Reklama

Reklama

Přežili jsme Ardeny

  • USA Saints and Soldiers (více)
Trailer

V polovině prosince roku 1944 se Hitlerova armáda chystá na bleskovou válku u Ardenského lesa a hrozivou zimní ofenzívu známou dnes jako bitva o výběžek. Desátník Nathan Greer a jeho přítel Gordon Gunderson se octnou v pasti spolu s více než stovkou amerických vojáků na zasněženém poli. Střelba Němců vnese paniku a zmatek do jejich řad. Greerovi, Gundersonovi a hrstce dalších mužů se podaří uniknout před masakrem do blízkého lesa. Bez jídla a zbraní se vydávají do nemilosrdné zimy a pokouší se dostat zpátky na spojenecké území. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jak tohle tady někdo může poměřovat s Ryanem? Zajímavý začátek a trochu napínavý konec (ale trochu mi připadalo že film brakuje Hlídku v Ardenách) i když popisovaná událost se skutečně stala! Bohužel prostředek filmu rychle spadl do nudy . Vizuál zajímavý, ale herci rozhodně ne. Chvílemi mi to připadalo až amatérské a smrdělo to dolarem. Mé slabé ohodnocení není to o tom, že snímek byl málo krvavý jak někdo tady píše.... O tom to není. Od válečných snímků - třeba jen psychologických či komorně laděnýcmch přeci jen očekávám něco jiného. Rozhodně ne to, že to dokoukám jen ze zvědavosti co bude na konci a s pocitem, že už jsem tomu věnoval 45 min času, tak to dojedu......Co musím vyzdvihnout je, že si tvůrci dali práci s reáliemi. Uniformy sedí, technika také. Jeepy mají dokonce sekačky na dráty atd... Slušné dvě hvězdy. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Někdo přežil Ardeny, já jsem přeardenoval žití. Ok, řekněme, že nám to vypovídalo pravdivej příběh a ok, já to prožít, tak to taky budu chtít někomu sdělit. Ale myslim, že přímo na film to nebyla zrovna ta pravá látka. Hodně se tam kecalo, ale většinou o ničem nebo takový ty klasický vzpomínky na domov. Zima tam je. Akce moc ne. A Pepa Zíma taky ne. ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Ale fuj. Přežili jsme Ardeny je film vezoucí se na úspěchu moderních válečných filmů a la Saving private Ryan, bohužel nám servíruje pouze pobíhaní vojáků po lese, hloupé řeči a občasné přestřelky. Vizuál nestojí za nic, nestačí totiž jen třást kamerou a točit ve vyblitých barvách....Zkousnutelná "pif-paf" jednohubka, nic víc... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack J Bateman a Bart Hendrickson: 1. Saints and Soldiers ,2. Opening Titles ,3. Aftermath ,4. Robbing the Dead ,5. Life after Death ,6. Mission to Manhay ,7. Deacon's Prayer ,8. Traveling by Moonlight ,9. The Blizzard ,10. Deacon's Ghosts ,11. Vilia (Composed by Franz Lehar - Performed by JoAnn Ottley) ,12. Redemption ,13. Time is Ticking ,14. The Rescue ,15. I Never Miss ,16. This is Your Card ,17. The Chruch ,18. The Angel ,19. Win the War and Go Home ,20. One Last Cigarette ,21. Into the Belly of the Beast ,22. Battle at the Front Lines ,23. Going Home ,24. Gould Says Goodbye to a Friend ,25. End Titles (Saints and Soldiers) , ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Divák je varován, že se jedná o skutečný příběh. No to berte s rezervou. Jeden zásek za všechny: Poručík je bývalý misionář v Berlíně. A jak na potvoru jeho zajatec je žák jeho berlínské komunity. Přečtou si bibli a on předá klíče od vozidla a veškeré informace Amikům. To se vážně stalo? Scénárista si z nás vyloženě dělá prdel.  Američanům se daří zcela systematicky hrdinství jejich dědů v Ardénách pošlapat a zesměšnit! Myslí si totiž, že celá Evropa je stejně pitomá jako stát Arizona. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (24)

  • Většina, ne-li všichni z herců zobrazující vojáky ve filmu jsou členy církve Ježíše Krista svatých posledních dní. Výjimkou je Alexander Polinsky (Gould), který je scientologem. (ČSFD)
  • Na fotografii, kterou ve filmu nosí Deacon (Corbin Allred) stále při sobě, je babička herce Corbina Allreda. Je to fotografie, kterou u sebe nosil Allredův dědeček během druhé světové války. (Langy10)
  • Dvě z hlavních postav, Gordon Gunderson (Peter Holden) a Deacon Greer (Corbin Allred), mají na uniformách označení 101. vzdušné výsadkové divize. Ta se však v Bitvě v Ardenách účastnila obrany města Bastogne, a v oblasti Malmedy a St. Vith vůbec nepůsobila. Nadto do bitvy byla nasazena až několik dní po spáchání Malmédského masakru, kterého je ve filmu obětí. (ohinek)

Reklama

Reklama