Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční film z roku 1987, přímo nabitý ukázkami nejrůznějších asijských bojových umění, se stal odrazovým můstkem v kariéře Jeana-Clauda Van Damma. Do té doby neznámý Belgičan se díky němu dostal do povědomí diváků - a také producentů, kteří ho začali obsazovat. V tomto snímku si fanouškové žánru jistě vychutnají i výkon jednoho z nejpopulárnějších "záporáků" hongkongských arén Bola Yeunga, jenž představuje hrdinova zákeřného protivníka.
Málokdo ovšem také ví, že Krvavý sport je o životě a začátcích skutečného "bojového umělce" Franka Duxe (čti ďuks), jenž se s konečnými výsledky svých soubojů stal legendou bojového umění (56 knockoutů a 300 bodových vítězství). Dokonce Dux sám dohlížel na bojovou choreografii filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (561)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tento film som za detskych cias prilis rad nemal. Ovela viac sa mi pacil Kickboxer. A uz viem preco. Bitiek je v Krvavom sporte ovela viac, ale tento film postrada akukolvek dramaticku zapletku. Parta bojovnikov sa stretne v Hongkongu, aby si chlapci trochu zablbli a porovnali si koho cierny pas je najciernejsi. Ziadna dalsia podzapletka, ktora by tomu dodala grady tu nie je. Ziadna pomsta, ziadny boj z donutenia, ziadny boj za prachy, aby zaplatil matke, otcovi a detom operaciu, nic. Len si porovnat dlzku penisov a hybaj domov. Preto na mna ten film pôsobi dost monotonne a prázdne. Ale je tu aspon dost bitiek o ktore nam milovnikom arenoviek ide v prvom rade. V tomto smere to v dobe vzniku bola pecka a aj dnes je to stale pozeratelne. Choreografia je dost pestra. Miestami jej chyba dynamika, ale na druhej strane je dokonale prehladna a mate cas si vychutnat vsetky chvaty. Van Damme tu ma dokonca bitku s jednym kickboxerom, ktora strci cele finale Kickboxera do vrecka. A aj ten flashbackovy trening je ovela lepsi a tentokrat za nieco stoji. Plnohodnotne postavy tu ani nie su. Skôr len take figurky. Van Damme je ten sympatak, ktory v dokonalej forme predvadza otocky a roznožky na x spôsobov. Bolo Yeung ma dokonaly xicht na zaporaka a tak si prakticky vystaci bez dialogov a akonahle zacne natriasat svoje namakane kozy, tak si hned ziska respekt. Donald Gibb je celkom vtipna figurka, ale v bitkach je trapak. Romanticka zapletka je rovnako zbytocna ako postava, ktoru hra Leah Ayres. Ta radsej ani neukazala kozy. Dobre vedela, ze na Bola nema. A este sa tu obcas mihne mlady Whitaker s nejakym dedulom a akoze nahanaju Van Damma a akoze je to vtipne. No, radsej som to pretacal. Vysledkom je dejovo prazdna arenovka, ktora vôbec negraduje, ale vzhladom na dobu vzniku ma slusne bitky. Davam tomu pohodovych 6/10. P.S. Po tomto filme som si pustil finale Undisputed 3 a to je teda ina liga, co liga to je uplne iny sport. Jak keby som porovnaval nejaky stary nemy ciernobiely film s blockbusterom za 200 mega. Pri Krvavom sporte som si hovoril aky to je roztomily film. Pri Undisputed 3 som mal sanku dole a zdvihol som ju v momente, ked som nahlas zacal skandovat Boyka, Boyka, Boyka. A to som si pustil len finale. Holt aj v arenovkach nastal obrovsky pokrok. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Na sklonku 80. let měli diváci akčních filmů respekt ze tří subjektů: prvním byl mimozemský lovec s laserovým kanónem na rameni, druhým thajská hora s ocelovými holeněmi Tong-Po a tím třetím byl Chong-li! Zákeřný chlápek s rameny širokými jako zadek od autobusu a hrudníkem větším než přistávací plocha pro vrtulník v zápasišti běžně lámal bojovníkům krční obratle a vydupával mozky z hlav. Vládnul krvavému sportu, dokud nepřišel Frank Dux, co umí sekat cílené roznožky i poslepu a několik jich Chong-limu nalepil na ksicht... Holt Krvavý sport je prostě akční klasika, jedna z nejlepších arénovek, můžete se pokochat desítkami bojovníků, resp. bojových stylů. V intermezzích zápasů sledujeme trochu jiný příběh, který tak zábavný není, nicméně film celkově je v jistém směru kultovní a Van Damma a Bolo Yeunga, stojící na opačných stranách barikády, jsem prostě žral. 1,5 miliónů dolarů(rozpočet)/12 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nejlepší snímek Van Damma. Příběh je snadno čitelný-všichni od začátku víme, že Frank Dux všem nakope! Skvělý výkon záporáka B.Yeunga - role na tělo. Nutno podotknout, že po natočení byl film 2 roky zamčen v trezoru jako nepovedený! A dnes je to skvělá výplň vysílacího času pro komerční televize. Přesto mu dávám *****, protože pak už další Van Dammovy filmy za moc nestály..... : ( ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních Van Dammeových filmů, který mi dlouho chyběl do "sbírky":) Na svoji obranu podotýkám, že to je hezkých pár let zpátky.:) O něco podobného se pokusil ve vlastní režii Soubojem Cti, který byl o poznání dražší a co do stylů i zajímavější, ale kam se nějaký Mongol hrabe na Bolo Yeunga... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Docela v pohodě film, když jste schopní přijmout tu naprostou naivitu. "Krvavý sport" obsahuje vše co má bojové béčko z 80. let z produkce Cannonu mít. A to hodného šikmookého mistra u kterého hlavní hrdina absolvuje tvrdý trénink. Dále namakaného a podlého záporáka, který ze začátku vyhrává, ale pak stejně dostane do držky, a nakonec nesympatická rádobyhezká ženská (která naprosto neumí hrát) do které se hlavní hrdina zamiluje. Jean-Claude Van Damme podává roztomile sračkovej výkon, což ovšem vynahrazuje roznožkama a všema těma kopama a cvikama. Akorát jsem nestihnul tu komickou figurku jménem Jackson co vypadá jak Peter Jackson. Film, který v podstatě načnul žánr "arénovek" bez kterého by dnes nebyl "Mortal Kombat" a "Kickboxer," ale zase ani "Souboj cti" a to by vůbec neškodilo. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (38)

  • Honorář J.C.Van Damma činil 25 000 amerických dolarů. (M.B)
  • Natočený film málem vůbec nešel do distribuce. Jean-Claude Van Damme ho ale pomohl přestříhat, aby mohl být uveden. (Bauer)
  • Když má Frank Dux (Jean-Claude Van Damme) předvést „dotek smrti“, tak jsou cihly srovnané poměrně laxně, především třetí prostřední řada. Při samotném úderu jsou najednou perfektně vyrovnané. (Ozzy88)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Rychlý a zběsilý krvavý sport

Rychlý a zběsilý krvavý sport

19.05.2011

Někdy jsou ty hollywoodské úmysly tak průhledné, až se jim člověk musí smát. Producentský veterán Ed Pressman očividně ví, jak se dělá byznys. To vezmete jeden z nejvýdělečnějších hitů minulého léta … (více)

Reklama

Reklama