Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Město Seattle je ohromeno sérií vražd, ale pachatel stále uniká. Detektiv Jake Riley se snaží případ vyřešit, ale neúspěch ho znechucuje a chce odejít od policie. Jednoho dne nečekaně odhalí šokující tajemství - vrahem je jistý Garrotte, se kterým má konflikt z minulosti, a ten se chce pomstít tak, že zabije jeho matku. Jake požádá o pomoc tajnou vládní organizaci, která ze vzorků DNA vraha vyklonuje Garrottova geneticky dokonalého dvojníka - replikanta. Jake chce proniknout do mysli vraha a i když je replikant zatím mentálně na úrovni dítěte, fyzicky je plně vyvinutý a nebezpečný, protože s DNA vraha může zlo kdykoliv vybouchnout. V závodě s časem a vyvíjejícím se replikantem musí Jake zneškodnit zabijáka dříve, než bude pozdě - jinak může čelit dvojité hrozbě! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Stejně zábavné, jako by F. Ringo Čech režíroval pasoucí se stádo lam.. Musí se však nechat, že z Van Dammeho akční trilogie skládající se ze snímků Trafikant (policista s páskem karate, vyšetřující prodej Startek nezletilým), Lubrikant (ani nechtějte vědět, o čem to je) a Replikant, je právě posledně jmenovaný ten s nejvyššími oscarovými ambicemi. Do budoucna si ovšem dávám předsevzetí, že pokud se v názvu díla oblaženého přítomností výše jmenovaného Belgičana s pružným tříslem objeví v různých pádech slova jako dvojčata, klon, dvojitý, či siamský, tak jej vynechám, neboť i v počtu jeden ho už je na mě moc. ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Film je nemalým dôkazom, ako zle Vám môže prísť od žalúdka, ak sa scenárista a režisér rozhodnú do boja proti nie tak dobre vykreslenému zločincovi povolať malé decko, ktoré stvárňuje kopa svalov dospelého a nechutného Van Dammea. To, čo sa prvých 5 minút začne ako svižný thriller s trochou brutality, sa neskôr premení v policajta v škôlke, kde útrpnou nudou a absolútnou absenciou citu s logikou zíva vzťah Rooker – JCVD. Celý ten projekt na chytenie vraha je smiešne trápny, kde sa človek uhryzie nudou je čakaním na záverečné finále, ktoré je tak dlhé, že prestane baviť. Replikant je odbočkou od zdravého úmyslu natočiť poctivé vyšetrovanie, s kopou antihereckej mimózy a prazvláštnym tempom. A nieže pri filme niekto vystriekol !! (videné 28.01.2020, DajTo archív) ()

Reklama

till85 

všechny recenze uživatele

Po včerejším zhlédnutí musím film přehodnotit. Po prvním zhlédnutí dostal 1 star ale musím říct že je to víc než na jednu.Pravda je, že to je obyčejnej film mírně osvěženej plkama o klonování. Problém je v tom,že mě osobně se tady docela líbil výkon JCVD protože mu sedla jak role psychopata tak i zabržděnýho klona. Takže pro mě je to za 3. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný thriller so Jean-Claude Van Dammom, ktorý patrí medzi jeho horšie filmy. Má celkom dobrý príbeh o detektívovi, ktorý sa neúspešne snaží zastaviť brutálneho vraha žien, až raz kvôli experimentu dostane na starosť vrahov klon, ktorý mu pomáha s hľadaním. Spracovanie je na tom veľmi dobre, síce neobsahuje nič originálne, ale film má dobré tempo, obsahuje dostatok zaujímavých situácií a dobre sa pozerá na vzťah detektíva a klona človeka, ktorého nadovšetko neznáša, alebo aj spoločné scény vraha a jeho klona. Akcie tu nie je až tak moc, ale kvôli typu filmu to ani nie je prekvapujúce. Klasické súboje sú celkom dobré, ale nemajú až tak zaujímavú choreografiu a navyše sú aj pomerne dosť zostrihané, takže na Van Damma je to rozhodne podpriemer, ale zase musím pochváliť scény so záporným Van Dammom, kde sa naplno prejaví, či už výborný útek z nemocnice alebo prechod cez kuchyňu, len škoda, že to tu nedostalo viac priestoru. A zaujali ma aj rôzne akcie s dopravnými prostriedkami. S hereckým obsadením som spokojný, sú tu prakticky len tri dôležité postavy a z toho dve má Van Damme, pričom obe hrá dobre, no a navyše aj Michael Rooker je rozhodne pre túto úlohu dobrá voľba. Réžia je bez problémov a technická stránka je tiež slušná. Tu absolútne nechápem to extrémne nízke hodnotenie, nevšimol som si žiadnu stránku filmu, ktorá by bola podpriemerná. Kedže som fanúšik hlavne typických Van Dammových filmov, tak tento kvôli odlišnosti u mňa patrí medzi tie horšie, ale pre neutrálneho diváka by to mal byť jeden z jeho najlepších filmov. Objektívna kvalita filmu- 65%, film sa páči mne na 65%. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Škoda že v Americe nebyl scénárista kterému by došlo,že když bude Jean Claude hrát ichtilního ňoumu který si nezadá s retardovaným děckem,srazí to jeho skvělý výkon v roli vyšinutého vraha,který byl naprosto geniální.Námět byl skvělej,stejně tak souboje a Van Damme jako psychopat Torch neměl obdoby,škoda že scénárista byl trochu retard a z hodného klonu neudělal rychle se učícího jedince,toužícího po jediném...a to zabít své zlé já,v návalu honiček a soubojů po celém měste,s jen minimálním zapojením otrávného poldy s xichtem přestárlého Roorka.Jo,to bych byl asi na pěti,škoda že to napadne mě a bohužel nikoho kolem toho filmu :-) Je to opravdu veliká škoda,protože Replikant je místy opravdu pecka,bohužel s jednou scénáristickou linkou výtečnou a druhou otravnou. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama