Reklama

Reklama

Metro

Trailer

Londýn. Půlnoc. Chladný zimní večer. Kate (Franka Potente) nemůže sehnat taxi, a proto zamíří na metro. Když mírně opilá čeká na poslední vlak, na chviličku jí spadne hlava... a když se probudí, zjistí, že není sama. V panice se pokusí utéct, ale metro mezitím zamkli. V tu chvíli přijede vlak a Kate, stále ještě nervózní, nastoupí. V soupravě je zdá se jediným cestujícím. Její úleva se však změní v děs, když uprostřed tunelu vlak zastaví a její vagon se ponoří do tmy. To, co číhá v černočerném bludišti metra, je něco nepředstavitelného. Něco, co nazývá skrytou laboratoř domovem... Něco, co nechce nechat Kate na pokoji. Metro je děsivým seskokem do temného podzemí Londýna, noční můrou ukazující krajní meze holého přežití. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

obitus 

všechny recenze uživatele

V prvnich minutach zmateny, ale od objeveni vraha cim dal lepsi horror, ktery se za svou jednoduchost nestydi. Stavi predevsim na klasickem slasheru, takze zadne velke straseni se nekona (trailery v tomto smeru dost matou) a az na nekolik nelogickych momentu je svizny a prijemne primy. Diky bohu se nekona zadna pointa, proste jen sledujeme vystrasene obeti a naprosto uzasneho vraha, jehoz pribeh je jen lehce naznacen, ale ma potencial i na nejaky ten prequel. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Jak já na těchhle rutinních slasherech miluju, když postavy vraždícího maniaka (který musí asi zvládat reinkarnaci, neboť jsem ho již spatřil asi v padesáti filmech a ne všechny byly horory (Pán prstenů, Sin City apod.)) nedodělají, on sípe na kolenou, ale ne, nechají ho být a rychle pryč, on se mezitím vzpamatuje a my se můžem těšit na další fight. Jako já toho tvůrce nechápu. Když nemám prachy a neumím psát, tak se aspoň snažím využít atmosféru zajímavýho prostředí. Nebo z toho udělám aspoň gore (to mě napadlo při té promarněné scéně na chirurgii). Ne, že zabiju nadějné intro i nadějný tajuplný začátek na perónu totální exhibicí klišé a lekaček, u kterých víte s desetisekundovým předstihem, že přijdou, čili jaksi postrádají onu podstatu. Film snad stojí za zkouknutí možná kvůli prostředí a také kvůli překvapivé morální facce v závěru. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Drsný priamočiary horor o žene, ktorá zmešká svoj posledný vlak a ocitne sa v uzatvorenom metre. Dočasnú spoločnosť jej robý len dvojica bezdomovcov, jej známi, ktorý ju chce znásilniť, strážnik a sem tam nejaký strojvodca. Aj to polovicu z nich uvidí len mŕtvu. A hlavne stvorenie, ktoré to tu poctivo vyľudňuje. Franka Potente nieje nijak zvlášť vynikajúca herečka, ale je nadmieru sympatická, réžia viac než slušná. Atmosféra je vybudovaná skvelo, zabijáka uvidíme od polovice filmu a vôbec to nieje na škodu. Len minimálne nakukneme aj do jeho minulosti a ostatné už nechajú tvorcovia na našu predstavivosť. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Někdo si hold rád hraje na doktora i v dospělosti. Celkem podařený, televizní Horůrek, podobný Pachu krve, ovšem tady s jedním mutantem a odehrávající se v podzemních tunelech metra a kanalizace. Je tu sice pár úsměvných, nelogických scén, ale převládají spíše pozitiva. Atmosféra tunelů samozřejmě výborná, mutant vypadal děsivě, s nikým se nesral a mordy docela povedený - top scéna - s černochem. Určitě jeden z těch lepších, brutálnějších Hororů, na který můžete narazit v noci v televizi. Každopádně, kdo chce vidět ještě o stupeň lepší a krvavější podívanou, tak sáhne po Půlnočním vlaku. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Režisér a scenárista v jednej osobe počas nakrúcania pravdepodobne zabudol na jedno z hlavných pravidiel hororu - viac sa bojíme toho, čo nevidíme. To platí o to viac, ak má byť tým ústredným esom filmu - brutálny zabiják, ktorý ale žiaľ, keď sa ukáže v plnej paráde už v úvodnej polhodine, namiesto strachu vyvoláva smiech. K tomu sa následne pridáva scenáristicka nemohúcnosť, ktorú nedokáže zaplátať ani obstojná forma. Škoda toho, pretože výprava a lokácie filmu aj napriek (alebo možno práve vďaka) jeho nízkorozpočtovosti, zo začiatku sľubovali slušnú atmosféru. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Scény v metru byly natočeny ve dvou stanicích Londýnského metra, a to v Aldwych Underground Station a Charing Cross Underground Station. Ostatní scény byly natočeny v Three Mills Studios, která se nachází v Londýně a Kolíně. (Stanleyyyy)
  • Alternativní názvy filmu jsou "Runt", "Cellar Dweller", "Horunder", "Here Kitty Kitty", "One Track Mind" a "Piccadilly Nightmare". (Chatterer)
  • Franka Potente v německé verzi dabovala sama sebe. (Chatterer)

Reklama

Reklama