Reklama

Reklama

Černý orel

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Inspirací tohoto snímku jsou léta studené války za prezidenta Reagana. Bojové letadlo F-111 je sestřeleno nad Středozemním mořem. I když pilota ani bombardér už nelze zachránit, přesto si americká vláda nemůže dovolit přijít o supertajné laserové palubní zařízení. Závod s časem však vyhrává skupina KGB, vedená nelítostným Andrejem, a ukořistí cenný náklad. CIA povolá experta Kena Taniho, známého pod kódovým označením "Černý orel". KGB se uchýlí k úskoku: unese Kenovy děti i jeho pomocníka. Taniho mise se tak rozšiřuje: kromě hledaného leteckého systému musí zachránit rodinu i přítele. Ale v cestě mu stojí už jen Andrej – nejnebezpečnější ze všech nepřátel. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Jeden a půl hvězdy, pouze za tři Van Dammovy bitky a také jednu překvapivě kvalitní krátkou dětskou bitku. Nic jiného nemá význam ve filmu vidět. Jinak jde o klasické osmdesátkové akční béčko. Záporné role Van Dammovi sednou, to dokázal nejen o dva roky dříve při svém debutu v Karate tigerovi, ale po nutné dlouhé šňůře kladných postav také v mnohem pozdějších Postradatelných. Ovšem jeho záporák z Černého orla by si podle mého zasloužil důstojnější konec. ()

Fuego 

všechny recenze uživatele

Jedna * SAMOZŘEJMĚ za JCVD (Andrej) a druhá za krásnou Doran Clark (Patricia Parker - škoda, že skončila s herectvím tak brzy). Sympaticky se mihnul i Jan Tříska jako kapitán Valery. Sympatická i opravdová Malta a La Valetta, kde se opravdu točilo. Jinak opravdu nic moc. Bohužel. JCVD je echt lump a fandil jsem mu i když bylo jasné, že nakonec nevyhraje. Scéna na lodi, kdy vrhá nože v rozštěpu je ikonická, ale to by nebyl JCVD, kdyby svoji dodnes dokonalou figuru (když mu odpustíme jeho mrňavost) a karate - gymnastiku neprodal. Moc mu to sekne, hlavně v tom kvádru. Vrahoun ef ef :- ). Teda ale utopit a asi rozemlít ho propelerem fakt nemuseli! To si nezasloužil. Bitky z mého velmi kritického pohledu se strašnými pauzami, sekané, nedůvěryhodné, ale tehdy se to tak dost dělalo, Škoda, stačilo malinko v postprodukci zrychlit některé mikrosekvence a bylo by to mnohem lepší. Ale psal se rok 1988, postprodukce byla v plenkách a rozpočet tohoto filmu asi příliš kouzel nedovolil. Na tu dobu jakž takž. JCVD a jeho rozštěpy, vysoké kopy a otočky - lahoda pro oko. jen to trochu více zakomponovat a zdůvěryhodnit. Ale co, i tak to šlo. A byl jsem rád, že sympatická sovětka Nataša (Dorota Puzio) nakonec přežila :- ). Rád jsem se na to pol letech kouknul znovu. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Aj ked pribeh vyzera neskutocne zaujimavo, je to len klasicka patlanina, akych najdem stovky ....... K tomu Eric Karson je reziserska lama, to viem naisto. A Sikmac Kosugi je cista herecka tragedia, spolu s Van dammem, to si mozu kludne konkurovat, kto poda dementnejsi a primitivnejsi herecky vykon. No ale ze Van Damme kohosi vymlatil, dam 5 % ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude Van Damme je stvořen pro záporné role, v kvádru vypadá fakt hustě a ta role musedla mnohem lépe než ty jeho pozdější. Bitky s hlavním hrdinou nejsou vůbec špatné a rozhodně lepší než třeba v "Bloodsportu." Zato Sho Kosugi je naprosto nevýraznej a jeho postava agenta co má jen 2 týdny v roce volno na svoje děti (taková blbost :-))) je nemastná neslaná jako herec sám. Musím říct, že jsem fandil rusákům a Van Dammeovi. Škoda, že ten film není akčnější, protože by to nemuselo být vůbec špatné. Také byl přešlap natočit to jako "solidní" podívanou, protože scénář je děravý jak ústa staré ženy, opravdu co věta to perla, kdyby se rovnou cíleně mířilo do béčkových vod mohlo to být o dost zábavnější. Dost mě taky pobavilo, když na mě hned ze začátku vybafnul Jan Tříska. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Americký Japonec vs. sovětský Belgičan. Jinými slovy nudný černý kos proti ztepilému soudruhovi, který v nezapomenutelné scéně na lodi s rozpaženým rozkrokem mezi dvěma barely hází nože a přihlížející okouzlené soudružce tím zvyšuje humiditu.. Tragikomické béčko, nezáživné v každé své minutě a s choreografií na úrovni souboje Pavla Trávníčka s čarodějnicí Jamambou. Ovšem pozor! Udělat roznožku v obleku, aniž by povolily švy a vylezlo nádobíčko, tomu se, dámy a pánové, říká kumšt.. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo na Maltě. (Eldrick)
  • Z celkového rozpočtu 3 miliony amerických dolarů si Van Damme odnesl honorář 70 000 amerických dolarů. (Eldrick)

Reklama

Reklama