Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krankovi vždy chystali úchvatné vánoční oslavy s velkolepou výzdobou, spoustou dárků a největší party v ulici. Letos však Luther ani Nora nemají chuť nic zařizovat, protože jejich jediná dcera Blair odletěla s mírovými sbory do Peru. Když Luther navíc při sčítání nákladů předchozích Vánoc dojde k částce 6000 dolarů, rozhodne se k radikálnímu kroku. Letos žádné Vánoce nebudou! Místo toho si za 3000 dolarů vyrazí na výletní plavbu, plnou slunce a opalování. Včas všem spolupracovníkům a přátelům rozešle zprávu, aby mu letos nic nekupovali, protože škrtl Vánoce z kalendáře. Nebude kupovat stromek, posílat pohlednice a nebude se namáhat s náročnou výzdobou domu. Sousedi jsou v šoku, zejména Vic Frohmeyer, pod jehož vedením místní komunita každý rok zvítězila v soutěži o nejlepší vánočně vyzdobenou ulici. Rozhodne se, že to tak nenechá, a zorganizuje nátlakovou kampaň, která by Krankovy donutila alespoň vyzdobit dům. Když už mají Krankovi sbaleny plavky, sluneční brýle a košile s havajskými vzory, zazvoní telefon a Blair jim oznámí, že přiletí na Vánoce domů a vezme s sebou peruánské přátele, aby poznali, jak vypadají pravé americké svátky. Luther s Norou mají dvanáct hodin na to, aby vše zorganizovali. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Absolutně nechápu, proč jsem tenhle film vlastně vůbec zapla :D :D A lituji, že jsem ho shlédla až do konce, i když jsem to v jednu chvíli chtěla vypnout...Pakárna nad pakárny se sice zajímavým námětem - vyhnout se shonu o Vánocích, ale když zavolá jediná dceruška, hned to kvůli ní zabalit a vrátit se na původní kolej. A svůj plán po desítkách let zahodit jako staré noviny....Blbost...Ve filmu je skvěle ukázáno, jak jsou američané posedlí vánočními svátky a jak se lehce můžete stát jejich nepřítelem v "jejich" ulici...Přišlo mi to strašně hloupé, ubohé, místy až otravné a hlavně - nebylo to vůbec vtipné..Trapné gagy, grimasy, které šly až do šklebu a otravné neustálé nutkání všechny na maximum pobavit...nikdy víc!!!! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se pravděpodobně shlédli ve vánočním dobrodružství rodiny Griswoldů a usmysleli si, že také natočení takovou vánoční komedii. Ovšem to by musela mít vánoční atmosféru a vtipné momenty - ani jednoho se zde zoufale nedostává. Přežitelné to je jen díky solidní Jamie Lee Curtis a Aykroydovi jinak bohužel je to celé od začátku do konce strašně nudné, nezajímavé a místy i otravné. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $73,780,539Tržby Celosvetovo $96,572,480║ "Nič nové pod slnkom" - škoda niečo viac k tomuto počinu dodávať, ( 100x otrepaná vianočná príbehová schéma s blbými ako že vtipnými scénkami, nás čaká aj v tomto prípade ) /30%/ ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

V celku příjemná rodinná komedie o tom, jak první rok mají rodiče slavit Vánoce sami bez dcery a tak aby nepropadli Vánoční depresi, vymyslí otec plán, že že vynechají Vánoce a pojedou místo toho na dovolenou za sluníčkem na Karibské moře. Ovšem problém nastává ve chvíli, kdy jim dcera zavolá, že na svátky jede domů....Film je podávaný z jemným humorem a celkem příjemným dějem. Viděno v rámci Vánoční jízda a Seznamte se s...(John Grisham) ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Film si snaží hrát na vánoční taškařici ve stylu rodiny Grisvoldových, jenže to, co fungovalo kdysi už vzkřísit nejde. Z filmu mám pocit, že se nám opět snaží vnutit ten americký ideologický typ Vánoc, kdy všechno musí být perfektní, ozdoby na svém místě, řádně propečený krocan a usměvavá společnost. Jen samý materialismus a nějaký smysl Vánoc je pod ním pohřben jako pod tunou umělého sněhu, kterého je ve filmu až moc. Rodiče se přetrhnou, aby měla dceruška krásné Vánoce, namísto, aby nám film ukázal, že Vánoce se dají oslavit i bez toho luxusu, světýlek a přetvářky. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Toto je poslední film Toma Postona. (Valsadora)
  • Snímek byl natočen na motivy bestselleru "Skipping Christmas" (Vánoce nebudou) od Johna Grishama. (tomeek)
  • Ve scéně, kdy se Luther (Tim Allen) rozhoduje, zda dá svým sousedům letenky, ve sněhu u jeho domu nejsou žádné stopy jako u jeho sousedů, u kterých předtím byl, což dokazuje, že natáčení scény probíhalo přerušovaně. (Nevka)

Reklama

Reklama