Reklama

Reklama

Křídla vášně

  • USA The Wings of the Dove (více)

VOD (1)

Příběh Kate, která se pouští do intrik, a ty se jí nakonec vymknou z ruky. Když se seznámí se zcela osamělou, ale velmi bohatou Američankou Millie, ke všemu nevyléčitelně nemocnou, vymyslí krutý plán. Zahraje si na kuplířku a dá nemocnou ženu dohromady se svým přítelem Mortonem. Počítá s tím, že až její přítelkyně zemře, budou se mít konečně oba, ona i její milenec, z Milliina dědictví velmi dobře. Náhle však zjistí, že s city lidí lze jen těžko manipulovat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé drama s vynikající Helenou Bonham Carter. Také další herci a herečky jsou opravdu dobří, a vůbec celý film je prodchnut takovou zvláštní atmosférou, nejen tou historickou, nebo emocionální, ale je v něm ještě něco jiného, těžko se to popisuje. Rozhodně tenhle film stojí za vidění, hlavně pro milovníky historických kostýmních dramat s prvky romantiky (té je tady ale skutečně jen poskrovnu). ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe veľmi príjemné prekvapenie. A nečakané. Veď Helenu Bonham Carter som doteraz videl iba vo filmoch, ktoré ma nezaujali, zvyšok hercov, ani režiséra nepoznám, aj kombinácia lásky a intríg sa mi videla ako niečo, čo mi už veľa nového nemôže ponúknuť. A predsa film, o ktorom tu píšu, že bol nudný, ma tešil od začiatku do konca. Úžasná výprava, skvelá kamera a herecké výkony (obzvlášť oboch herečiek) vytvárali spolu s hudbou atmosféru, v ktorej sa odohrával príbeh, možno nie originálny, ale určite pútavý. Možno vyvstáva otázka, prečo som potom nedal plný počet hviezdičiek. Neznášam moralizovanie a v pozadí tohto filmu som ho predsa len cítil. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nenápadný, tichý, komorní historický film, ve kterém Helena Bonham Carter předvádí své umění ve velkém stylu. Spolu se Světem Podle Prota tvoří dvojicí snímků Iaina Softleye prodchnutou takovou zvláštní klidnou atmosférou, přestože jsme svědky vysoce vypjatých emotivních scén a některé části filmu neskutečně překypují energií (zde to je karneval v Benátkách). Mimochodem v profilu uvedený romantický žánr je podle mě poněkud mimo mísu. Dávám 80%. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Softley nás s ivoryovským smyslem pro črtu zavádí do Anglie, která nebyla stará a nebyla dobrá, a do Benátek, které se staly městem milenců v poněkud jiném smyslu, než jak si to Kate s Mortonem představovali. Často zpracovávaný námět o hře, jež se člověku vymkla z rukou, vychází z rukou Henryho Jamese, Iaina Softleyho a Hosseina Aminiho jako fascinující a barvami hýřící portrét lidí, které vedou bez ohledu na to, v jakém století žijí, pořád stejné pohnutky a pořád stejně podléhají té nelogické, nepochopitelné a v nejnevhodnější chvíli přicházející věci jménem láska. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nebolo to až také skvelé ako by som od filmu nominovaného na 4 Oscary očakával, ale bolo to v celku obstojné. Najmä scenár sa mi veľmi páčil, aj keď sa celý točil len okolo akéhosi milostného trojuholníku. Ale bolo tu množstvo pekných symbolov a vyznaní - len škoda, že tie vyznania boli vo väčšine prípadov len sladkými lžami na získanie Lásky. V jednom momente (cca v polke filmu) som mal pocit, že sa to celé zlomí a všetko sa razom otočí naruby - ale to som asi mal len nejakú fatamorgánu v mojej príliš živej predstavivosti. No za najväčší mínus považujem asi to, že film sa len veľmi pomaly rozbiehal a rovnako pomaly doznieval. Jadro príbehu odohrávajúceho sa na začiatku 20.storočia v nezameniteľnej atmosfére romantických Benátok bolo veľmi vydarené. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (18)

  • Sallie Jaye a Jan Archibald získali cenu BAFTA v kategorii nejlepší make-up. (Terva)
  • Niektoré scény boli natočené na rovnakých miestach, kde Henry James napísal predlohu "Krídla vášne". (Arsenal83)
  • Hossein Amini soutěžil o cenu Golden Satellite v kategorii nejlepší scénář. (Terva)

Reklama

Reklama