Minus Man, The

Drama / Mysteriózní

USA, 1999, 111 min

Hampton Fancher

Rozpočet $-miliónovTržby USA $370,668Tržby Celosvetovo $-(30.11.2009)

Zvláštny psycho thriller s Owenom Wilsonom v úlohe sériového vraha, ktorý si cestuje krajinou a nenápadne vraždí ľudí. Po čase sa rozhodne usadiť v malom meste, kde sa ubytuje v podnájme u starších manželov, nájde si prácu a dokonca začne randiť so svojou kolegyňou. Je však iba otázkou času kedy sa mu tento "normálny" život zrúti ako domček z karát a prejaví sa jeho druhá stránka. Hoci som si Owena Wilsona nikdy nevedel v podobnej úlohe predstaviť, musím povedať, že som bol príjemne prekvapený a jeho výkon je uveriteľný. Celý film má dosť pomalé tempo, pomaly budovanú, nepríjemnú atmosféru, kde cítiť prítomnosť niečoho, resp. niekoho zlého a v neurčitom dejovom vývoji obsahuje niekoľko mrazivých scén, vďaka čomu je celkové vyznenie filmu dosť pôsobivé. Všetko je ale tak realistické, že keby napísali, že to bolo podľa skutočných udalostí, tak uverím.(19.1.2012)

• d-fens

ocenenia : Montréal World Film Festival 1999 - nominácia na Grand Prix des Amériques, Špeciálna veľká cena poroty (spolu s filmom "Fuori dal mondo")(20.2.2010)