Reklama

Reklama

Šunka, šunka

  • Španělsko Jamón, jamón (více)

Obsahy(1)

Pohledná Sylvia pracuje jako šička spodního prádla v továrně rodičů svého přítele Jose Luise. Má dva mladší sourozence, její otec utekl od rodiny a matka ve snaze uživit sebe i děti pracovala jako striptérka a příležitostná šlapka a nyní provozuje noční bar. Kvůli tomu má Jose Luis problémy s prosazením své dívky u rodičů, především jeho matka nechce kvůli špatné minulosti Sylviiny matky o nevěstě svého syna ani slyšet. Aby pár rozeštvala, najme urostlého prodavače šunky Raula Gonzaleze, který pro její továrnu nafotil reklamní kolekci prádla, aby dívku svedl. Mladý Raul je však až příliš krásný, španělské slunce moc horké a vášně a touhy žen nezkrotitelné. (dopitak)

(více)

Recenze (64)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Námět ryze pro telenovelu, jinak se to vyjádřít snad ani nedá. Propletenost, intriky, každej spí s každým a všichni se nenávidí a na konec stejně umřou. Tady je to vystiženo v 90 minutach, kdyby to bylo v argentinské soap opeře, tak by to bylo ve 200 dílech po 50 minutách. __ Jsem rozhodně mile překvapen svižností a zábavností snímku. Mladičká Penelope a nabušenej Javier. To se nevidí každej den. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Moj prvy Choze Chuan Bygas Luna a zase tvrdim : osrat a ochcat cely Blbowood /teda pardon, Hollywood/ a zabrusil som do vod cinema espagna. Jamon Jamon je sympaticky film s vybornou mladou Penelopou Cruz a mladym Javierom Bardemom. Realie Spanielska 90. rokov, preslnena krajina, prasne spanielske cesty su aj po vyse 20 rokoch pre europskeho divaka maximalne fascinujuce. . K tomu pribeh, ktory nenudi a zrucna rezia Choze Chuana Bygasa Lunu. Bardem vie hrat, pani Cruz tiez, a tak staci len sadnut do kresla a nechat sa unasat tymto peknym snimkom. Cinema Espagna ma zacina coraz viac fascinovat : zacalo sa to tusim Saurovym Ann e los Lobos. 77 % ()

Reklama

berusche 

všechny recenze uživatele

Španělské snímečky jsou prostě takové. Ačkoli je nutné přiznat si, že milostná vzplanutí na všechny strany jsou přinejmenším nereálná, opravdovost emocionální tomuhle počinu neschází. Děj má správný spád, herecké výkony správné grády a Bardem je v současné chvíli v mých očích skutečně zdatný chlapec. Začínám mít pocit, že mu lehce propadám. Česnek, sex a šunka, já těm chutím neodolala. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Lehce bizarní filmeček plný emocí (ta trocha španělského temperamentu mi zde tentokrát kupodivu ani moc nevadila). Vtipné scény střídají ty vážnější (a zároveň méně povedené) a absurdita si podává ruku s primitivním dějem jak z nejprovařenější telenovely. Jenže styl, jakým je to celé natočeno, je jednoduše neodolatelný! Navíc zjevení Javiera Bardema je zde živým ztělesněním slova "samec" (což nemusí nutně znamenat pochvalu - tak to prostě je). Skvěle bizarní závěr pak jen dovršuje to, co už musí být dávno předtím každému jasné - totiž že režisér Luna je všechno, jen né neoriginální a naprosto normální. Rozkošné. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Proboha zaco to dostalo tolik procent? :o ... Největší trapárna, naprosto dementní film, který mi fakt nic nedal. Komedie , ani jednou jsem nezasmála, nebylo opravdu čemu.! .. Konec byl skoro do puntíčku předvídatelný už od poloviny filmu..Herci blbě vybráni, nezaujali .. Naprostá katastrofa, 1* za Penelope, která se jakštakš držela a druhá za prase :)) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Při natáčení snímku bylo Penélope Cruz pouhých 16 let. (viperblade)
  • Slovo "jamón" ve španělštině neznamená jen "šunka", je to také označení pro překrásnou ženu. (viperblade)
  • Natáčanie filmu začalo v októbri 1991 na viacerých miestach v španielskom autonómnom území Aragónsko a tiež v Barcelone. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama