Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér Roman Polanski odjíždí z Ameriky do Evropy dokončit svůj film. Jeho těhotná manželka, úspěšná herečka Sharon Tate zůstává sama ve společném domě na Cielo Drive v Beverly Hills. Jeden ze srpnových večerů tráví ve společnosti přátel. Večírek kolem půlnoci přeruší násilné vniknutí členů sekty psychopata a satanisty Charlese Mansona, kteří brutálním způsobem vyvraždí a zmasakrují všechny zúčastněné. Roman Polanski žije od vraždy své manželky a nenarozeného dítěte ve Francii. Do Spojených Států se vrátil až v roce 2003, kdy získal Oscara za film Pianista. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (54)

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Ultra sra*ka! Tohle dělal nějakej idiot skoro deset let jo? Proboha! Naprosto nesmyslně natočeno. Van Bebber se snaží celým pojetím dát najevo, že dokáže dělat umění. Že dokáže udělat temnou nepříjemnou věc ve svém stylu. Ale ten jeho styl stojí za ho*no. O Mansonovi by se mohly točit opravdu skvělé filmy. Ten námět je prostě na zfilmování skvělý. O to víc nechápu, že se to dá takhle zprznit. Spoustu hnusných, netalentovaných a nezajímavých lidí se píchá, nebo sebe píchá nebo do někoho píchá. A Marcelo Games jako Manson? To je totální výsměch! ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

O Charliem Mansonovi, jednom z nejznámějších amerických sériových vrahů, toho sice moc nevím, ale tenhle snímek se mi nějak nezdál. Krvavý a ujetý byl až dost, ale těžko říct, jestli to byl dokument nebo vymyšlený horor. Nakonec mě z toho vyšlo, že to byl horor o dokumentu o Charlie Mansonovi :-)Každopádně se na to dá dívat, ale žádné zázraky nečekejte... ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Horor o podivné partě zfetovaných hipíků. Celé je to dělaný formou dokumentu. Většinu filmu se nic moc neděje jen samý orgie a kecání o tom co kdo dělal. Pak nastane ke konci ten pravý masakr, ale slovo masakr je doslova na místě, protože je to docela síla. Dát omu jinou formu mohlo to být o poznání lepší. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Náhodou celkom slušný pokus o pohľad na odvrátenú stranu hippies vlny. Samozrejme sa práve tu dalo ísť ešte o čosi hlbšie, ale žeby to bola kravina, tak to zase nie. Oceňujem pridržiavanie sa faktov - to podstatné čo som o Mansonovi vedel tu nechýbalo, čo som nevedel asi tiež nebolo vymyslené... Problém tu je skôr v žánrovej nezaraditeľnosti, než v snímku samotnom. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Film si za mě nebere servítky a ukazuje poměrně krutou pravdu, kterou my - ti, kteří se toho neúčastnily, ani v tom nežily - nezažily. Ale potřebuji říct, že nějak takto jsem si představovala, že to probíhalo, takhle se chovaly...Za mě si film nebere vůbec servítky, nemá zábrany a to až do poslední minuty...Chvilkama mě až povídání postav, které znázorňovaly skutečné účastníky dovedly k tomu - ano, pykej do konce života za to, co jsi udělala...protože takové zvěrstvo, co jste udělaly je za mě neomluvitelné. Film je hodně surový, syrový a často jsem odkláněla pohled..Za mě skvěle zpracované. A konečně se tam nejednalo jen o jedinou těhotnou, kterou snad všichni z toho období znají... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Režisér, producent, herec a scenárista Jim Van Bebber snímek natáčel za vlastní peníze převážně o víkendech a svátcích už od roku 1998. (Terva)
  • Snímek se na filmovém festivalu Fant-Asia umístil na třetím místě v kategorii nejlepší zahraniční film. (Terva)

Reklama

Reklama