Reklama

Reklama

V ložnici

  • USA In the Bedroom (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film velmi nápaditě a důkladně zobrazuje život americké rodiny Fowlerových žijících na pobřeží Camdenu. Frank Fowler tráví své poslední léto před nástupem na universitu se starší, právě se rozvádějící Natalii. Frank pracuje na půl úvazku na škuneru lovící humry. Společnost na moři mu často dělá jeho milující otec Matt, jinak městský doktor. Frankova matka Ruth (Sissy Spacek) pracuje jako vedoucí místního pěveckého sboru. Jak Matt, tak i Ruth cítí povinnost svému synovi ve všem pomáhat, i s jeho vztahem ke starší Natalii a výchovou jejich dvou dětí z předešlého manželství. Zdánlivě vypadá vše idylicky, dokud se neobjeví hrubiánský, stále ještě Nataliin manžel Richard V místním žargonu se kleci na humry říká ložnice. Každá taková ložnice je určena pro max. dva humry. V jednom místím rčení se říká, že jakmile se do klece chytí humři tři, nevěstí to nic dobrého - můžete se připravit na nevítaného hosta, nebo problémy ve své vlastní ložnici... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

slunicko87 

všechny recenze uživatele

Tento film, který zpracovává nelehké téma vyrovnávání se se smrtí dítěte, nabízí vyzrálejší pohled než jiné filmy tohoto typu. Hned na úvod dává daleko více prostoru na seznámení se se stavem věcí přes "zvratem", zároveň se však zdatně vyhýbá lacinému a zjednodušenému pohledu na "perfektní šťastnou rodinku". V druhé části pak jde dál za pouhé rozebírání psychického stavu pozůstalých. Činy postav nehodnotí a ponechává tak divákovi větší prostor než obvykle na to, aby si s nastoleným morálním problémem poradil sám, což je paradoxně působivější než častější naivní a povrchní, avšak společensky stravitelná řešení, kdy například pozůstalí vrahovi odpouštějí a nedej bože ho do vězení ještě chodí navštěvovat. (3,5*) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Matt a Ruth Fowlerovi (Tom Wilkinson a Sissy Spacek) nejsou nikterak nadšeni ze vztahu svého dospívajícího syna Franka (Nick Stahl) se starší Natalií (Marisa Tomei), matkou dvou dětí s nedořešenou minulostí se svým bývalým manželem, násilníkem Richardem (William Matpother). Tomu se nelíbí, že se s ním Natalie chce rozvést, a jednou, v alkoholovém opojení, se rozhodne si to s Frankem vyřídit... Z filmu mám trochu rozporuplné pocity - na jedné straně hodně zajímavý příběh, a moc hezky zpracovaný - člověk ani nemá pocit že se kouká na film, ale jakoby se koukal z okna na vztahy v sousedství. Na druhé straně film působí hodně zdlouhavě, a obsahuje dlouhé pasáže kde se nic moc neděje, a divák se tak trochu nudí. Sice mu to hodně nahrazují herecké výkony - hlavně Toma Wilkisona a Sissy Spacek - po tragédii - jenže jenom to nestačí. A ani krása Marisy Tomei to bohužel úplně nezachrání... ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, ve kterém jsem po "ústředním dějovém zvratu" ( moc jsem obdivoval výborně ztvárněné pocity všech zúčastněných ) očekával pokračování psychologické studie. Dočkal jsem se pouze trošku zdlouhavé a chvílemi nezáživné podívané na které nic nezměnil ani relativně překvapivý konec. Jinak jde ovšem o nadprůměrný snímek především s vynikajícími hereckými výkony. Tak na 70%. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Nemohu souhlasit s mnohými názory zde, že to bylo moc chladné a odtažité. Podle mě spíš přirozené, v běžném životě lidé také nevybuchují každou chvíli gejzírem emocí, dokonce ani při takové tragédii, po počátečním šoku a největším truchlení naopak přichází útlum, dokonce otupělost a poté snad i kruté obviňování se navzájem. A to myslím dokázal snímek vystihnout až pozoruhodně věrně. Další věcí je ta nemožnost dosáhnutí adekvátního trestu pro pachatele, v tom jsem s oběma rodiči soucítila až nadoraz a nemůžu se divit tomu řešení, které nakonec zvolil Frankův otec. A právě herecký výkon jeho představitele, společně se Sissy Spacek, ale i mou oblíbenou Marisou Tomei jsou asi největším kladem tohoto povedeného dramatu. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Minimalistický a surově naturalisticky přesný pohled do "ložnice" zamilovaného páru z amerického venkova. A jak už rčení napovídá, jakmile jsou humři tři... Velmi pomalu se ploužící drama, zanechávajíc za sebou stopu až nepříjemně realistických výjevů lidské temné stránky duše, ať už za jejími činy opodstatnění je, či nikoliv. Překvapivý konec je pak vzhledem k ději jediným logickým vyústěním. Přesné vedení herců, nepřítomná režie a stejně tak poslední věta filmu (dáš si kafe?) je krásným příkladem toho, že film ukázal jen jednu z etap života rodiny Fowlerových, a ten jde bez ohledu na to co se stalo dále svou cestou. Chybělo jen trochu k páté hvězdě. ()

Galerie (33)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Daniel Craig míří do televize

Daniel Craig míří do televize

02.06.2016

Představitel Jamese Bonda stále nepotvrdil, zda si znovu obleče ikonický smoking. Všechno ale nasvědčuje tomu, že je s agentem 007 hotový. Na jedné straně máme setkání bondovských producentů s Jamiem… (více)

Reklama

Reklama