Reklama

Reklama

Kickboxer

Trailer 2

Na počátku celého příběhu je mistrovství USA v kickboxu, které koná v Long Beach v Kalifornii. Jedním z favoritů je sebevědomý Eric Sloan, který sráží své soupeře k zemi jako na běžícím pásu. To vše za jásotu diváků a pod obdivným pohledem svého skromného bratra Kurta, pro kterého je Eric velkým vzorem. Když je Eric vyhlášen mistrem světa v kickboxu, rozhodne se vyhrané peníze věnovat na cestu do Thajska, kolébky tohoto bojového umění, kde vyzve na souboj tamějšího mistra - obávaného Tong Poa. Atmosféra zápasu v Thajsku je však úplně jiná než sportovní vášeň na mistrovství v Long Beach. Rozvášněné obecenstvo si žádá krev a Tong Po jim ji hodlá dopřát. S výrazem zabijáka vstoupí do ringu a nejenže několika strašlivými údery srazí Erica k zemi, ale zcela zbytečně a nesportovně ho na celý život zmrzačí. Bezmocný Kurt přísahá, že svého bratra pomstí. Seznámí se se starším thajským zápasníkem a znalcem nejnáročnějšího ze všech stylů kickboxu Xianem Chowem. Přesvědčí ho, aby se stal jeho učitelem a pod jeho vedením pak podstoupí neuvěřitelně tvrdý a bolestivý výcvik. Postupně, po zdolání všech fyzicky i psychicky extrémně obtížných zkoušek se z mladého muže stává skutečný mistr kickboxu, mistr, který se může odvážit vyzvat na souboj zabijáka Tong Poa. V thajském ringu začíná další souboj, tentokrát zcela zjevně souboj na život a na smrt. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (363)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film so Jean-Claude Van Dammom, ktorý patrí medzi jeho lepšie filmy. Má celkom dobrý príbeh o mužovi, ktorého brata na turnaji v Thajsku zmrzačí najlepší miestny bojovník a tak mladší brat sa začne učiť u najlepšieho majstra, aby sa pomstil. Je veľmi dobre spracovaný, nie je tu žiadny dlhý úvod, súboj s thajským majsrom príde skoro a potom už začne príprava na pomstu a pre fanúšika žánru je rozhodne na čo pozerať. Akcie tu je pomerne dosť a som s ňou nadmieru spokojný. Až na pár maličkostí ju tvoria iba súboje, či už v ringu alebo aj mimo neho, majú slušnú choreografiu, ale hlavne Van Damme je tu v najlepšej forme a na jeho karate je skutočne radosť pozerať. Najviac sa mi páči akcia v bare alebo aj finálny súboj, ale ten mi až tak moc nesadol svojou schémou, no aj tak je dosť dobrý. Ale viac ako o súboje tu ide o samotný tréning, ktorý tvorí hlavnú časť filmu, je rozmanitý a vyniknú v ňom Van Dammove schopnosti, takže som s ním veľmi spokojný. S hereckým obsadením nemám problém, Van Damme a hlavný záporák sú vynikajúci, majster s dcérou sú tiež plusom a zvyšok tiež nesklame. Réžia a technická stránka sú výborné, v rámci svojej kategórie je to výrazný nadpriemer a pochvalu si zaslúži aj veľmi dobre zvolené prostredie filmu. Arénovky síce v rámci filmov o bojových umeniach patria u mňa až na posledné miesto, ale tie Van Dammove sú rozhodne špičkou arénoviek a najradšej mám Krvavý šport. Objektívna kvalita filmu- 66%, film sa páči mne na 76%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

I pro mě je to jeden z nejlepších filmů, ve kterých si Jean-Claude Van Damme zahrál (kladnou roli). Otec ho v době jeho největší slávy zbožňoval, stejně jako Arnolda, Stalloneho či Seagala, takže jsem na akčních béčkách vyrůstal a rozhodně mi to nevadilo. U těchto odreagovaček si užijete zábavu, podíváte se na pěkné souboje a jako dítě sníte o tom, že budete jednou stejně dobří…Je velká škoda, že další pokračování se už snažili pouze přiživit na slávě a jménu tohoto filmu, leč kvalitou mu nešahají ani po kotníky. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

V detstve to bola u mna velmi oblubena Van Dammeovka, ale dnes to uz tak slavne nevidim. Stale sa mi paci ustredna zapletka, ktora by sa dala zhrnut do vety: prikorie, trening, pomsta. Tento koncept bol pouzity milionkrat v HK kung-fu filmoch. A tie stare kung-fu filmy mam rad dodnes, lebo cast, ktora zabera najviac zo stopaze - trening je v nich napadity a pôsobivy. V tomto filme trening patri medzi najnudnejsie pasaze. Van Damme v nich nic zaujimave nepredvedie a niektore veci, ktore je nuteny predvadzat su doslova k smiechu. Stale dokonale funguje len scena zo stromom, ktory zlomi. Uvodna bitka navnadi na skvelu arenovku, ale potom nasleduje nekonecny az nudny trening, dokial sa film znova nenakopne az vo finale. Co je dost skoda, lebo vsetky postavy funguju na jednotku. Van Damme ako naivny hrdina, Dennis Chan ako charizmaticky mentor, nadherna deva, Haskell V. Anderson III ako sympaticky pomocnik a Michel Qissi ako odporny zaporak. No a bitky mozno v tej dobe patrili k tym lepsim, ale dnes su prinajlepsom len priemerne. Van Damme si tu vystaci s otockou, roznožkou a uderom. Nic viac nepredvedie. Asi si to uvedomoval a tak sa pri tych chvatoch aspon tvari jak keby mu islo o zivot, takze bitky predava skôr cez herecky prejav ako techniky. A celkom mu to zeriem. Horsie je, ze Qissi je ako zaporak hnusny, ale v bitkach nic extra. Pri jednom z jeho mala dialogov: dala mi. Som vyprskol od smiechu. Väcsina dialogov pôsobi dnes uz strasne. Pochvalit musim este pekny 80tkovy soundtrack a lokacie. Takze vysledok je dnes uz len priemerny naivny film so zdlhavym nudnym treningom, ktory by potreboval väcsi pocet bitiek a dynamickejsie tempo. Som velmi zvedavy ako dopadne remake a ako bude Van Damme pôsobit v ulohe mentora. 5/10. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Hodnota tohoto snímku spočívá v jeho totální směšnosti. Kickboxer dnes již jako akční film neobstojí, ale jako komedie, je to solidní zábava. Špatné herecké výkony ještě více podtrhává dementní scénář. Choreografie je taky parodie sama na sebe. Van Dammeho útočná grimasa, kterou si nechává na poslední souboj, mě pobavila tak jako již dlouho nic. A pak je zde něco, co filmu dodává opravdu giganticky humorný náboj. Van Dammeho taneční vložka. Když jsem ho viděl v tílku výstřihem, kšandičkami a zipem jak vrtí zadkem, tak jsem se fakt málem počůral smíchy. Něco tak asexuálního a komického se jen tak nevidí. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (30)

  • Natáčanie trvalo 56 dní (28.6.-23.8.1988). (beso74)
  • V závěrečných titulcích je chybně uvedeno, že Tong Po hraje sám sebe, ale to není pravda, protože tuto roli hraje Michel Qissi. (Rominator)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Reklama

Reklama