Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Hon na myš je založen na archetypiálním komediálním modelu, v němž se silnější pokouší dopadnout slabšího, a přitom dostává jednu ránu za druhou. Hrdiny bláznivé komedie debutujícího režiséra Gora Verbinského jsou bratři Ernie a Lars Smuntzové, kteří po otci zdědí kromě zastaralé továrny na provázky i zchátralý dům, z něhož se vyklube architektonický unikát. Aby bratři získali z prodeje co nejvíce peněz, musejí z nemovitosti vystrnadit myš. Vychytralý hlodavec se ovšem nehodlá vzdát svého domova. Vypořádá se s bratry, s krvelačnou kočkou i s profesionálním hubitelem, a houževnatě bojuje, až dokud útočníci vzácnou nemovitost zcela nezničí... (Cinemax)

(více)

Recenze (292)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Příjemný snímek, který ve své snaze stylizace do podoby starých animovaných grotesek ala honičky Toma a Jerryho celkem uspěl. Minimálně v některých scénách jde o podařenou taškařici. Vzhledem k tomu, že film je zaměřen na menší publikum, tak tomu někdy bohužel odpovídá i úroveň humoru. Přesto se to dá bez nějaké výraznější újmy přežít. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Ta myš prostě nemohla dostat míň než za ****. Atmosférou film připomíná spíš grotesky z osmdesátých let, překvapivě dobře funguje i dnes. Příběh není nijak objevný, zato je v něm spousta místa na maličkosti, třeba drsnou Kočkodzillu, Chrise Walkena jako deratizátora nebo havajskou tanečnici nad myšákovou postelí. ()

Reklama

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Některé rádoby humorné scény působily naopak trapně, ale komických okamžiků bylo celkově dostatek. Tato komedie je při souboji dvou nekňubů s myší ve velkým domě totéž, jako souboj malýho kluka s dvojicí zločinců ve slavné komedii Sám doma. Samozřejmě je už před samotným zkouknutím filmu jasné, kdo bude rány sázet a kdo sklízet :-) Mohlo to být mnohem lepší, ale přesto stojí tato bláznivá rodinná komedie za pozornost, už ze zvědavosti, jak asi může vypadat komedie, kde dva týpci honí jednu přeinteligentní myš :-) Hned úvodní scéna s nebožtíkem je nadějný začátek a ukázka, jakým stylem se bude ubírat celý film. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ komedií naprosto nesnáším a netuším proč. Připadala mi totálně ujetá a hloupá. Dvojice hlavních hrdinů, kteří zápasí s myší, mi přišla jako nepovedený Laurel a Hardy. Asi proto mi tam tak neseděli. Vcelku se na to ale dívat dalo. Takový průměr pro děti. Já tyhle věci ale nevyhledávám. 50% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Bratři Ernie a Lars zdědí po otci zchátralý dům. Zjistí, že jde o dílo ceněného architekta, a začnou o dům bojovat s jeho dosavadním obyvatelem - nepolapitelnou, zlomyslnou myší. Tak tohle už vážně pro mě není. Nevadil mně ani tak řídký scénář, ale jeho infantilnost už byla nesnesitelná. Když už měl nakročeno zaujmout nejen dospělého diváka, tak stejně v závěru zvolil úkrok na stranu a závěrečné usmíření s otravnou myší po tak dlouhém a většinou marném boji, bylo vysilující. Několik scén ve filmu sice je dobrých, ale ocení je hlavně dětští diváci a milovníci grotesek. Mě to tedy moc nenadchlo. 40% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • V některých scénách, kde je kamera zaměřena na myš ve zdi se musela použít krysa jako "body doubler". (HappySmile)
  • Tento film spolu se snímkem Peacemaker stály při samém začátku studia DreamWorks Pictures. (fannah)
  • K filmu byla natočena raritní upoutávka, kterou ale bohužel nenajdete na VHS ani na DVD. Na začátku je slyšet dramatický hlas: "Příběh o myši..." a ze stínu pomalu vystupuje obrys známé Disneyho postavičky Mickeyho Mouse. V dalším záběru se ale ukáže, že je to myš z Honu na myš, která drží blízko u hlavy párátka, na kterých má napíchnuté olivy. (HappySmile)

Reklama

Reklama