Reklama

Reklama

Metro

Trailer

Londýn. Půlnoc. Chladný zimní večer. Kate (Franka Potente) nemůže sehnat taxi, a proto zamíří na metro. Když mírně opilá čeká na poslední vlak, na chviličku jí spadne hlava... a když se probudí, zjistí, že není sama. V panice se pokusí utéct, ale metro mezitím zamkli. V tu chvíli přijede vlak a Kate, stále ještě nervózní, nastoupí. V soupravě je zdá se jediným cestujícím. Její úleva se však změní v děs, když uprostřed tunelu vlak zastaví a její vagon se ponoří do tmy. To, co číhá v černočerném bludišti metra, je něco nepředstavitelného. Něco, co nazývá skrytou laboratoř domovem... Něco, co nechce nechat Kate na pokoji. Metro je děsivým seskokem do temného podzemí Londýna, noční můrou ukazující krajní meze holého přežití. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Ještě při psaní komentáře váhám mezi * hvězdou a ** hvězdami. Toto bylo naprosto stupidní dílo, leželo mi to ve složce asi rok a mělo to tam zůstat ještě déle. Nechápu myšlenky autorů: Černoch se s běloškou dostanou z klece a před nimi leží vrah, který má vedle sebe něco, co připomíná kopí. A oni místo toho, aby ho propíchli, tak ho tam nechají a radši utíkají. Už jsem rozhodnut: * hvězda a to jen proto, že jsem v dobré náladě. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

No tak to sa budem dlho rozhodovať, či ísť niekedy metrom. Hustá atmoška, divák vie, že ženská musí vydržať do rána a prežiť, to je jasné. Slušné ľakačky, film má rýchly spád, bez zbytočných psychologických vykreslení vraha, naznačené je aj prečo zabíja. Kvalitný film za málo peněz, slušné scény, vraha je pekne vidno, nieje to nejaký skrytý záhaďák, ale pekne znetvorená beštia, kde len pri pohľade na ňu nabiehajú zimomriavky. Dávam 70%. ()

Reklama

Lucasion odpad!

všechny recenze uživatele

S láskou vzpomínám na doby, kdy vycházely časopisy a k nim bylo přiložené dvd. V těchto dobách, kdy kino byla výsadou párkrát do roka, a na nový film jsem čekal s ročním odstupem. To byly časy, kdy jsem dal zavděk jakémukoliv dříve neviděnému filmu. Vzpomínám, že Metro bylo jedním z těch filmů. Dnes již naprosto hororový blábol. Londýnské metro je horor samo o sobě, být zavřený uvnitř po zavíračce je děsivá představa. Cpát tam tedy vychrtlého pána s hákem je zbytečné. Nicméně i přesto tam je. Atmosféra je zpočátku zajímavá, ale jakmile je odhaleno monster of the week je to celé v pytli. Nepamatuji si, že to bylo takhle brutální. A hlavně zbytečně brutální. Nevysvětlený původ bych mohl přehlédnout. Díry ve scénáři už těžko. Film je jimi prolezlý skrz na skrz. (Jak se sakra Guy vzal v metru? A copak se stanice nekontroluje, když zavírají?) Do toho je hlavní postava neuvěřitelně anti-sympatická. Její chování ať tenhle udělá za ní tohle, a ona zase tamto a všichni ať udělají, co ona chce, protože ona z nějakého záhadného důvodu nemůže. Uf. Naprosto otravný prvek ve filmu. Já fandil jenom pejskovi Seznamovi, ať to zvládne ve zdraví. Creep je zbytečný film. (10 %) ()

obitus 

všechny recenze uživatele

V prvnich minutach zmateny, ale od objeveni vraha cim dal lepsi horror, ktery se za svou jednoduchost nestydi. Stavi predevsim na klasickem slasheru, takze zadne velke straseni se nekona (trailery v tomto smeru dost matou) a az na nekolik nelogickych momentu je svizny a prijemne primy. Diky bohu se nekona zadna pointa, proste jen sledujeme vystrasene obeti a naprosto uzasneho vraha, jehoz pribeh je jen lehce naznacen, ale ma potencial i na nejaky ten prequel. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kate se rozhodne, že půjde za svým hereckým idolem, jen aby ho mohla uvidět. Protože se jí nepodařilo sehnat si taxi, vydá se na nejbližší stanici metra. Za pár minut jí jede poslední spoj. Protože je podnapilá, na chvíli usne, když se probudí zjistí, že jí vlak dávno ujel. Hledá východ, ale všechno je zamčené. V metru se však začnou dít divné věci a Kate má pocit, že ji něco sleduje a boj o život začíná. Zajímavý horor by si zasloužil propracovanější režii, ale drsnými momenty a napětím a hlavně talentovanou Frankou Potente se v něm nešetří. 60% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Franka měla celkem šest žlutých šatů s různým stupňem zašpiněnosti. (Chatterer)
  • Franka Potente v německé verzi dabovala sama sebe. (Chatterer)
  • Původním záměrem tvůrců bylo na začátku filmu objasnit, jak se zabiják dostal do podzemí. Od nápadu však bylo upuštěno mimo jiné proto, aby diváci necítili k zabijákovi větši sympatie než k hlavní hrdince. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama