foto

Marisa Tomei

  • nar. 4.12.1964 (49 let)
    Brooklyn, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

MY COUSIN VINNY - komédia, v ktorej exceloval Joe Pesci ako malý, nervózny právnik. To bol film, v ktorom Marisa predviedla svoj herecký entuziazmus, keď sa čoby jeho energická filmová partnerka Mona Lisa Vito začala rozkrikovať počas nezabudnuteľného súdneho procesu. Táto rola jej vyniesla Oscara za vedľajšiu úlohu a zaistila jej postavenie v Hollywoode. Kto by o tejto komerčne vyzerajúcej hviezdičke povedal, že skôr, než začala koketovať s filmom, pôsobila na divadelných javiskách na oboch stranách Atlantického oceánu. Predtým, než dostala angažmán v BRATRANCOVI VINNYM, účinkovala v dvoch televíznych seriáloch a šiestich celovečerných filmoch. Jedným z nich bola aj komédia OSCAR, v ktorej bola dcérou Sylvestra Stallona.

Martin "POMO" Pomothy

Herecká filmografie

2015 Lemonade
Married and Cheating
Spare Parts
Trainwreck
2014 Loitering with Intent
Rewrite, The
Ta zvláštní láska
2013 She Said, She Said
2012 Inescapable
Rodičovský manuál
2011 Bláznivá, zatracená láska
Ďáblova ruka
Den zrady
Obhájce
2010 Cyrus
2009 Amsterdam (video film)
Night Job, The
2008 Válka a. s.
Wrestler
2007 Divočáci
Grace už není
Než ďábel zjistí, že seš mrtvej
Rich Inner Life of Penelope Cloud, The (TV film)
2006 Danika
2005 Faktótum
Miláček
Škola tance a šarmu
2004 Game Over (TV seriál)
Zlatíčko
2003 Kurs sebeovládání
2002 Guru
Polibkem to začíná
Thornberryovi na cestách
2001 Animální přitažlivost
Jenifer (TV film)
V ložnici
2000 Dirk and Betty
Happy Accidents
Po čem ženy touží
Sleduje tě vrah!
1999 King of the Jungle
1998 Brloh v Beverly Hills
Jenom láska (TV film)
Má země (TV film)
„Sladká“ pomsta (TV film)
1997 Brother's Kiss, A
Vítejte v Sarajevu
1996 Hvězdy na zemi
1995 Čtyři pokoje
Perezovi
1994 Italské námluvy
Noviny
1993 Nezkrotné srdce
1992 Equinox - den zúčtování
Chaplin
Můj bratranec Vinny
1991 Oscar
Zandalee
1990 Parker Kane (TV film)
1989 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
1987 Detektiv v sukních (TV seriál)
Different World, A (TV seriál)
Supermom's Daughter (TV film)
1986 Rockový hotel
1984 Flamingo Kid
Toxický mstitel
1972 ABC Afterschool Specials (TV seriál)
1956 As the World Turns (TV seriál)

Dokumentární

2013 Partners for Peace
2009 Barack Obama: Koncert 2009 (koncert)
People Speak, The
2008 Beyond Wiseguys: Italian Americans & the Movies
2003 My Buddy Jack (video film)
2000 Behind the Scenes: Road to El Dorado (video film)
Making of What Women Want, The (video film)
1995 50 Years of Funny Females (TV film)

TV pořady

2012 Comedy Bang! Bang! (TV pořad)
Katie (TV pořad)
2011 83. Annual Academy Awards (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2009 BAFTA Film Awards 2009 (TV pořad)
Oscar's Red Carpet 2009 (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2009 (TV pořad)
35th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
81. Annual Academy Awards (TV pořad)
2002 74. Annual Academy Awards (TV pořad)
1997 View, The (TV pořad)
1996 Daily Show, The (TV pořad)
Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)
1994 Comic Relief VI (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)