Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přece neutekl od pařížských mafiánů, aby se stal terčem pro amazonské zabijáky! Francoisi Perrinovi se vždy podařilo nějakým způsobem své dluhy z karet zaplatit. Život na vysoké noze přece jen něco stojí. Ale tentokrát těch sto tisíc dolarů ne a ne sehnat. Mafiánské dluhy bývají mnohem nebezpečnější než dluhy u banky. První výstraha se ještě přežije, ale druhá… Perrin má starostí až nad hlavu, nebo lépe řečeno o hlavu, a tak, když si ho v noci uprostřed Paříže vybere polonahý Indián jako muže, který má zachránit jeho duši kdesi v Amazonii, je to pro něj jen špatný vtip v nejméně vhodnou dobu. Avšak velmi brzy a rád přijme závazek, který mu pomůže zbavit se mafiánských vymahačů. Čeká ho cesta k brazilským indiánům, kde má, uprostřed deštných pralesů, najít šamanovu duši. V té chvíli ještě tento lehkovážný pohledný muž zdaleka netuší, že při záchraně duše toho druhého je jen krůček k nalezení duše vlastní... Hvězdami filmu režiséra Francise Vebera jsou Jean Reno a herec a zpěvák Patrick Bruel. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

Compadre 

všechny recenze uživatele

Veber je už téměř klasik francouzské komedie, staré fláky s Pierre Richardem nemají chybu a tahla, pro něj dost netypická záležitost se mi taky dost líbila. Výborní herci, zajímavé téma...hlavně začátek ve městě je vtipnej :) furt samé hlášky a ten srandovní malej indián. "Co mám dělat teď?? "Taky ho chyťte za nos.." ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Film splnil přesně moje očekávání. Výborný indián, ale tak dotěrného člověka bych potkat nechtěl. Je to příjemná dobrodružná komedie, které dodává na spádu Jean Reno-jeden můj z nejoblíbenějších herců. Ta zápletka je vcelku efektní. Indián se „zamiluje“ do jednoho člověka a ten mu hledá duši někde v džungli. A pak ten indián toho člověka ovládá. Prostě super. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Veber dobré náměty prostě umí, a ani zdánlivě nesmyslný příběh o šamanovi z Amazonie uprostřed Paříže není výjimkou. Snad jen postavu Dannyho Treja a jeho mačetové kruťárny si mohli odpustit, do žánru dobrodružné komedie se nehodí. Nádherná příroda, kvůli které stojí za to cestovat. Natáčelo se v Brazílii a Venezuele. Výborný dabingový výkon Oldřicha Víznera ("jsem čestný muž a šlechtic"). ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný film se sem tam nějakou srandičkou od Jean Rena. Podle mě u toho filmu dosti scházela akce. Nejsem zastánce těch akčních scén za každou cenu, ale když Jean Reno zbil ty chlápky na záchodě, docela mě to vyvedlo z jinak celkem uspávajícího děje. Příjemným překvapením pro mě bylo, když se poprvé na scéně objevil Danny Trejo a následné překvapení, kdy o deset minut později usekl ruku hledači pokladů a ta už ležíc na zemi zmuchlala plechovku, z které se ten zlatokop chtěl právě napít. Přes těchto pár světlých momentů dávám slabé 3*. A to díky dosti předvídatelnému ději a hlavně konci. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 4/10 Efekty 5/10/// +několik zábavných scének a situací, pěkný příběh -Patrick Bruel mi docela lezl krkem, hodně jsem se nudil/// Čekal jsem příjemnou zábavu, bohužel jsem se po celou dobu dost nudil. Fakt mě to moc nebavilo. Neustálá změna v chování hlavního hrdiny byl dost protivná. Jean Reno se taky moc nepředvedl. Z filmu mám hroznej pocit, ale možná je to únavou./// Celkem 42%/// ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Jméno hlavní postavy François Perrin (Patrick Bruel) používá režisér Francis Veber ve svých filmech téměř pokaždé. Několikrát se takto v jeho filmech jmenoval Pierre Richard. Ještě častěji potom Veber ve filmech používá jméno François Pignon. (korbitch22)
  • Danny Trejo (Kumare) má jako jediný ze všech indiánů na konci filmu při souboji na těle „válečné“ barvy. To pouze proto, aby zakryly jeho výrazné tetování na hrudi a obou pažích. (korbitch22)

Reklama

Reklama