Reklama

Reklama

36. komnata Shaolinu

  • Česko 36 komnat Šaolinu (více)
Trailer

VOD (1)

V 15. století ovládali velkou část Číny Mandžuové. Čínský národ byl krvavě potlačován. Student Liu Ju Té je přesvědčen, že národ má šanci se ubránit jedině když bude ovládat bojovou techniku sha-olinských mnichů. Po dobrodružném útěku z Kantonu se dostává do odlehlého kláštera. Je přijat do řádu a po počátečních těžkostech projde všemi 35 komorami různých stadií techniku kung fu. Jako mistr všech bojových technik se Liu vrací do Kantonu a dává se do boje s nenáviděnými Mandžuy. V divokém souboji pokoří jejich vůdce Tien Taa a zakládá 36. komoru, která má národ vést k odboji… (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

Psema 

všechny recenze uživatele

Osobně asijsné kung-fu zrovna nevyhledávám, ale tohle mě příjemně překvapilo. Sice scénář je pro Shaw brothers naprosto klasický, čímž myslím jednoduchý, prakticky bez žádného zvratu. Všechno se odehrává přesně tak, jak si divák myslí. Nejdřív neschopný studentík se vypracuje na mistra Shaolinu. Ale co, tyhle filmy na tom byly založeny. A když jsem se smířil s tím, že příběh bude asi nic moc, tak jsem se už jen nechal unášet skvělou akcí, která je nádherně přehledná, ladná a na pohled opravdu příjemná. Navíc tehdy ještě neznámí Gordon Liu sice lehce přehrává, ale aspoň je celkem zajímavý. Jako oddychová klasika je to určitě skvělý film. Sice nezaujme každého, ale jako příjemné zpestření evropské a americké filmové kultury vřele doporučuji. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Mladý San Te (Chia Hui Liu) se, stejně jako jeho spolužáci, znelíbí místnímu generálovi, který utlačuje nevinné, a je nucen opustit město. Vydává se do Shalinského kláštera, kde by se chtěl naučit kung-fu a jednoho dne se vrátit, a pomstít své rodiče i přátele... Ač tento film stejně stár jako já, a ač je jednou z legend, nějak se podařilo že jsem jej nikdy neviděl. Ale to jsem nyní napravil, a tak si mohu i tuto legendu odškrtnout ze svého seznamu. Co se příběhu týče, tak film nenabízí nic originálnější než desítky podobných asijských filmů - mladý klučina se naučí kung-fu (karate, taekwondo,...) a nakope všem zlounům zadnice. Čím ale tento film vyčnívá je naprosto skvělý výcvik hlavního hrdiny v Shaolinském klášteře - alespoň co se týče prvních pár komnat (bohužel většina ostatních byla prolítnuta tak nějak hopem, což je trochu škoda)... ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Snad je to už 15 let, co jsem tento film viděl u známých na VHS s rychlodabingem. Zakoupil jsem DVD a nestačil se divit, že ten film od svého vzniku (1978) prakticky nezestárnul. Většina scén se může svou bojovou choreografií a zdařilou kamerou měřit i s dnešními matrixoidními filmy. Příběh je poutavý hlavně díky procházení hlavního hrdiny skrze výcvikové komnaty. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Naprostá řežba! Určitě vrchol produkce studia Shaw bros. Vypadá to na nudu ale to pouze do doby než se děj přesune do Shaolinského chrámu kde začíná nejlepší výcvik jaký jsem měl zatím v kung - fu filmech možnost shlédnout. Ke konci už malinko ztrácí film na tempu ale vše skončí akorát a zachová v divákovy velmi kladné pocity. Musím vyzdvihnout choreografii a nápaditost soubojů které se povedly na výbornou. Skvělá zábava a určitě povinnost pro všechny kung-fu fandy. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Dosti odrazující začátek s patrně plastovými mečíky, malinovou krví a konstantně prkennými herci nejspíš protřídí diváckou obec. Ti vytrvalejší si vychutnají epičnem prodchnutý příběh i množství na svou dobu nevídaných bojových scén. Zkomponování jednotlivých záběrů by Hong-Kongčané mohli dopilovat, ale jejich kung-fu je jedinečné a nepřekonatelné! 80% Zajímavé komentáře: Lima, Radim ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Prvé české znenie z roku 1991 (voiceover, nie dabing) bolo nahrané pôvodne cez nemecký dabing s nemeckými titulkami, nie na pôvodné znenie v čínštine a účinkovalo v ňom iba pár dabérov, ktorí dabovali hneď viacero postáv naraz. Prvého českého dabingu sa dočkal až po digitalizácii v roku 2004. (Piri)
  • V Česko-Slovensku bol film prvýkrát distribuovaný na VHS v skrátenej verzii (cca 82 min), ktorá neobsahovala scénu v 1. komnate, zábery so symbolom svastiky a ani niektoré ďalšie scény. (Piri)
  • Navzdory anglickému názvu filmu (Shaolin Master Killer – Šaolinský zabiják) je představa usmrcení člověka pro skutečného Šaolinského mnicha nepřijatelná. (HellFire)

Reklama

Reklama