Reklama

Reklama

Neobvyklý kriminální příběh, který všechny konvence staví na hlavu. Tři kamarádi už mají dost nudy a obyčejného života na předměstí. Lákají je peníze a život kriminálníků. Tito nešikovní a hádaví zlodějíčci se však vůbec nedají srovnat s místním kmotrem (James Caan Mickovy modré oči), který je dovede k největší akci jejich kariéry. V jedné z hlavních rolí uvidíte skvělého Owena Wilsona (Jsem agent, Taková zvláštní rodinka), který je také spoluautorem scénáře. Film Grázlové se s debutujícím Lukem Wilsonem (Pravá blondýnka, Charlieho andílci) a Bobem Musgravem stal kultovním komediálním hitem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

Nin 

všechny recenze uživatele

Prvotina Wese Andersona mě nechytla. Ještě to není úplně klasický Anderson, ještě nemá tak vymazlený vizuál, ale některé jeho prvky už tady jsou. Především jeho typ postav, různí zasnění infantilní fantasti... No a k těmhle konkrétním jsem si nějak nedokázal najít vztah. Bratři Wilsonovi si tu prohodili účesy - Owen je nakrátko a Luke má zase delší vlasy - ale hlavně mě mátlo, že ve filmu jsou to kamarádi, ne bráchové, i když jsou si tak děsně podobní. Humor filmu na mě nefungoval, ale občas mi postav bylo upřímně líto. Battle Rocket je velmi dobře natočený, ale obsahem mě film docela dost minul. (5/10) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nejsem znalcem díla Wese Andersona a jeho Grázlové jsou teprve druhým snímkem z jeho dílny, který jsem měl možnost vidět. Viděl bych to tak, že Anderson natáčí zábavné hříčky, pracuje s nadsázkou, ironií a prvky grotesky, jenže zatímco jeho Grandhotel Budapešť považuju za vyzrálé dílko, kde všechno souvisí se vším a ve výsledku funguje, u Grázlů je znát určitá nedotaženost a nezkušenost - konec konců natočil je na počátku své tvůrčí dráhy. Potenciál byl každopádně mnohem větší než výsledek. Jednotlivosti se mi líbily, ale jako celek Grázlové u mě prohráli. Celkový dojem: 45 %. ()

Reklama

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

At' si kdo chce opěvuje tento kultovní film až do nebes, já nedokážu překousnout tu celkovou nevtipnost na to, že to měla být komedie. To bud' já se neumím bavit, nebo humor tvůrců tohoto snímku je velice suchý. Navíc mi tu vyloženě nesedli herci a charaktery postav, které ztvárnili, mi přišly poměrně nevýrazné. Můj dojem po skončení byl asi takový, že jsem právě zhlédl něčí zaprášené, málo výrazné dílo a jediné významnější plus byly smysluplné dialogy (což je sice u klubáckých filmů samozřejmost) a taky fakt, že se ve snímku objeví song "7 and 7 Is" skupiny "Love", který považuju za jednu z nejlepších písní, které kdy vznikly na této planetě. 50% ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Člověk, zvyklý na novější tvorbu Wese Andersona se bude opravdu podivovat, jak normální film to na počátku své kariéry natočil. Nenajdete zde žádné zajímavé obrazové hříčky, ani jedinečný výtvarný styl. Celé to působí jako takový tutoriál pro tvůrce, kteří se teprve chtějí naučit základní prvky filmařiny. Sice se to označuje jako komedie, ale příliš humoru se zde nenajde. Spíše je to takové nijaké potloukání dvou kamarádů od ničeho k ničemu. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Stačí vidět jeden dva filmy od Andersona a už jeho styl poznáte. Ne nějak třeskutě, ale zase krásně rovnoměrně a příjemně zábavné a komické. JSem rád, že jsem konečně viděl bratry Wilsony společně. A jako bonus tak až nechutně mladé (Owen vypadá jak ucho). V postavě Owena Wilsona se neskutečně podařilo vystihnout takového toho kamaráda, kterého máte hrozně rádi, nějak výrazně vám nevadí a neprudí vás, ale přitom vás jeho společnost neskutečně ubíjí a zabíjí, jak psychicky, tak fyzicky. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (15)

  • Počas skúšobného premietania zaznamenal film do tej doby najhoršie hodnotenie v histórii štúdia Columbia Pictures. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama