Reklama

Reklama

Křídla vášně

  • USA The Wings of the Dove (více)

VOD (1)

Příběh Kate, která se pouští do intrik, a ty se jí nakonec vymknou z ruky. Když se seznámí se zcela osamělou, ale velmi bohatou Američankou Millie, ke všemu nevyléčitelně nemocnou, vymyslí krutý plán. Zahraje si na kuplířku a dá nemocnou ženu dohromady se svým přítelem Mortonem. Počítá s tím, že až její přítelkyně zemře, budou se mít konečně oba, ona i její milenec, z Milliina dědictví velmi dobře. Náhle však zjistí, že s city lidí lze jen těžko manipulovat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Hezké. Láska, intriky, trest. Benátky i část příběhu, který se odehrával v nich, se mi moc líbil. Studený Londýn nakonec taky. Film působí nenápadně, velkou část v něj proprší a až na pár záběrů je většinou šedivý. Možná i proto ve mně zvláštní pocit smutku zůstal hodně dlouho po shlédnutí. Myslím si, že ho s klidným svědomím mohu doporučit. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Postava Kate spisovatele Henry Jamese patřila k velmi provokujícím ženským figurám v době svého vzniku a i dnes je jednou z těch podivuhodných. Žena, která nechala ženskou pasivitu 19. století kdesi za sebou, aby svůj osud uchopila pevně do vlastních rukou. V roli antihrdinky Kate mohla Helena Bonham Carter použít všechen svůj herecký potenciál, aby vyjádřila morální ambivalenci své pachatelsko/obětní postavy. Pod Softleyho vedením, s kamerou Eduardo Serry byla pro toto psychodrama vybrána perfektní místa Londýna i Benátek. V Benátkách byl využit dokonce palác, v němž několik měsíců dlel u jisté americké rodiny sám stvořitel Kate Henry James. Nejen proto je toto i ostatní prostředí podivuhodně autentické. ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Pro mě je film docela zklamáním. Čekal jsem konečně výborné romantické drama, ale výsledek je o něco horší. Atmosférou film jen oplývá - ať už se jedná o historickou či tu emocionální. Celkově je ale snímek neskutečně zdlouhavý a nudný, že z vás všechny ty skvělé pocity vyprchají a zůstane jen ruka před pusou, abyste nepohoršovali okolí zíváním... ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem nečekala. Pro diváka, který se rád dívá na komorní dramatické romance by to mohl být velmi zajímavý počin. Kate rozjíždí vysokou hru, ale zahrávat si s láskou, to se nevyplácí. Ať už ji k tomu vedlo cokoli. Helena ve vynikající formě, Alison Elliott mě rozsekala a vlající Linus vyloženě zabodoval. Krásné role si střihla tahle trojice, jen co je pravda... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

The Wings of the Dove jsou adaptací stejnojmenného románu Henryho Jamese z roku 1902. Český překlad nemáme, takže domácí divák většinou reaguje jen na tuhle filmovou podobu. Nemusí to nutně vadit, pokud už víme, jaká témata a jaký styl je pro Jamese typický. Opět řeší nezáviděníhodnou situaci mladých lidí, kteří se o budoucnosti rozhodují podle možností svého finančního zajištění, což pomalu ničí jejich vzájemný vztah... A opět je tu okouzlení Američanů Itálií. Je skutečně přirozené (a velmi příjemné) sledovat v hlavní roli takového velkolepého románu Helenu Bonham Carterovou, protože ta už v té době měla zkušenosti s hrdinkami E. M. Forstera, Mary Shelley, W. Shakespeara i G. Orwella a byla v nejlepší formě. Secesní kostýmy a celková výprava jsou vynikající, psychologie realistická a je to neskutečná depka. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (18)

  • Okrem Londýna sa film natáčal v Stevenage, Lutone, Cobhame, Sheppertone a Brentforde (Anglicko, Veľká Británia) a Benátkach (Taliansko). Obdobie nakrúcania trvalo od 3. júna do 23. augusta 1996. (Arsenal83)
  • Sallie Jaye a Jan Archibald získali cenu BAFTA v kategorii nejlepší make-up. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno