Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Hon na myš je založen na archetypiálním komediálním modelu, v němž se silnější pokouší dopadnout slabšího, a přitom dostává jednu ránu za druhou. Hrdiny bláznivé komedie debutujícího režiséra Gora Verbinského jsou bratři Ernie a Lars Smuntzové, kteří po otci zdědí kromě zastaralé továrny na provázky i zchátralý dům, z něhož se vyklube architektonický unikát. Aby bratři získali z prodeje co nejvíce peněz, musejí z nemovitosti vystrnadit myš. Vychytralý hlodavec se ovšem nehodlá vzdát svého domova. Vypořádá se s bratry, s krvelačnou kočkou i s profesionálním hubitelem, a houževnatě bojuje, až dokud útočníci vzácnou nemovitost zcela nezničí... (Cinemax)

(více)

Recenze (293)

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie co vskutku pobaví. U mě je každým rokem na vánoce takovým zvykem že si jen osamotě lehnu do postele, zapnu TV a koukám na tento film. Je to jen taková přehnaná třešnička na vánočním stole. Nad banalitou filmu nesmíte přemýšlet, jen se pohodlně usadit a relaxovat, teprve v tom okamžiku se to stává požitkem.Co ale film jako takový? No žádná sláva, pokud budeme tedy rozebírat dějovou linii filmu. Herecké výkony celkem ujdou a děti se skvěle pobaví. Takže jak říkám jednou do roka ten film prostě ,,bodne." 5/10 ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ komedií naprosto nesnáším a netuším proč. Připadala mi totálně ujetá a hloupá. Dvojice hlavních hrdinů, kteří zápasí s myší, mi přišla jako nepovedený Laurel a Hardy. Asi proto mi tam tak neseděli. Vcelku se na to ale dívat dalo. Takový průměr pro děti. Já tyhle věci ale nevyhledávám. 50% ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Ta myš prostě nemohla dostat míň než za ****. Atmosférou film připomíná spíš grotesky z osmdesátých let, překvapivě dobře funguje i dnes. Příběh není nijak objevný, zato je v něm spousta místa na maličkosti, třeba drsnou Kočkodzillu, Chrise Walkena jako deratizátora nebo havajskou tanečnici nad myšákovou postelí. ()

dawe787 

všechny recenze uživatele

Tak tato komedie patří mezi mé nejoblíbenější. Příběh vypráví o 2 bratrech, kterým zemřel starý otec továrník a kromě továrny na špagáty před krachem zdědí taky starou vilu za městem, která má neuvěřitelnou sběratelskou cenu. Bohužel ve vile bydlí ještě jeden tvor a tím je malá myška(respektive laboratorní potkan), Nedovedete si představit, jak tato myška dokáže otrávit naším hrdinům život, kterým o něj občas i půjde a to doslova! ()

Pulper 

všechny recenze uživatele

O víkendu jsem to shlédl potřetí a uvědomil si, že hodnoceno zatím nebylo. Jde o mišmaš Toma a Jerryho a "Sám doma", jak už tu několik lidí zmínilo. Myš je abnormálně inteligentní, pády, lety, výbuchy jsou nerealistické až hanba a i jiné drobnosti včetně pitvoření hlavních hrdinů z filmu dělají blbinu. Jenže zároveň je to děsná sranda. Až na ty přehnané škleby jsou herci úžasní, někdy se objeví i náznaky konverzačního humoru a celkově mě atmosféra a groteskový humor prostě dostaly. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • V některých scénách, kde je kamera zaměřena na myš ve zdi se musela použít krysa jako "body doubler". (HappySmile)
  • Ve scéně před dražbou domu pozdraví Ernie Smuntz (Nathan Lane) arabského šejka slovy "Hakuna matata". Nathan Lane daboval v originálním znění postavu Timona ve filmu Lví král (1994), ve kterém tato fráze proslula. Pod stejným názvem pak nazpíval i píseň. (ing.Frosty)
  • Tento film spolu se snímkem Peacemaker stály při samém začátku studia DreamWorks Pictures. (fannah)

Reklama

Reklama