Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejuznávanějších střihačů Hollywoodu Mark Goldblatt, který byl mimo jiné nominován na Oscara za film Terminátor 2, natočil v roce 1988 zcela originální komediální sci-fi horor s Treatem Williamsem (Vlasy, Star Wars, Sladké lži) v hlavní roli. Dva policisté z Los Angeles zoufale pátrají po lupičích přepadávajících jedno klenotnictví za druhým. Zvláštní na těchto případech je, že ačkoliv se některé ze zlodějů podařilo dopadnout (respektive zabít), odkráčeli z márnice po svých. Záhadné události nabírají na síle ve chvíli, kdy je zavražděn jeden z dvojice policajtů. Díky přísně utajovanému projektu se ho podaří obživnout, ale to pravé drama teprve začíná. Mrtvý–nemrtvý hrdina má pouze dvanáct hodin na to, aby našel zločince a především se pomstil za „trvalé poškození své osoby“. (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Skvelá multižánrová zmes, ktorá stelesňuje všetko dobré a zábavné, čo priniesla béčková produkcia osemdesiatych rokov. Nadupaná akcia, miestami až morbídny humor + patričná dávka hororu a sci-fi dohromady tvoria exkluzívnu záležitosť, ktorá ma ani na moment nenudila. Dead Heat nie je žiaden nízkorozpočťák, 5 miliónov USD bol na tú dobu slušný budget, čo je vidieť najmä na špeciálnych efektoch, ktoré sú pôsobivejšie než u prevažnej väčšiny hororových osemdesiatok. Škoda, že som túto snímku nevidel už niekedy v 90. rokoch, určite by mi učarovala, jej kúzlo si však aj s odstupom vyše dvadsiatych rokov dokážem plne vychutnať. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Vadí mi obrovské nelogičnosti typu jednou může krvácet, jednou ne. Když do něj prostřílí díry, v další scéně nahatý u zrdcadla je nedotknutý a podobně. Nadruhou stranu oživlý býk a husy v číské kuchyni stály za to. Tato scéna a starý Vincent Price je to jediné zajímavé na tomto filmu. Jinak vtipné hlášky nejsou vůbec vtipné a ti dva gumáci v hlavních rolích jsou vitpní a vůbec celé je to úplná blbost. 40% ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Smrtí to všechno teprve začíná. Vždy jsem toužil vidět film z prostředí, kde ani když chodíte po světě jako zombie, vlastně to nikomu nepříjde vůbec divné a ještě vás v klidu nechá dělat svoji práci. Filmu chyběla už jenom nějaká ta milostná scéna mezi mrtvými. Jinak hlášky, hlášky a spousta hlášek. 40% ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

slabé dve hviezdičky, pretože osemdesiate roky vyprodukovali na poli žánrových zmiešanín, béčkových filmov a "uletených" jázd oveľa kvalitnejšie, béčkovejšie, zmiešanejšie a uletenejšie diela; treat a eho parťák (humorná verzia van damma) sú celkom dobrá dvojka, no humoru je tu po menej, odznejú asi 3-4 dobré hlášky a napriek typicky "eighties" bláznivému nápadu ostáva len pár vydarených efektov a masiek (dúfam, že tento film bol aspoň nominovaný na oscara za masky, aj keď o tom vážne pochybujem, zaslúžil by si to), milo krátka minutáž a celkom jasná fascinácia klasickými hororovými filmami; prínos tohto filmu by sa možno dal zhrnúť do pár bodov ako napr.: jedna z posledných rolí hororovej hereckej legendy vincenra pricea, režijný debut inak famózneho strihača marka goldblatta a jedno z najzaujímavejších ("myšlienkovo") spracovaní "zombie" témy; inak ale dosť sklamanie a značne zlé technicky, remeselne, herecky i scenáristicky; ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tahle scifi-hororová komedie si během své životnosti získala celou řadu příznivců, ale i odpůrců. Režisérovi se podařilo docela dobře smísit humorné scénky s lehce mrazivou atmosférou. O něco horší to už bylo s kvalitou scénáře, který nám nabídl kromě několika solidních scén i několik koňských dávek nudy a absurdity. Děj byl totiž místy hodně nevyrovnaný a někdy až neskutečně nudný. Zvláště pak ke konci filmu. Ubylo totiž humorných momentů, hlášky už nebyly tak účinné a na samotných scénách bylo vidět, že jsou místy hodně odfláknuté a plné nelogických prvků. Samozřejmě tu však byla i spousta hodně dobrých momentů, které stojí za to vidět. Především pak scéna s oživlými zvířaty, která se tvůrcům neskutečně povedla. Alespoň už teď vím, že nebudu chodit do asijských bister na jídlo. 5/10 ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)
  • Jeden z hlavných hrdinov sa volá Roger Mortis. Mortis znamená v latinčine smrť. Navyše, Roger Mortis znie podobne ako termín rigor mortis, označujúci posmrtnú stuhnutosť. (beso74)
  • Treat Williams je niekoľkokrát strelený do hrude. Keď si dá v ďalšej scéne dole košeľu, na jeho tele niet ani stopy po guľkách a zranení. (beso74)

Související novinky

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Reklama

Reklama