Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Hon na myš je založen na archetypiálním komediálním modelu, v němž se silnější pokouší dopadnout slabšího, a přitom dostává jednu ránu za druhou. Hrdiny bláznivé komedie debutujícího režiséra Gora Verbinského jsou bratři Ernie a Lars Smuntzové, kteří po otci zdědí kromě zastaralé továrny na provázky i zchátralý dům, z něhož se vyklube architektonický unikát. Aby bratři získali z prodeje co nejvíce peněz, musejí z nemovitosti vystrnadit myš. Vychytralý hlodavec se ovšem nehodlá vzdát svého domova. Vypořádá se s bratry, s krvelačnou kočkou i s profesionálním hubitelem, a houževnatě bojuje, až dokud útočníci vzácnou nemovitost zcela nezničí... (Cinemax)

(více)

Recenze (292)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Povedenej Verbinskiho debut a sympatická zábava pro celou rodinu. Dostatek gagů, kvalitní filmařina a herci dokážou udělat fakt hodně. Je pravda, že závěr s myškou na ramenu moh být o něco míň patetickej popř. uplně jinej, ale to už holt byla nutná úlitba dětskýmu publiku. Za Christophera Walkena čtvrtá slabší hvězda. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nástupcovia Laurela a Hardyho? Svojský pokus zistiť čo sa stane, ak vyložene kreslený námet pretavím do podoby hraného celovečerného filmu? Oplzé vtipy o sexe s manželkou, detská groteska, maniak zo surrealistickej nočnej mory Christopher Walken, skvelá pasáž s psychopatickou mačkou, to všetko v jednom filme ach jaj. Nebolo to úplne zlé (ale trocha zlé hej), ale bolo to čudné a nevedelo to, akému divákovi je to vlastne určené. P.S. Jeden z prvých kúskov Spielbergovho, Katzenbergovho a Geffenovho DreamWorksu SKG (s AMISTADOM, DRVIVÝM DOPADOM či MIEROTVORCOM). ()

Reklama

lucinka.md 

všechny recenze uživatele

Pro mě komedie století:-))) Chvílemi jsem brečela smíchy. Celou dobu jsem fandila Myšákovi:-))) Nejlepší hláška filmu je pronesena, když si bratři jdou na odchytovou stanici pro kočku Catzillu (která je mimochodem fakt dost vostrá), aby dala ,,jejich" myši co proto . ,,Jsem rád, že si ji vezmete. Už jsem myslel, že ji budeme muset dát znovu do plynu." ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Bratři Ernie a Lars zdědí po otci zchátralý dům. Zjistí, že jde o dílo ceněného architekta, a začnou o dům bojovat s jeho dosavadním obyvatelem - nepolapitelnou, zlomyslnou myší. Tak tohle už vážně pro mě není. Nevadil mně ani tak řídký scénář, ale jeho infantilnost už byla nesnesitelná. Když už měl nakročeno zaujmout nejen dospělého diváka, tak stejně v závěru zvolil úkrok na stranu a závěrečné usmíření s otravnou myší po tak dlouhém a většinou marném boji, bylo vysilující. Několik scén ve filmu sice je dobrých, ale ocení je hlavně dětští diváci a milovníci grotesek. Mě to tedy moc nenadchlo. 40% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ďalší z filmov, ktoré si pamätám z detstva, keď sme si to požičali na VHS. Nasmial som sa dosť. Americká rodinná komédia o jednej malej chytrej myške a dvoch trúbkach, čo sa ju snažia vypudiť z práve zdedeného domu. Film je tak trochu v štýle Toma a Jerryho akurát tu kocúra nahradili dvaja nešikovní bratia. Bohužiaľ však film v neskorších fázach mierne stráca tempo. Naozaj nenáročná a celkom zábavná porcia na také sobotné popoludnie. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Tento film spolu se snímkem Peacemaker stály při samém začátku studia DreamWorks Pictures. (fannah)
  • Když se Ernie Smuntz (Nathan Lane) během proslovu snaží trefit myš kladívkem, tak při tom skončí na zemi a shodí mikrofon z pultu. V dalším záběru je ale mikrofon zpátky na pultu. (Duoscop)
  • V některých scénách, kde je kamera zaměřena na myš ve zdi se musela použít krysa jako "body doubler". (HappySmile)

Reklama

Reklama