Reklama

Reklama

New York, píše sa rok 2095. Kdesi uprostred tohto obrovského megalopolisu budúcnosti krásna mladá žena s modrými vlasmi a mliečnou pleťou zúfalo roní modré slzy. Volá sa Jill Bioskopová (Linda Hardy), je mutantka - a je tiež pokusným králikom slávnej profesorky Elmy Turnerovej (Charlotte Rampling). Jill zatiaľ netuší, že Horus (Thomas M. Pollard), mocný boh s hlavou sokola, práve precestoval polovicu vesmíru, len aby ju našiel. Ostatní bohovia sa totiž rozhodli zbaviť ho nesmrteľnosti, a tak má už len sedem dní na to, aby v bludisku, ktorým sa toto mesto v posledných rokoch stalo, našiel Jill, zviedol ju a splodil s ňou dieťa! Lebo len tak môže zostať nesmrteľný naveky... Aby sa mu to ale podarilo, musí si nájsť vhodné ľudské telo, do ktorého sa prevtelí, akúsi božskú nádobu z mäsa a kostí. jediným vhodným kandidátom sa ukáže byť azda najslávnejší politický väzeň tých čias Alcide Nikopol (Thomas Kretschmann), ktorý kedysi burcoval ľudí proti systému hlásajúcemu novodobý apartheid, a preto ho mocní tohto sveta nechali na výstrahu zakonzervovať v obrovskej kapsli plnej tekutého dusíku, ktorá posledných tridsať rokov blúdila vesmírom... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (225)

Claw 

všechny recenze uživatele

"Immortal" je francouzský film na motivy komiksové trilogie "Nikopol" od spisovatele a ilustrátora jménem Enki Bilal, který se podílel i na režii tohoto snímku. Příběh je tu shrnutý velmi heslovitě a víc se dějová linka zaměřuje na mapovaní světa, loru a jeho historii. Filmová stylistika je velmi zvláštní, a ne každému může sedět mišmaš digitální animace a hraných postav, jejichž odlišnost bije do očí. Finální produkt je takový všelijaký. Místy to má úžasný artový podkres, který ale zabíjí nesmyslné repliky daných postav, nebo dětinské vysvětlení jejich chemie (například Horus mi přijde, že má oproti předloze rozdílný záměr a osobnost). Ale ve výsledku je to celkem v pohodě béčko. Při sledování jsem se vůbec nenudil a rád bych si to někdy zopakoval. Neočekávejte od toho nic extra. Jedná se hlavně o silně experimentální film, který pro dnešního diváka asi nebude mít žádný hlubší význam, ale pro filmového nadšence do audiovizuální stránky filmu to bude důležitá zastávka. Jedná se totiž o jeden z prvních filmů natočených kompletně na zelené plátno. Zajímavý experiment, ale na tohle je třeba si udělat vlastní názor. /80%/ ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Myslím, že obrazová i dějová mystika tohohle díla pro mě bude nezapomenutelným zážitkem do konce života, stejně tak jako obrazová dokonalost. Celá ta zamyšlenost a pomalé tempo určitě nebudou pro každého, ale holt jako žádný film nemůže být pro každého, tak ani tenhle není. Pokud ho vůbec považujete za film, protože tady se mi občas skoro zdálo, že se stíral rozdíl mezi filmovou realitou a snem. Je to zvláštní, divně se to popisuje, ale prostě, jak jsem začal tak i skončím, ta mystika mě prostě unášela - jako ve snu. ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film, ale co bysme taky chtěli od předělávky francouzského komiksu, že? Filmu výrazně ubírají na kvalitě někdy až přespříliš digitální efekty, které místo toho, aby atmosféru navodily, ji zbytečně boří. Nicméně nelze film hodnotit pouze ze zvláštních efektů (I když tento k tomu určitě dost nabádá). No, podívejte se a posuďte sami. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Niečo podobné som ešte nevidel. A nemyslím to ako kompliment. Najskôr vyzerá film ako tak animačne dobre - priemerne a potom sa to zvrtne na tak príšernú animáciu, akú som jakživ nevidel. Ale ozaj. Už len kvôli tomu si to pozrite. Niečo príšerné. Zaujímavou vecou je, že sa tu strieda animácia s reálnymi hercami. Ono by to bolo super, ale kvôli tej až smiešnej animácií to nejde do seba. Niekedy mi až vyprskli sliny od smiechu, keď som to videl. Pozriete si napríklad v miestnej galérií na štvrtej strane tretí obrázok odspodu. Je to akoby nedokončená, prvotná animácia. Ak ste videli ako sa robilo Star Wars v počítači, tak presne to mám na mysli. Je to akoby tvorca počas filmu zomrel a oni vypustili alpha verziu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tohle je, věřím, pro někoho naprostý a nezničitelný kult. Tak to taky mělo být. Já jsem si dřív, než tento film vznikl pořídil celou trilogii v originální komiksové podobě a ani tak mě to natolik nezaujalo jako jiné příběhy nakreslené na lesklém papíře. Režisérské stolice se chopil tvůrce celého díla, samotný Enki Bilal a pokusil se o takový celoevropský produkt, který rozhodně zaujme svým zvláštně pojatým zpracováním. Jenže mě rozhodně nezaujal. Jediné co tam opravdu stojí za pozornost je totiž muzika. Kdo jiný se jí mohl chopit než vítězné růže z Islanda, tedy v překladu Sigur Rós a ta muzika tomu dodává okamžitě jiný rozměr. Bez ní by to byla břečka, která by neměla hlavu ani patu. Teď je to film, co nemá hlavu ani patu, ale přesto má plno tolik silných scén, protože ta muzika je prostě geniální. Ve filmech by jí mělo být více, protože dokáže zaujmout diváka a to film v dnešní době každopádně potřebuje a hudba tomu hodně dopomáhá. Takže to byl ten jediný, opravdu dobrý tah od Enki Bilala. Jinak si jeho projekt měl šetřit a plánovat ještě nějaký ten rok dopředu, protože to nemělo žádný význam. Teda až na to, že Sigur Rós natočili další várku muziky z naprosto jiné dimenze, než ve které žijeme my. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (2)

  • Film volně navazuje na sérii komiksů "La Foire aux Immortels", za níž stojí režisér snímku Enki Bilal. (Terva)
  • Keď sa doktorka Turnerová rozpráva s Jill po prvýkrát, pozrie sa na digitálne zobrazenie Jilliných telesných predpokladov, ktoré hovoria, že jej výška je 4 palce a 8 stôp, čo v prepočte vychádza na približne 254 cm. (Melios)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno