Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krankovi vždy chystali úchvatné vánoční oslavy s velkolepou výzdobou, spoustou dárků a největší party v ulici. Letos však Luther ani Nora nemají chuť nic zařizovat, protože jejich jediná dcera Blair odletěla s mírovými sbory do Peru. Když Luther navíc při sčítání nákladů předchozích Vánoc dojde k částce 6000 dolarů, rozhodne se k radikálnímu kroku. Letos žádné Vánoce nebudou! Místo toho si za 3000 dolarů vyrazí na výletní plavbu, plnou slunce a opalování. Včas všem spolupracovníkům a přátelům rozešle zprávu, aby mu letos nic nekupovali, protože škrtl Vánoce z kalendáře. Nebude kupovat stromek, posílat pohlednice a nebude se namáhat s náročnou výzdobou domu. Sousedi jsou v šoku, zejména Vic Frohmeyer, pod jehož vedením místní komunita každý rok zvítězila v soutěži o nejlepší vánočně vyzdobenou ulici. Rozhodne se, že to tak nenechá, a zorganizuje nátlakovou kampaň, která by Krankovy donutila alespoň vyzdobit dům. Když už mají Krankovi sbaleny plavky, sluneční brýle a košile s havajskými vzory, zazvoní telefon a Blair jim oznámí, že přiletí na Vánoce domů a vezme s sebou peruánské přátele, aby poznali, jak vypadají pravé americké svátky. Luther s Norou mají dvanáct hodin na to, aby vše zorganizovali. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po odchodu jediné dcery Blair z domova, si Luther a Nora Krankovi vymyslí perfektní plán. Letos úplně zruší vánoce, a za ušetřené peníze pojedou na luxusní dovolenou do Karibiku. Vše jede jako na drátkách, akorát sousedům se jejich plán moc nelíbí - vždycky celá ulice držela pohromadě co se týče vánoční výzdoby, a nyní se chtějí Krankovi trhnout ? Ti ale úspěšně odolávají soustředěnému tlaku ulice, až do posledního dne před odjezdem, kdy jim náhle zavolá dcera, že by se na svátky ráda vrátila domů, i se svým přítelem, který nikdy neviděl pravé (americké) vánoce. Krankovi mají jediný den, aby stihli dohnat vše, co zameškali ... Zápletka není nikterak originální (vzhledem k tomu, že ji již částečně před lety "uspořádali" i mí rodiče, akorát bez onoho tlaku sousedů). Tim Allen se snaž seč může, bohužel mi přišel až příliš kamenej (možná se snažil udržet kamenej ksicht, aby se plytké zápletce nerozesmál) - takže ho s přehledem Jamie Lee Curtis a (nečekaně) i Dan Aykroyd přehrávají. Na filmu bylo vidět, že samotnej děj by vystačil tak maximálně na hodinku času, tak se jej režisér snažil nafukovat spoustou nepodstatných (a někdy i rušících) detailů - např. zloděj. Na štědrej večer podívaná tak akorát, jinak ruce pryč.. ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Asi to nebylo zas až tak špatné, ale u mně je problém, že jsem těch filmů na téma "natočíme film o Vánocích, ale to nebude takový tuctový film jako jsou všechny vánoční filmy, tenhle bude originální a bude vynikat mezi ostatními", prostě překoukaná. Pořád je to to samé, zkažené Vánoce, něco se zvrtne, blablabla. Řadový film. 3* ()

Reklama

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

K této bezstarostné komedii jsem taky tak přistupoval a byla pro mne příjemným odreagováním. Určitě to není žádné veledílo, ovšem svůj účel pobavit plní a zábava je to vkusná. Ve filmu je zároveň i pár výborných gagů (vyhlazený Tim Allen :) a děj vcelku ubíhá. Nemusím tohle "pozřít" podruhé, ovšem napoprvé mi to "chutnalo a strávil jsem to v pohodě a bez následků" :) Zábava na jedno po"u"žití. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Film si snaží hrát na vánoční taškařici ve stylu rodiny Grisvoldových, jenže to, co fungovalo kdysi už vzkřísit nejde. Z filmu mám pocit, že se nám opět snaží vnutit ten americký ideologický typ Vánoc, kdy všechno musí být perfektní, ozdoby na svém místě, řádně propečený krocan a usměvavá společnost. Jen samý materialismus a nějaký smysl Vánoc je pod ním pohřben jako pod tunou umělého sněhu, kterého je ve filmu až moc. Rodiče se přetrhnou, aby měla dceruška krásné Vánoce, namísto, aby nám film ukázal, že Vánoce se dají oslavit i bez toho luxusu, světýlek a přetvářky. ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

U nás je to vánoční trvalka. Nepopírám, že je to dost předvídatelná komedie a po opakovaném zhlédnutí má nemálo hluchých až nevtipných míst a slabé postavy (hlavně dceru Krankových s nápadníkem), ale co na tom, když jak Allen, tak hlavně Curtisová jsou tak dobří herci, že dokázali vystavět věrohodné postavy i ze scénáristických klišé? Když mezi nimi fungovala bezchybná chemie ("Ještě před minutou to byl geniální nápad." "Tak teď je to idiotský nápad.")? Když Allen mi svou vykyslostí byl výjimečně sympatický? A nakonec - když tento dokázal ke konci aspoň trochu roztát a s přesně odměřeným patosem podat závěr, který by od méně soudného herce mohl celý film shodit? Vždycky se na ně těším a vždycky mě pobaví. // 74% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Štáb a obsazení prý při natáčení snědli přes pět kilo falešného sněhu. (Tom Riddle)
  • Snímek byl natočen na motivy bestselleru "Skipping Christmas" (Vánoce nebudou) od Johna Grishama. (tomeek)
  • Ve scéně, kdy se Luther (Tim Allen) rozhoduje, zda dá svým sousedům letenky, ve sněhu u jeho domu nejsou žádné stopy jako u jeho sousedů, u kterých předtím byl, což dokazuje, že natáčení scény probíhalo přerušovaně. (Nevka)

Reklama

Reklama