Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Art Jeffries (Bruce Willis) - agent FBI, byl nespravedlivě převeden na jinou práci, při níž se dostal do konfliktu s mocnou Národní bezpečností agenturou. Důvodem je devítiletý chlapec Simon geniální autista, kterého měl chránit. Dešifroval totiž přísně tajný kód Mercury, zřízení pro práci amerických zpravodajských služeb a fanatický šéf projektu Nick Kudrow (Alec Baldwin) je odhodlán zbavit se nejen malého luštitele, ale i všech nepohodlných svědků události. Art se Simonem se proto musí skrývat a v souboji se všemocnou mašinérií riskovat vše. Jeho jedinou nadějí v souboji s časem je Simonův výjimečný matematický talent, pomoc bývalého parťáka a sympatie dívky, kterou dvojice uprchlíků náhodou potkala. (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Mercury je pro mě nepochopitelně nezvládnutý film, který měl obrovský potenciál, a který ho totálně promrh(d)al. Přitom byl námět tak zajímavý a neobyčejný, že se z toho dalo vytřískat určitě víc než tahle slátanina. Nemohla mě při sledování nenapadnout paralela s Výplatou, která i přes velké naděje skončila také poměrně bídně. 55% ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

"Mercury" krátce a výstižně charakterizuje slovo podprůměr. Podprůměr po všech stránkách - odfláknutý scénář, televizní režie a ke všemu necharismatický Bruce Willis (!). Spousta nelogičností, málo chytlavých scén. Na druhou stranu uměřená stopáž, možnost věnovat se při sledování třeba luštění křížovek, a pěkná hudba... ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Art zažil stresující situaci v akci a vybouchl, díky tomu byl sesazen a dělá pro FBI jen odposlouchávání, náhle je však povolán pro nalezení malého Simona. Simon je autista, který má rád hlavolamy a jeho dětský mozek dokáže rozšifrovat kódovací šifru Mercury, která má být nejlepší ochranou na světě pro všechny agenty. Art musí Simona pochopit a myslet jako on, musí se stát jeho přítelem. Výborný thriller s kouskem citu. Miko Hughes jako autista výborný ve své roli. ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Slušný film o agentovy FBI , který dostane případ , který se zdá být na první pohled jako vražda a sebevražda k tomu všemu v rodině , kde je malý chlapec . Rychle ho najde a brzy mu dojde , že tady něco nehraje a že je chlapec v nemalém ohrožení života . Díky své solidaritě vůči malého chlapce z autistickým nadáním , které mu umožňuje hravě číst v tajném šifrovacím programu Mercury se Art sám zamotá brzy do nemalých problémů, přesto to nevzdává a chlapce rozhodne zachránit stůj , co stůj . Nic světoborného , možná malinko předvídatelné v určitých směrech , ale film dobrý , děj zajímavý a koukat se na to dalo bez známek nějaké větší nudy , tak že průměrný , slušný film . ()

Kadas97 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci thriller o zlých ľuďoch z vládnych organizácií. Bruce Willis podal na neho nadpriemerný výkon a záporák Alec Baldwin hral ako z učebnice. Mladý Hughes, ktorý hral malého Simona podal zo všetkých hercov najlepší výkon a lepšie zahraného autistu by v tom veku nedal ani Dustin Hoffman. Pútavý príbeh plný naháňačiek s tými zlými. Film nemal nijaké slabé miesta a ja som pri ňom nemal ani tušenie o okolnom svete. 9 z 10 ()

Galerie (28)

Zajímavosti (17)

  • Ačkoliv je v titulcích uveden John Barry jako autor hudby, byly jeho skladby z větší části nahrazeny hudbou Cartera Burwella, protože producenti nebyli s Barryho prací spokojeni. Ovšem na soundtracku je pouze hudba Johna Barryho. (Locksley)
  • Miko Hughes získal za roli Simona Lynche cenu Young Artist v kategorii nejlepší výkon v celovečerním filmu pro mladého herce. (Terva)

Reklama

Reklama