Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jean-Claude Van Damme utekl z cizinecké legie za bratrem do Ameriky. Ten bojuje mezi životem a smrtí a jeho rodina nemá peníze na léčbu. Jenže jak získat nějaké prostředky? Pomůže pouliční rvačka? (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (229)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Rozporuplna arenovka. Pretoze dejova vata, ktora ma predstavovat vyplň medzi famoznymi bitkami ma práve použitím vsetkych myslitelnych klise bavi. Dokonca dôjde aj na legendarny vyrok o pravidlach. Ziadne nie su. :)). Zapletka pôsobi jak remake Krvaveho sportu, len ju tentoraz poriadne rozpracovali. Dokonca aj Van Damme tu ma konecne uces, ktory nevyzera zastarale. Akurat mu tentoraz naplno na gebuli ziari ten hrbol. :) Na druhej strane bitky, ktore maju byt hlavnou atrakciou arenoviek tu su uplne na hovno. Maju primitivnu krčmovu choreografiu, postradaju dynamiku a naviac su mizerne natocene. Kadenciu uderov predci kadencia strihov, aby sa zakrylo, ze ku kontaktom nedochadza ani omylom. Napriek tomu ostalo vo filme viacero zaberov v ktorych natvrdo vidno, ze udery padaju desiatky centimetrov mimo supera. Obcas sa predsalen objavi nejaky slusnejsi chvat, ale znova je dokaliceny mizernym strihom. Van Damme tu dokonca ani raz neroztiahne nohy, teda nepredvedie roznozku. Velky trapas. Keby sa vystrihli bitky z Krvaveho sportu a zkombinovali sa s dejovou omackou z tohto filmu, tak by z toho vznikla velmi slusna arenovka. Strasne by som chcel dat tomuto filmu nadpriemerne hodnotenie, ale nemôzem. Mizerne bitky ho tahaju pod priemer a milionkrat obohrana zapletka ho tiez nespasí. 4/10. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kromě Smrtícího zatykače vznik v roce 90 ještě Lion. Úvodní atmoška ugrilovaného chlápka, který je brácha našeho JCVD dává tušit, že tentokráte se legrace určitě nedočkáme. Téma je notně pochmurné a přestože jsem nikdy nepobral, jak může být švagrová na našeho hrdinu naštvaná, kvůli tomu že propásl smrt svého bráchy. Z lidského hlediska přeci chápu, že cizinecká legie není holubník a JCVD se snaží seč mu síly stačí, aby se nějak protloukl až do LA. A taky že se mu to pomocí výdělků na pouličních zápasech nakonec podaří. Bohužel pozdě. Jenže zbývá ještě vydělat penízky pro svou jedinou rodinu a tak musí sfouknout celkem 6 protivníků v soubojích různorodé kvality. Dva souboje jsou zcela o ničem, v dalším pleskne chlápka přes pytlík, v dalším si to rozdají kdesi na parkovišti mezi auty se Skotem a zajímavé jsou tedy jen když vlasatého Tarzana knokautuje efektně loktem do držky a poslední závěrečný proti Attilovi. Kromě tohoto nabízí Lion opět děj, ale ten stojí docela zahouby. Lion není zrovna sympatická postava a poprvé jsem měl s Jeanovou postavou jako takovou slušný problém. Působí zbytečně arogantně až nafoukaně, přestože mu vlastně okolí neustále pomáhá. Problém Lvího srdce vidím také v tom, že na Lettichových filmech zub času zapracoval možná víc než u jiných. Neumím to moc vysvětlit, ale kouká se na to podstatně hůř, přestože prvních 10-15 minut není vůbec špatných. Také mě moc nesedí jakýsi pokus o doják. Tohle mě prostě k Jean-Claudeovi moc nejde. 55% ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Lionheart je další ze sbírky bijáků Van Damma s názvem "klenot". Tvrdá realita místních poměrů, špinavý kouty Ameriky, pouliční bitky a s nima pomaloučká cesta ke slávě a penězům... Celkem slušnej příběh, kterej umí v závěru i lehce zabrnkat na city. Opět, tak jak to ve vandamovkách bejvá, excelentní záporák Attila s respektem až do prdele... "Všichni vsadili na něj, vsadili na Attilu! VSADILI ŠPATNĚ!" 90% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších Van Dammových bojových filmů, který se zároveň opírá o výborný citový příběh. Podobných snímků ve své době vznikli hromady, ale tomuto výjimečně nejde jen o rvačky a pouliční zápasy. Příběh je takřka rodinný, což byla pro Van Damma zároveň i herecká výzva a zvládl to na výbornou. Koho závěr nedojal, nemůže snad mít ani srdce. Tato dnes už klasika bývala ohromným hitem na tzv. pirátských videokazetách, které skutečně šli z ruky do ruky. Samozřejmě nejde o veledílo, ale uznání si jistojistě zaslouží. ()

misstake 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mě mile překvapil. Nudil jsem se a tak jsem vytáhl ze dna šuplíku videokazetu z počátku 90. let a na obrazovce se odehrál příběh, kde pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí. Příběh plný klišé, vcelku dobrých soubojů, ale s dobrou hudbou a natočený tak, že dokáže vtáhnout do děje. Navíc one man dabing z oné doby ještě zvyšuje zábavnost filmu. Bez něj by to asi bylo trochu horší. Takže budete se smát, budete se pošklebovat, budete kroutit hlavou nad nelogičností chování a černobílostí některých postav, ale nakonec van Dammovi budete fandit. Narozdíl od jiných béčkových opusů za ty roky Lví srdce nezestárlo. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • S choreografií bojových scén pomáhali Van Dammovi jeho přátele Michel Qissi, který ve filmu zvárnil legionáře Mustafu, a Frank Dux, jenž dělal zároveň všem bojovníkům kondičního trenéra. (korbitch22)
  • Dva vojáci, kteří pronásledují hlavního hrdinu, aby jej odvedli zpět k armádě, odkazují na Van Dammovu prvotinu Krvavý sport (1988), kde byli taktéž dva vojáci, kteří měli přivést Van Dammovu postavu zpět k jednotce. (Lorge)

Reklama

Reklama