Reklama

Reklama

Metro

Trailer

Londýn. Půlnoc. Chladný zimní večer. Kate (Franka Potente) nemůže sehnat taxi, a proto zamíří na metro. Když mírně opilá čeká na poslední vlak, na chviličku jí spadne hlava... a když se probudí, zjistí, že není sama. V panice se pokusí utéct, ale metro mezitím zamkli. V tu chvíli přijede vlak a Kate, stále ještě nervózní, nastoupí. V soupravě je zdá se jediným cestujícím. Její úleva se však změní v děs, když uprostřed tunelu vlak zastaví a její vagon se ponoří do tmy. To, co číhá v černočerném bludišti metra, je něco nepředstavitelného. Něco, co nazývá skrytou laboratoř domovem... Něco, co nechce nechat Kate na pokoji. Metro je děsivým seskokem do temného podzemí Londýna, noční můrou ukazující krajní meze holého přežití. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Rozčilovat se u horrorů,že jsou nesmyslné a neuvěřitelné je docela hloupost(pokud to opravdu nezachází do extrému a nejde o záměrnou nadsázku)--Navíc-příběh o tom,že v NY metru,které je tak staré ,členité,komplikované a propletené,že ho ani dlooouholetí zaměstnanci zdaleka neznají-se skrývá nějáký psychodeformovaný maniak je jeden z nejuvěřitelnějších široko daleko..........Problém filmu je spíš v tom,že je to prostě taková jednoduchá jednohubka,která ničím něják zvlášť nezaujme =pustit,pobavit se,vypnout,zapomenout=60% ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Očekávání po shlédnutí procentuálního hodnocení nebyla nic moc, ale DVD v trafice jsem si koupil. Nevím, asi lidem vadil děravěj a poměrně přímočarej scénář, ale tohle je jeden z mála hororů, kterej mě svojí atmosférou zatlačil hluboko do křesla a já byl napnutej jak struna. Vizuální stránka je fajn, skvělý střih, dobře nalíčený a skvěle zahraný mutant (pohyby působily velmi autenticky), kterého mi v některých scénách bylo až líto (jako hlavní hrdince na konci), pak je tu velký kontrast mezi barevným vnějším světem, barvami hýřícími zastávkami, světlým neosobním bludištěm cestujícím přístupných míst a jednotvárnými neutěšenými prostorami metra, které prošly důkladnou odbarvovací kůrou. Navíc mě úplně dostal nádherný závěr. Sice mi došlo co se bude dít (scéna mi připomněla začátek komiksu Pohádka o zlobivé kryse, který u nás nedávno vyšel), ale provedení bylo nádherný. Za zmínku taky stojí chytlavá hudba a pěkný minimalistický DVD menu a spousta bonusů v angličtině. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nejprve se nic neděje a film drží nad vodou atraktivní prostředí "děje", pak přijde jedna vyvedená hláška a nadále se nic neděje. Poté se na scéně zjeví původce zla a ... a nic se neděje, pak se konečně začnou dít nechtěně směšné scény a pak už je naštěstí konec. Snímek nezachrání ani Franka Potente ani sociální ponaučení na závěr ,-) Jeden z těch filmů, který vás přesvědčí, že necelých devadesát minut může být sakra dlouhých. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná podzemní naháněčka. Atmosféra ujde a některé momenty se mi velmi líbily. Svoje udělaly i prostory londýnského metra, kde se film natáčel a kde jsem také nedávno byl, takže známá místa mě hodně potěšila. Průměrný horor, který sice chvílemi zaskřípe, ale dá se říct, že nenudí. Podzemní prostředí má svou atmosféru. 55% ()

Lucasion odpad!

všechny recenze uživatele

S láskou vzpomínám na doby, kdy vycházely časopisy a k nim bylo přiložené dvd. V těchto dobách, kdy kino byla výsadou párkrát do roka, a na nový film jsem čekal s ročním odstupem. To byly časy, kdy jsem dal zavděk jakémukoliv dříve neviděnému filmu. Vzpomínám, že Metro bylo jedním z těch filmů. Dnes již naprosto hororový blábol. Londýnské metro je horor samo o sobě, být zavřený uvnitř po zavíračce je děsivá představa. Cpát tam tedy vychrtlého pána s hákem je zbytečné. Nicméně i přesto tam je. Atmosféra je zpočátku zajímavá, ale jakmile je odhaleno monster of the week je to celé v pytli. Nepamatuji si, že to bylo takhle brutální. A hlavně zbytečně brutální. Nevysvětlený původ bych mohl přehlédnout. Díry ve scénáři už těžko. Film je jimi prolezlý skrz na skrz. (Jak se sakra Guy vzal v metru? A copak se stanice nekontroluje, když zavírají?) Do toho je hlavní postava neuvěřitelně anti-sympatická. Její chování ať tenhle udělá za ní tohle, a ona zase tamto a všichni ať udělají, co ona chce, protože ona z nějakého záhadného důvodu nemůže. Uf. Naprosto otravný prvek ve filmu. Já fandil jenom pejskovi Seznamovi, ať to zvládne ve zdraví. Creep je zbytečný film. (10 %) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Franka Potente v německé verzi dabovala sama sebe. (Chatterer)
  • Scény v metru byly natočeny ve dvou stanicích Londýnského metra, a to v Aldwych Underground Station a Charing Cross Underground Station. Ostatní scény byly natočeny v Three Mills Studios, která se nachází v Londýně a Kolíně. (Stanleyyyy)
  • Původním záměrem tvůrců bylo na začátku filmu objasnit, jak se zabiják dostal do podzemí. Od nápadu však bylo upuštěno mimo jiné proto, aby diváci necítili k zabijákovi větši sympatie než k hlavní hrdince. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama