Reklama

Reklama

Metro

Trailer

Londýn. Půlnoc. Chladný zimní večer. Kate (Franka Potente) nemůže sehnat taxi, a proto zamíří na metro. Když mírně opilá čeká na poslední vlak, na chviličku jí spadne hlava... a když se probudí, zjistí, že není sama. V panice se pokusí utéct, ale metro mezitím zamkli. V tu chvíli přijede vlak a Kate, stále ještě nervózní, nastoupí. V soupravě je zdá se jediným cestujícím. Její úleva se však změní v děs, když uprostřed tunelu vlak zastaví a její vagon se ponoří do tmy. To, co číhá v černočerném bludišti metra, je něco nepředstavitelného. Něco, co nazývá skrytou laboratoř domovem... Něco, co nechce nechat Kate na pokoji. Metro je děsivým seskokem do temného podzemí Londýna, noční můrou ukazující krajní meze holého přežití. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Potenciál metra zůstal nevytěžen. Nejvíc v tomhle hororu postrádám nadsázku, lekačky a proboha hlavně nějaký děj. Mejdanové začátky, pokus o znásilnění v metru a vůbec celé to počáteční dění mi přijde zbytečné, protože to na film nemělo vůbec žádný děj. No a tak mi z tohohle hororu zůstanou v hlavě jen chovné klece a ordinace doktora Bolíta... ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Někdo si hold rád hraje na doktora i v dospělosti. Celkem podařený, televizní Horůrek, podobný Pachu krve, ovšem tady s jedním mutantem a odehrávající se v podzemních tunelech metra a kanalizace. Je tu sice pár úsměvných, nelogických scén, ale převládají spíše pozitiva. Atmosféra tunelů samozřejmě výborná, mutant vypadal děsivě, s nikým se nesral a mordy docela povedený - top scéna - s černochem. Určitě jeden z těch lepších, brutálnějších Hororů, na který můžete narazit v noci v televizi. Každopádně, kdo chce vidět ještě o stupeň lepší a krvavější podívanou, tak sáhne po Půlnočním vlaku. ()

Reklama

Desperado 

všechny recenze uživatele

Ach jaj, neviem čo si mám o tomto horore myslieť. Na jednej strane skvelý nápad, hustá klaustrofobická atmosféra, úzkostlivé prostredie a miestami napínavosť a strašidelnosť, no na druhej strane scenáristická nemohúcnosť, niektoré mimoriadne debilné dialógy a nelogické správanie hlavných predstaviteľov, priveľa krvi (nápad s takýmto prostredím sa dal natočiť aj decentnejšie) a brutálnosti, ku koncu typické klišé, no a konieckoncov to nemalo žiadnu pointu. Moje hodnotenie je skôr 2 a pol, ale nakoniec sa pridám k vyššej známke, nakoľko spomínaný nápad, prostredie a celková atmosféra ma chytili a vôbec, dobrých hororov je poslednú dobu ako šafránu. Avšak Christopher Smith je predsa len lepší režisér než scenárista. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Drsný priamočiary horor o žene, ktorá zmešká svoj posledný vlak a ocitne sa v uzatvorenom metre. Dočasnú spoločnosť jej robý len dvojica bezdomovcov, jej známi, ktorý ju chce znásilniť, strážnik a sem tam nejaký strojvodca. Aj to polovicu z nich uvidí len mŕtvu. A hlavne stvorenie, ktoré to tu poctivo vyľudňuje. Franka Potente nieje nijak zvlášť vynikajúca herečka, ale je nadmieru sympatická, réžia viac než slušná. Atmosféra je vybudovaná skvelo, zabijáka uvidíme od polovice filmu a vôbec to nieje na škodu. Len minimálne nakukneme aj do jeho minulosti a ostatné už nechajú tvorcovia na našu predstavivosť. ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Že prý mysteriozní thriller... no tak jsem asi přehlédla, že první je psaný horor. Nejdřív to vypadalo na takovou nezávaznou nadháněčku, vlastně jsem čekala něco ve stylu Revizorů, ovšem pak se tam objevil ten pištící kříženec Voldemorta s Glumem a rázem to bylo v čudu. Vrcholem byla pak scéna na operačním sále, kdy už jsem vážně přemýšlela o tom, že to nedokoukám. Nakonec jsem vydržela a jenom kvůli France dávám tu jednu hvězdu, jinak by tohle dílo skončilo v propadlišti dějin. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Franka Potente v německé verzi dabovala sama sebe. (Chatterer)
  • Scény v metru byly natočeny ve dvou stanicích Londýnského metra, a to v Aldwych Underground Station a Charing Cross Underground Station. Ostatní scény byly natočeny v Three Mills Studios, která se nachází v Londýně a Kolíně. (Stanleyyyy)
  • Alternativní názvy filmu jsou "Runt", "Cellar Dweller", "Horunder", "Here Kitty Kitty", "One Track Mind" a "Piccadilly Nightmare". (Chatterer)

Reklama

Reklama