foto

Elvis Costello

  • nar. 25.8.1954 (63 let)
    Paddington, Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Anglický zpěvák, kytarista a skladatel Elvis Costello vl. jm. Declan Patrick MacManuso se narodil 25. srpna 1954. Byl součástí londýnské pub-rockové scény na začátku 70. let a později se přidal k první vlně britského punku a nové vlny. Jeho první tři alba se objevily v deníku Rolling Stone na seznamu 500 největších alb všech dob. Získal hudební cenu Grammy a několikrát byl nominován na Brit Award. V roce 2003 byl uveden do Rock´n´ Rollové síně slávy a v roce 2004 ho časopis Rolling Stones zařadil na seznam 100 největších umělců všech dob. Je vegetarián od roku 1980 a vášnivý fanoušek FC Liverpool. Ve filmovém průmyslu se krom pořadů, dokumentů a videoklipů objevil v pár seriálech a desítce průměrných filmů.

Grand "Epistemolog" Master

Herecká filmografie

Filmy

2010 Straight to Hell Returns
2007 My Night at the Grammys (TV film)
2006 Opilí slávou
2004 De-Lovely
2001 Prison Song
2000 Sans plomb
1999 200 cigaret
1987 Přímo do pekla
1985 No Surrender
1979 Americathon

TV seriály

2010 Treme (TV seriál)
2009 Goode Family, The (TV seriál)
Studio 30 Rock (TV seriál)
Darujte ledvinu (S03E22)
2004 Dva a půl chlapa (TV seriál)
Dej pokoj, Mary Poppinsová (S02E01)
2002 Simpsonovi (TV seriál)
Homerova rock'n'rollová brnkačka (S14E02)
1982 Comic Strip Presents, The (TV seriál)

Dokumentární

2016 The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years
2015 Amerika v sedmdesátých letech (TV seriál) - a.z.
2014 Elvis Costello: Mystery Dance (TV film)
Lost Songs: The Basement Tapes Continued
2013 Elvis Costello (TV film)
2012 Squeeze Take Me I'm Yours (TV film)
Village Music: Last of the Great Record Stores
2010 Treme Musical Performances: The Greatest Love
2007 Respect Yourself: The Stax Records Story (TV film)
The Old, Weird America: Harry Smith's Anthology of American Folk Music
2006 Putting the River in Reverse
2005 All We Are Saying (TV film)
Elvis Costello and the Imposters: Live in Memphis (koncert)
NotNa
2003 Imagine (TV seriál)
2002 There's Only One Paul McCartney (TV film)
1999 Saturday Night Live 25 (TV film)
1998 Spice Girls: British Invasion, Unauthorized & Spicy
1995 The History of Rock 'N' Roll, Vol. 9 (TV film)
1989 Put It There (koncert)

TV pořady

2015 Saturday Night Live 40th Anniversary Special (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2011 I kveld med Ylvis (TV pořad)
2010 Grammy Awards 2010 (TV pořad)
Prairie Home Companion Live in HD!, A (TV pořad)
2009 Tonight Show with Conan O'Brien, The (TV pořad)
2008 A Colbert Christmas: The Greatest Gift of All! (TV pořad)
2004 Jeremy Vine Meets... (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Real Time with Bill Maher (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Later... With Jools Holland (TV pořad)
Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
The Larry Sanders Show (TV pořad)
1985 Hamburg Journal (TV pořad)
1978 Kenny Everett Video Show, The (TV pořad)
1976 Radio with Pictures (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
1964 Top of the Pops (TV pořad)

Skladatelská filmografie

Filmy

2003 Sexuální rekonstrukce

TV seriály

1995 Jake's Progress (TV seriál)
1991 G.B.H. (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace