Reklama

Reklama

Metro

Trailer

Londýn. Půlnoc. Chladný zimní večer. Kate (Franka Potente) nemůže sehnat taxi, a proto zamíří na metro. Když mírně opilá čeká na poslední vlak, na chviličku jí spadne hlava... a když se probudí, zjistí, že není sama. V panice se pokusí utéct, ale metro mezitím zamkli. V tu chvíli přijede vlak a Kate, stále ještě nervózní, nastoupí. V soupravě je zdá se jediným cestujícím. Její úleva se však změní v děs, když uprostřed tunelu vlak zastaví a její vagon se ponoří do tmy. To, co číhá v černočerném bludišti metra, je něco nepředstavitelného. Něco, co nazývá skrytou laboratoř domovem... Něco, co nechce nechat Kate na pokoji. Metro je děsivým seskokem do temného podzemí Londýna, noční můrou ukazující krajní meze holého přežití. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Dokud se film snaží stavět na atmosféře ve stylu "něco zlého se děje, aly my vám ještě neukážeme detaily", docela se na "Creep" dá dívat. Po odhalení zápletky vše začne skřípat, až se doskřípe k nemastnému, neslanému konci. Snad nejvíce filmu ublížila skutečnost, že vystupující postavy jsou člověku naprosto ukradené až nesympatické. Jak má divák prožívat děj, když hrdinům ani trochu nedrží palce? Lola zase běžela o život - a že to byla podívaná! Vidět Franku Potente utíkat... nevěděla jsem, jestli se mám smát, brečet nebo rovnou zvracet. V "Rychlých šípech" by to okomentovali slovy: "běží jako sloní mládě", ale to by urazili sloní mláďata, která mají podstatně lepší koordinaci pohybů a mnohem více elegance. 48% ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Potenciál metra zůstal nevytěžen. Nejvíc v tomhle hororu postrádám nadsázku, lekačky a proboha hlavně nějaký děj. Mejdanové začátky, pokus o znásilnění v metru a vůbec celé to počáteční dění mi přijde zbytečné, protože to na film nemělo vůbec žádný děj. No a tak mi z tohohle hororu zůstanou v hlavě jen chovné klece a ordinace doktora Bolíta... ()

Reklama

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Pár věcí nepochopím...Například vládu ČR a pak nízké hodnocení Metra. Tenhle film je pro mě bomba. Vraždící hormonální hybrid homosexuál Horáček tu sice není ale hádám že to tady kosil jeho brácha protože hybrid tu byl. Každopádně vrahoun je v první řadě super doktor akorát že spíše než chirurg to bude patolog. Snaha a vytrvalost mu ale nechybí a sejme každého kdo mu přijde do cesty. Zaujal mě bezďák co vypadá jako Kínu Rívsů (fakt mu byl podobnej) ale nečekejte že by od něj vrahoun snad kvůli tomu chtěl autogram. Metro je snímek kde začátek je megahutnej a vrahoun dokud není pořádně vidět vypadá ukrutně (první scéna ve stoce nemá chybu) no když se pak ukáže v plné parádě s hejnem krys v zádech (a to neměl píšťalku) tak se mu spíš smějete jak je šerednej ale nijak to nesráží kvality snímku. Nedávejte na hodnocení a mrkněte na to buď vás to nadchne jako mě nebo mě budete proklínat ale s tím dokážu žít :) PS : Zaspat při čekání na metro se nevyplácí ()

obitus 

všechny recenze uživatele

V prvnich minutach zmateny, ale od objeveni vraha cim dal lepsi horror, ktery se za svou jednoduchost nestydi. Stavi predevsim na klasickem slasheru, takze zadne velke straseni se nekona (trailery v tomto smeru dost matou) a az na nekolik nelogickych momentu je svizny a prijemne primy. Diky bohu se nekona zadna pointa, proste jen sledujeme vystrasene obeti a naprosto uzasneho vraha, jehoz pribeh je jen lehce naznacen, ale ma potencial i na nejaky ten prequel. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle je celkem zajímavý horor odehrávající celý v jednu noc v Londýnském metru. Mladá žena jede čeká na poslední metro trochu se napije a usne. Když se probere vlak je pryč jenže celé metro je už zamčený což je první podivnost. Vždyť tam přece mají kamery a ona usnula na lavičce ,tak že jí muselo být vidět. Další blbost je že ,když je zavřený metro jak to ,že najednou přijede vlak (to že přejíždí v noci to je normální) ,ale že zastaví a otevře dveře. je poněkud nelogické. A že by ten vlak řídil ten mutant je blbost ten by to nerozjel. Další věc ,která mě nějak nešla na mozek ,jak mohl někdo v metru postavit tu ordinaci a dělat tam roky ty pokusy aniž by si toho nikdo nevšimnul. Jinak je film slušný a má pěknou atmosféru. Tak že těch 70% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Původním záměrem tvůrců bylo na začátku filmu objasnit, jak se zabiják dostal do podzemí. Od nápadu však bylo upuštěno mimo jiné proto, aby diváci necítili k zabijákovi větši sympatie než k hlavní hrdince. (L_O_U_S)
  • Scény v metru byly natočeny ve dvou stanicích Londýnského metra, a to v Aldwych Underground Station a Charing Cross Underground Station. Ostatní scény byly natočeny v Three Mills Studios, která se nachází v Londýně a Kolíně. (Stanleyyyy)
  • Franka Potente v německé verzi dabovala sama sebe. (Chatterer)

Reklama

Reklama