Reklama

Reklama

Černý orel

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Inspirací tohoto snímku jsou léta studené války za prezidenta Reagana. Bojové letadlo F-111 je sestřeleno nad Středozemním mořem. I když pilota ani bombardér už nelze zachránit, přesto si americká vláda nemůže dovolit přijít o supertajné laserové palubní zařízení. Závod s časem však vyhrává skupina KGB, vedená nelítostným Andrejem, a ukořistí cenný náklad. CIA povolá experta Kena Taniho, známého pod kódovým označením "Černý orel". KGB se uchýlí k úskoku: unese Kenovy děti i jeho pomocníka. Taniho mise se tak rozšiřuje: kromě hledaného leteckého systému musí zachránit rodinu i přítele. Ale v cestě mu stojí už jen Andrej – nejnebezpečnější ze všech nepřátel. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Skoro až bondovský film, ktorý má (okrem totálnej tuposti) hlavný problém v tom, že Kosugi nemá charizmu a nevie hrať a to, v čom je naozaj dobrý - teda mlátičky - zohráva vo filme len malú úlohu. JCVD ho tu valcuje vo všetkých ohľadoch a nás vôbec neprekvapuje fakt, ktorý z nich sa bez ohľadu na svoje fyzické schopnosti stal svetovou hviezdou akčného filmu. ()

Harry_ 

všechny recenze uživatele

Jan Tříska během emigrace v americkém akčním a špionážním béčku? Ano! ;-D 35 let starý film a já to ještě neviděl... Škoda, že JVCD je tu za záporáka a klaďas je nudný. Maltu mám dlouhodobě v hledáčku a i jako filmový exteriér to funguje dobře. Snímek má klasickou délku, ale přijde mi o dost delší, chybí spád. Nejlepší postavou je za mě kněz ;) ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nebudu vyvracet fakt, že toto je na oko opravdu děsná blbost, ale podíval jsem se na to jenom a pouze kvůli tomu že tam hraje Jean-Claude Van Damme. Jedna z jeho prvních rolí a jak to u akčních hvězd na začátku kariéry bývá tak rozhodně ne kladná a ani ne příjemná. Celkově je film dementní až k prasknutí, muzika se snaží burcovat k napětí, kterému dopomáhají už dost tak vážné tváře naprosto tupých herců, ale fakt je, že scény, které opravdu za něco stály byly právě s Van Dammem, který hrál úhlavního nepřítele Shô Kosugima a nejlepší na celém filmu byly právě jejich bitky a to film takřka zachránilo od odpadu. Krom toho toto není Van Dammův nejhorší film ani z daleka...má o daleko horší a méně zábavné filmy než je tento. --- Není k dispozici...každý rok má dva týdny na své děti jindy nemá čas je vidět - Bude mít čas potom - To mu chcete říct? - Nechci mu říkat vůbec nic ! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Americký Japonec vs. sovětský Belgičan. Jinými slovy nudný černý kos proti ztepilému soudruhovi, který v nezapomenutelné scéně na lodi s rozpaženým rozkrokem mezi dvěma barely hází nože a přihlížející okouzlené soudružce tím zvyšuje humiditu.. Tragikomické béčko, nezáživné v každé své minutě a s choreografií na úrovni souboje Pavla Trávníčka s čarodějnicí Jamambou. Ovšem pozor! Udělat roznožku v obleku, aniž by povolily švy a vylezlo nádobíčko, tomu se, dámy a pánové, říká kumšt.. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Druhá záporná role Jean Claude Van Damma a ve své době jak jinak, než ruská. Studená válka byla in, takže nepřekvapí téma tohoto snímku, který po žánrové stránce nedopadl zrovna nejhůře. Hlavní role se zhostil poměrně neznámí Šó Kosugi. Trochu jsem si na něj zvykal, ale povedlo se mu ve mě vzbudit své sympatie. Pro nás je ohromným překvapením účast Jana Třísky, který byl v té době v emigraci. Jeho role kapitána lodi je v první polovině snímku vcelku velká, i když toho dohromady moc nenamluví. I tak je to velice výsostné. Ani Van Damme není tentokrát moc výřečný, ale s ohledem na jeho postavu to není nijak omezující. Za něj hovoří činy. Jako prašivý Rus byl velmi uvěřitelný. Souboje jsou k pokoukání a i když je občas vidět že rána padla vedle, nijak nezhoršují kvalitu choreografie, o kterou se postaral Šó Kosugi osobně. Dnes samozřejmě snímek vyznívá naivně, ale ze svého nostalgického kouzla stále nese svoji jistou zvláštnost a nejistotu své doby. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Z celkového rozpočtu 3 miliony amerických dolarů si Van Damme odnesl honorář 70 000 amerických dolarů. (Eldrick)
  • Natáčení probíhalo na Maltě. (Eldrick)

Reklama

Reklama