleko. Ze snímku doslova dýchá touha po nezávislosti a osobní svobodě. Výkony herců jsou výjimečné v tom, že kolikrát ani nevěděli, že se natáčí, a chovají se tak naprosto přirozeně.